Sound Of Japan.hu
http://soundofjapan.hu/forum/

Regisztráció
http://soundofjapan.hu/forum/viewtopic.php?f=1&t=2
Page 1 of 1

Author:  Case [ 2002 Dec 24 Tue, 2:17 pm ]
Post subject:  Regisztráció

Regisztráció
A fórumra csak regisztrált felhasználók írhatnak. Egyrészt mert így személyesebb a fórum, másrészt mert a regisztrácóval számos hasznos funkció válik elérhetövé (ezekröl bövebben majd kicsit késöbb)

A regisztráció egyszerü és egy-két perc alatt megvan:

Regisztráció módja:
1.Klikkeljünk a Register gombra a fórum jobb felsö sarkában.
2.Ha valakinek rengeteg szabadifeje van végigolvashatja a 'Registration Agreement Terms' szövegét, majd az 'I Agree..' szövegre klikkelve juthatunk tovább.
3.Adatok kitöltése (csak a *-al jelölt mezök kitöltése kötelezö, a többi szabadon választott):
Username (Felhasználónév) - A név ami minden hozzászólásnál szerepelni fog. Tartalmazhat akármilyen karaktert és elvileg a hossz sincs korlátozva, de azért kéretik úgy kb. 20 betü alatt maradni ha lehetséges. :)
Email address (email cím)
Password - Elvileg ez is tartalmazhat speciális karaktareket, de azért ajánlott inkább a kisbetük és számok verziónál maradni a biztonság (és könnyebb megjegyezhetöség) kedvéért.
Confirm password (password konfirmáció) - A fenti mégegyszer.

Profile Information (általános információk) - Mindenki számára látható infók. Nem kötelezö megadni egyiket sem.
ICQ Number:
AIM Address:
MSN Messenger:
Yahoo Messenger:
Website (saját weboldal címe):
Location (ország, város, ésatöbbi):
Birthday (születésnap):
Interests (érdeklödési kör):

Preferences (egyéni beállítások)
Hide your online status (látható legyen e mások számára, hogy mikor vagyok belépva a fórumon... ajánlott a 'Yes'-t bejelölni)
Always notify me of replies (email értesítés ha valemelyik hozzászólásomra válasz érkezik... ajánlott választás: No):
Notify on new Private Message (Private Msg: fórum felhasználók egymás közti privát üzenetküldése. Ha itt Yes-t választassz belépéskor jelzést kapsz ha van új üzenet):
Pop up window on new Private Message (felugró kisablak új privát üzenet érkezésekor):
Always allow BBCode (a fórum saját kódjainak engedéjeztetése... dölt betü, kép beillesztés, stb... ajánlott a Yes-t választani):
Always enable Smilies (érzelemkifejezö ikonok engedélyeztetése hozzászólásokban. Itt is Yes-t kéretik választani.. :) ):
Timezone (idözóna): + 1 HourGMT
Date format (dátumformátum): Y M d D, g:i a
4.OK, majd a Login részen lehet bejelentkezni.
5.A továbbiakban bejelentkezés után a 'Profile' szekcióban bármikor tetszés szerint módosíthatjuk az adatainkat, jelszavunkat.

Author:  Case [ 2005 Dec 12 Mon, 9:24 pm ]
Post subject: 

A mostanában rettenetes mértékben elszaporodott, automatikusan regisztráló spambot-ok miatt kicsit meg lett komplikálva a regisztráció folyamata:

Egyrészt a kötelezöen megadandó adatok (név, password, email) alatt található egy kép. Az azon látható számokat és betüket át kell másolni az alatta levö rublikába, természetesen ügyelve a kis és nagybetükre (ez megelözi, hogy automatikusan regisztrálja magát a bot).
Másrészt miután minden ki lett töltve és a Submit gombbal jóváhagyva a fórum automatikusan küld egy emailt egy linkkel és elsö belépéskor csak ezzel lehet aktiválni a hozzáférést.

Tudom, hogy így komplikáltabb a regisztráció, de még mindig jobb mintha napi 1-2 újabb spambot bukkanna fel, mindenféle random hirdetésekkel elárasztva a fórumot. :?

Image

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/