Élménybeszámoló: J- Shock Fesztivál-2007 június 23- Cologne/Köln- Németország
23-án reggel indultunk el Ferihegyről a szüleimmel, minden rendben ment, időben meg is érkeztünk Kölnbe. Sikerült bejutnunk a városba, leszállva a vonatról és feljőve a metrószintből egyből a kölni dóm virított előttünk. Felmentünk a Dómhoz a nagylépcsősoron ahol rengeteg VK-s egyén pihent. Mondtam is apának hogy jól nézze meg őket ők is oda jönnek. Megkerestük a szállást, lepakoltuk a cuccokat, ebédeltünk, majd elindultunk felfedezni a várost: Merre is lehet a Palladium? XD Elmentünk egy nagy csomóponthoz ahol megláttam a villamosra váró VK- s arcokat és mondtam a szüleimnek, hogy őket fogjuk követni. Fel is szálltunk a vilire és kb 20 percet utaztunk vele. Csináltam képeket a városról közben. Megérkeztünk ahhoz a megállóhoz ahol le kellett szálnunk, követtük VK- s embereinket de igazából nem is volt már rá szükség, mert leszállva a viliről megpillantottunk egy kb 1 km hosszú fekete ruhás emberekből álló tömeget vonulni XD. Tudtuk egyből merre kell menni

. Beleolvadva a tömegbe haladtunk amíg meg nem érkeztünk a Palladiumhoz. Már nagy sor várakozott kb fél 3 lehetett az idő. Amíg be nem engedtek nézegettük az embereket majd elkezdett zuhogni az eső mire mindenki sikítozott. Szerencsére csak ilyen futó nyári záporhoz volt szerencsénk. Na 3- kor elkezdték beengedni nagyon lassan az embereket, ¾- 4- kor értünk be. Gyorsan körberohantam majd láttam Neo Tokyo kihelyezett shopjához rengetegen állnak, inkább rohantam az
An Cafe aláírásra. Rengetegen voltak már ott is, beálltam a jobb oldalra ami később a pechem okozta…..

Jöttek a biztonságiak, mindenkit hátrébb tessékeltek 1 m-el. Belekerültem a tömegbe onnantól káosz volt. És még volt 20 perc az aláírás kezdetéig, már kezdtem gondolkodni, hogy nem lesz ez így jó, de kiút már nem volt. Elkezdődött a pogóhoz hasonló mozgás mindenki mindenkit lökdösött, rengetegen sikítoztak, üvöltöztek, hogy a hátul állók ne nyomuljanak, mert mi akik elöl állunk (vagy középtájon) megfulladunk. Nem hatott ugyanúgy nyomult mindenki. Aztán elkezdődött, jöttek először Teruki: édesen mosolyogva integetve leült a bal oldalra, utána Yuuki: nála mindenki őrült sikítozásba kezdett, megláttam és nem hittem el amit látok: nagyon, nagyon, nagyon fiatal, kb mint Takuya. Nem volt olyan szétszolizott bőre sem amin nagyot csodálkoztam bár lehet a tonnányi alapozó miatt nem látszott. De mindegy a lényeg, hogy abszolút NEM negatív figura. Mosolyogott, integetett, ezt értékelve a rajongók sikítoztak neki. Aztán Kanon: a régi stílusát felevenítve a szőke csíkok voltak a hajában, utána Takuya: látszik rajta, hogy rettentően fiatal ő is nagy üdvrialgás fogadta és végül MIKU jött be, ő pont előttem ült. NAGYON, NAGYON KAWAII élőben. El sem hittem mikor megláttam, hogy tényleg itt vagyok és fu itt áll előttem és megint szőke teljesen<3333. Csináltam egy videót is róla majd azt is felrakom. Miután bevonultak elkezdték az embereket oda engedni de nagyon sokan voltunk és kevés volt az idő úgyhogy csak kevés ember érezhette magát a szerencsések között. Fél óráig álltam a német rajongóhad kellős közepén, miután úgy döntöttem, hogy ez esélytelen, s megpróbáltam kifelé táncikálni. Na ez volt a másik nagy kérdés, hogyan is jutok ki XD?? Negyed óra alatt kiszenvedtem magam valahogy, amikor már csuromvizes voltam és úgy néztem ki mint akit most rántottak elő a mosógépből XD. Szomorúságomban betámadtuk a Neo Tokyo boltját…Ott i nagy volt a tülekedés de 20 perc várakozás után sikerült előre jutni. Vettünk egy An Cafe- s és egy bis- es pólót. Plakát épp nem volt, azt mondták majd később lesz. Amúgy cd- t, dvd- t lehetett kapni még. Közben már elkezdődött a
Guitar Wolf koncertje.
