Sound Of Japan.hu
http://soundofjapan.hu/forum/

Képek - linkelés külsö oldalakról
http://soundofjapan.hu/forum/viewtopic.php?f=1&t=140
Page 1 of 1

Author:  Case [ 2005 Mar 28 Mon, 12:39 pm ]
Post subject:  Képek - linkelés külsö oldalakról

Kérnék mindenkit, hogy ha lehetséges ne linkeljen privát oldalakról képeket a fórumba, mert ez sokszor problémát jelenthet az adott oldal készitöjének a következök miatt:
1.sokan akik weboldalt tartanak fent forgalom után fizetnek a szolgáltatójuknak és így a külsö helyeken történö linkelés is pénzbe kerül nekik, anélkül, hogy igazából növekedne az oldaluk látogatottsága.
2.vannak olyan szolgáltatók akik korlátozzák a felhasználható sávszélességet és emiatt akár le is állhat az oldal ideiglenesen, ha túl sokan linkelnek onnan képeket.

Vannak oldalak, ahol alapból letiltják a direktlinkelést, van ahol csak kérik erre a látogatókat, meg persze vannak helyek, ahol ez nem jelent problémát, de jobb inkább nem kisérletezni.

Amennyiben a kép valami nyilvános online tárhelyen van, onnan természetesen nyugodtan lehet képeket berakni, azonban elöbb érdemes ellenörizni, hogy az adott oldal engedélyezi-e a külsö linkeket (az angelfire és tripod például nem, és ebben az esetben csak egy hibaüzenet jelenik a kép helyett)

A legbiztosabb és legjobb módszer azonban létrehozni egy saját tárhelyet, valamelyik ingyenes helyen és oda feltölteni a képeket, majd onnan linkelni öket. Ez azért is elönyös mert így az eredeti oldal megszünése, vagy az ottani linkek változása után sem csak kis piros x-eket kell nézni majd.
Erre talán a két legalkalmasabb hely a Photobucket valamint a magyarnyelvü Tár.hu ahova egyszerü felpakolni dolgokat, amik aztán szabadon linkelhetök akárhonnan.
Image

(bármilyen a témával kapcsolatos kérdést kérnék a fórumvisszajelzések szekciójába írni.)

)

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/