Nekem is ez a benyomásom volt. Egy állítólag színvonalas újság, mint a Kerrang!, ami tavaly jobbnál-jobb cikkeket közölt le Deg témában a londoni fellépéseik kapcsán most lehozott egy ilyet. Szánalom. Ahogyan az is szánalom - és ilyet még nem hallottatok tőlem - h habár Gazette, MYV, giru és még számtalan japán előadó fellépett már Londonban és fog is fellépni még ebben az évben (lásd Kagrra), róluk soha nem jelentetnek meg semmit. Egyetlen képet sem vagy bezámolót. Jó, most véletlenül más együtteseket is megemlítenek a CD részen, de egyébként szerintem nem mindenkinek érdemes Deg-el kezdeni a J-zenével való ismerkedést. És főleg h elvileg ez egy VK-val foglalkozó cikk lenne, de ezen az oldalon egy darab igazi VK együttest sem látok.
Hogy arról már ne is beszéljek h Kyo verseskötetéhez még használtan is csak horribilis összegekért lehet hozzájutni. A japán ismerősömet megkértem h keressen nekem amikor Tokyoban volt, és az antikvár példány is annyiba került volna mint anyám 3 havi fizetése. Hol olvassa akkor eredetiben? Jó tudom, Tsukiyon fent vannak a versek és tudok adni linket a szkenekhez, de az nem ugyanaz. Meg a másik h aki nem szereti a japán haikut és a kortárs költészetet annak úgyis semmitmondó lesz az egész kötet. És főleg az olyanok nem fogják megérteni akik egy ilyen szintű cikk alapján ugranak fejest a japán zenébe.