Beálltam bal oldalra az első sorba szélre, ott nem volt tömegnyomor. Eléggé nagy volt még a pangás, nem sokan csápoltak rá. Gitáros csávóka öntötte magába a sört, az énekes meg folyamatosan köpködött XD.Dobálták magukat a színpadon, majd a gitáros csávó leugrott a cirka 1,60- as színpadról. Lenn folytatta a kordon és a színpad között a gitározást. Majd felhajította a gitárját és megpróbált önerőből visszamászni..na ez nem ment neki, gondolom a nagy alkohol mámorába nem sikerült neki, nade jött a security guard akik feltuszkolták, s ő úgy feküdt a színpadon mint egy kifeküdt hal. (XDDD) Visszaállt a helyére, ráaggadták a gittyót és folytatta tovább a feltűnősködést. Eztán az énekes is levetette magát a közönséghez majd őt is visszatuszkolták. Játszottak tovább, Gitáros barátunk nem bírt magával, őjöngött, elkezdett bagózni XD, majd mikrofonállványát rugdosta meg fellökdöste amit ázsiai securitys srác lelkesen felállítgatott neki. Az énekes ismét közönség e vetette magát és a közönségből felvitt egy fiatal srácot, nyakába aggatta gitárját és a srác dolga az volt, hogy csináljon úgy mintha gitározna és ugráljon, őrjöngjön. 1 szám erejéig volt fennt a színpadon majd levitték. Utána egy maszkos fazon rohant be egy SEX! Táblával. Aztán a gitáros addig zúzta a gitárját míg annak húrjai teljesen tropára mentek XD és elszakadtak. Jött az ázsiai fickó és hozott egy új gitárt, közben nekiálltak vetkőzni; ledobták bőrszerkóikat és zúztak tovább. Végülis tetszett a koncertjük, ugyan őrült fazonok de jól csinálták a hepajt XD. Guitar Wolf után a Giruamesh dedikált, én tanulva az AN Cafe-s esetből nem mentem hátra inkább kicsit beljebb és előrébb húzódtam ugyanis j
ött a bis (Believe in style) ami nagy kedvencem az AnCafe mellett.
Először Seika jött be, leült a dobjához majd Shunsuke ő át ment a túloldara és őt követte Tsukasa (előttem állt

még jó ő a kedvenc bis-ből XD). Elkezdtek zenélni és már lehetett hallani, hogy valahol Maru énekel de még nem volt a színpadon, na mindenki elkezdett nézelődni, hogy vajon hol lehet. Aztán betoppant. Mindenki sikoltozásba kezdett és megkezdődött a bis koncertje. Nagyon aranyosak voltak, fülig érő mosollyal gitározott előttem Tsuki néha szaladtak egyet Shunsukéval és helyett cseréltek. Shun is tök nagy beleéléssel basszgitározott. Maru hangja olyan élőben mint a cd- n úgyhogy le a kalappal előttük nagyon ügyesek voltak. Mellettem pár Tsuki fengörl állt akik hangosan üvöltözték, hogy TSUKASA,TSUKASA mire ő odanézett, bólogatott és megnyalta a szája szélét XD ez olyan édes volt, hogy mellettem mindenki majd elolvadt XD. Nagyjából minden nagy számukat eljátszották amit én nagyon hiányoltam az az új kislemez címadó dala a Yasashii Kaze volt, bár igaz az egy lassabb szám rengeteg akusztikus hangszerrel és nem is illett volna a koncertbe (de mégis csak a kedvenc számom XD). Fél óra múltán Maru vetkőzésbe kezdett, mindenki nagy örömére. Megmutatta a kb csuklónyi vastag derekát…komolyan olyan vékony….meg kéne etetni a kis gebét…XD Aztán Seika is ledobta felsőruházatát majd Tsuki először diszkréten a mellényét majd később az ingjét is XD. Shun végig egy hosszúujjasban nyomta, de aztán a többiek hatására ő is elhagyta azt XD. Ami zavart, hogy Maru csak japánul beszélt, amiből nem értettünk kb semmit. Néha valamit németül pl. danke de nem volt ennél nagyobb a német tudása. Próbálta énekeltetni a közönséget, de elég nagy falba ütközött tekintve, hogy a közönség felének szerintem gőze sem volt a dalaikról. Amikor látta, hogy ez nem megy az egyszerűbb hey, hey- t várta, hogy énekeljük és azért akkor már mindenki ugrált, énekelt és ők is felszabadultabbak voltak. Pontban 1 óra múlva elköszöntek és levonultak a színpadról, Seika bedobta a dobbverőit, az egyik majdnem fejen talált mire két német csaj elkezdett grundbirkózni érte, úgyhogy elengedtem (elegem volt már a tolakodásból és a tömegharcból XD) mondtam, hogy nekem nem kell csak engem hagyjanak ki belőle XD. Aztán eltörték és az egyik kapott egy negyed részt a másik meg ¾- et XD. Ezek után kimentem a tömegből (nem bírom elviselni sokáig) megkerestem a szüleim akik már egy An Cafe-s plakáttal vártak (L). Nagyon megörültem neki kérdeztem, hogy tetszett nekik a bis és mondták, hogy jó volt csak a végére kissé unalmas volt a sok hasonló szám. Nemis XD…Majd mentem vettem egy bis plakátot. Elvileg a Guitar Wolf dedikálás jött, de aztán az elmradt valamiért.
Jött a Giruamesh. Oldalt előre álltam, csináltam egy- két képet majd rájöttem ez nem az én zeném XD. Nem tudom miért de valahogy nekem ők voltak az egyetlen együttes ami nem tetszett. Pedig van egy- két számuk ami tetszett cd-ről, de valahogy így élőben az egész csak dobcsapkodásnak és üvöltözésnek hatott ami nekem nem jön be XD. Nézelődtem, girura többen ugráltak mint bisre, majd megláttam, hogy felül a fönti folyósón (ezt használták az előadók járkálásra, an cafe is többször felbukkant…mert tök pozitív, hogy kiváncsiak voltak egymásra) megláttam MIKUt gyalogolni…Na áthúztam gyorsan arra az oldalra és elkezdtem alatta ugrálni, hogy Miku, Miku aztán a körülöttem állók meglátták, hogy nem a vakvilágba ugrálok és ők is elkezdtek ugrálni, és skandálni Miku nevét. Volt aki képet is próbált csinálni. De Miku az istennek sem akart lenézni, ám amikor a Giru épp két szám közt volt és csönd volt még hangosabban ugráltunk és Miku észrevette, hogy ott ugrálunk és integett, meg Nyappyzott XD olyan édes volt<3333333333. Aztán be is vonult, mert ugye ők voltak a következő együttes. Giru konci felénél hátra mentem a
bis dedikálásra.
Már rengetegen álltak ott, én a plakáttal a kezemben beálltam a sorba. 15 percel a kiirt kezdés előtt már elkezdődött a káosz ami az An Cafén is volt. De már új rendszer volt, kordonból kerítést építettek és limitáltan engedtek be egyszerre kb 2-3 embert. Közel voltam a biztonsági őrhöz, de itt is volt rendesen fulladás veszély XD. Már visszafele számoltunk, hogy elkezdődjön már a dedikálás mire szóltak, hogy még 4 perc amíg jönnek. NA akkor felnéztem és a felettünk lévő folyosóról lenézett Shun és Tsuki xD. Végül meg is érkeztek és elkezdődött az aláírogatás. Hamar be is jutottam és ott állt előttem Tsuki….pont ő volt az első… a kedvencem…elé dugtam a plakátot és dedikálta, kezet fogtam vele édesen mosolygott és csináltam róla egy képet ő meg cukin pózolt XD. Miután megcsináltam a képet motyogta hogy danke, danke; ahh mondom thank you Tsuki thank you <333 Meg kérdezte a képre hogy good, good?? mondom yes, yes its good és majdnem odanyögtem drága amin te vagy az persze h jó XD bittos értékelte volna XD. A második Seika volt,vele is kezet ráztam majd csináltam a képet csak a hülye biztonsági tuszkolt tovább h a többieknek is legyen ideje kapni autogramot és elmosódott a kép :'(((.De Seika sokkal szebb élőbe mint képeken XD és nagyon kedves <3 Nagyon aranyosan mondta, hogy szenkjúú énmeg arigato

. A kövi Maru volt....ahh ez az ember meseszép *_________*.
Vele is kezet ráztam majd szarakodtam a telefonnal mert valami baj volt és közbe ő végig egy pózba állt h lőjjem már el a képet XD. De tök cukin és róla sikerült legjobban a kép.

És az utolsó Shunsuke volt akinél szintén lökdöstek a biztonságiak de mégis csináltam képet XD. Höhö csakazértis. kezet ráztam vele ő kis husisabb a többiekhez képest de jó irányban

)) és kép elkészülése után köszöngettem h thank you thank you ő meg végig danke shon danke shon-t nyomta XD és nagyon vidámak voltak. Kivéve Marut aki nem mosolygott..de a többiek nagyon vidáman örültek, hogy ilyen lelkesek vagyunk

.
Rohantam ezután az
An Caféra előre. Beálltam kb az 5. sor környékére Kanon és Miku közé. Berohantak mindenki elfoglalta a helyét, és nagyon, nagyon aranyosak voltak ^^.Miku végig angolul beszélt a közönséghez, amikor bejött (egy cuki panda lógott a mikrofon állványán XD) Köszönt, majd mondta, hogy angolul tanul és, hogy tegnap túl sok virslit/kolbászt(sausage??) evettXD. Nem sokkal a kezdés után Yuuki billentyűje a földön landolt, bejöttek visszarakni és addig Miku megintcsak beszélni kezdett. Kérdezte, hogy ismerjük e Atze-t de ezt olyan hangsúllyal, hogy nagyon, nagyon édes volt<33333. mindenki sikoltott (utólag megtudtam azte egy német komédista hasonló frizkóval és szemcsivel mint Yuuki) aztán kérdezte, hogy ismerjük e Atze-t az An cafe-ból?? Mindenki még nagyobb sikítozásba kezdett. Aztán Yuuki előrejött és mondta, hogy Mine name ist Atze XD és I love you és mindenki skandálta a nevét..XD Aztán Teruki mutatkozott be, és egy papírról felolvasott egy hosszú német szöveget ,de olyan kiejtéssel, hogy úgy hallatszott kb mintha japánul beszélne XD.De arról beszélt hogy németo milyen szép:D. Aztán Kanonnak szólógatott.. Kanon előrébb léppett és beleszólt a mikrofonba, hogy Guten Tag majd hangosabban beelordított hogy GUUUTTTTEENNNN TÁÁÁÁÁGGGG XDDDDD de cuki volt XD. Aztán szóltak Takuyának hogy beszéljen.Köszönt hogy Hallo,és mondta, hogy érezzük jól magunkat. Aztán MIku kérdezi, Do you heving ööö fánn??? XD mindenki sikítozik…aztán mondja….Me too <333333. Sikerült megcsinálni Yuuki billenytűjét és folytatták tovább. Miku kérdezte akarunk-e látni különleges varázslatot?-mindenki sikolt- és körbevitt egy alsónadrágot , majd áthúzta az egész testén XD.Valamikor még a koncert alatt Miku bemutatta az együttest,volt Takuya szóló is (tök ügyi:P),és Yuuki szóló is <33meg persze Teruki és Kanon is szólózott.A hangzásuk semmiben sem változott a két új tag belépésével, Miku hangja mintha a cdt hallgatnám. Pont olyan volt a koncert amilyet vártam. Teljes mértékben színvonalas és ahogy MIku produkálta magát, meg táncolt fel alá XD <333333333 kawaiii.Aztán még egyszer bemutatták magukat németül. Mindegyik órát gondolkodott, hogy hogy is kell mondani XD szótagolva mondták my na.-me – órás gondolkodás-ist ….. XD de édesen

D. Miku sokszor skandálta, hogy jump, jump mindenki ugrálni kezdett és ő meg mindig mondta hogy szenkjúúúú de bármit csinált a közönség ő egyből szenkjúúúú XD<333333 ÉS hú nagyon élveztem. 1 óra múlva levonultak de sokat sejtetően bejött egy ázsiai manusz és elkezdte a gitárokat hangolni,aztán pár perc an cafe- skandálás után vissza is jöttek és még fél óráig fennvoltak. Beugrik Miku…This is a new song és előadták a The Hero without a name- új számukat amit végig videóztam telóval csak sajna hangja olyan suta hogy kb a zúgás hallatszik :’(((((( de majd felrakom a vidiket youtube-ra.És az utolsó a Maple Gunman volt mégegyszer. ÉS utána elköszöntek mad MIku és Kanon lement,Yuuki,Teruki meg Takuya még integett aztán ők is lementek.
Kimentem a tömegből apuékat keresve, na apu az a nyakamba ugrott, hogy jajj de jó, hogy elhoztál ide ezek a fiúk fantasztikusak élőben;ezerszer jobb mint a cd-n XD. Az énekesnek nagyon jó a ritmusérzéke ahogy táncolt XD. Nem volt egy félreütött hang, és a billentyűs milyen szólót vágott le azután, hogy leesett a szintetizátora XD. Én meg kb ilyen fejjel : o____O aput se láttam már régen így bezsongva XD. Mondta, hogy a girugameshen kiakadt na akkor már ugy volt, hogy ha ilyen az An Cafe akkor azt nem fogja kibírni, de mondta, hogy an cafe annyival jobb ők valami pluszt adtak és vidámságot XD. Ja meg kérdezte, hogy nem jönnek-e megint eu-ba mert ha jönnek akkor biztos, hogy ismét megyünk XD. Aztán ezt megbeszélve kimentünk, én gyorsan a Neo Tokyo-hoz rohanva vettem még egy bis-es karkötőt majd megláttam, hogy a nyitott ajtó mögött elhúz egy baziszép feka kocsi sötétített ablakos és elszomorodtam, hogy na ennyi…elvitték őket(((
Utána hazamentünk és másnak sétálgattunk a városban, még a nagyobb tereken sok VK-s emberke pihente ki az éjjel fárdalmait. A Dóm téren is rengetek újonnan vásárolt an cafe-s,bis-es,giru-s pólóban sétáltak,ücsörögtek. Majd a metró szinten vásároltunk újságokat, pl. Peach június-július számát és a Cho2 régebbi számát (még árulták az április- májusit de újabb nemvolt(() Eztán felszálltunk a vonatra és meg sem álltunk a reptérig már 4kor kinnt voltunk, a repülőnk elvileg 7kor indult,de késett egy órát így 10 körül szálltunk le.
Nagyon nagy élmény volt, remélem hamarosan részem lehet még sok ilyenbe vagy talán még jobba ha lehet ezt még überelni. Abban biztos vagyok, hogy An Cafe fog még erre járni a közljövőben. Akkora volt a sikerük, hogy ez szinte 100 %.
By Juci
2007/06/26