No végre volt időm megnézni az új DVD-t. Igazából nem ültem neki olyan nagy lelkesedéssel, mert ugye mostanában elég sok live-ot adtak ki, és úgy gondoltam, hogy ez is csak egy lesz a sok közül, hozza az elvárt minőséget, de egyébként semmi különös.
Hát...
Ez most valami más volt, ez egyszerűen csodálatos volt!
Lehetett érezni, hogy a banda mennyire jó hangulatban van, és mennyire együtt vannak. Zömmel újabb dalokat adtak elő, amik szerintem élőben nagyon jól működnek, megkockáztatom, még jobban, mint stúdiófelvételen. A Bluesy Night a fúvószenész csajokkal frenetikus volt, ezt az egyik trombitás leány is így gondolhatta, mert mikor nem játszott a hangszerén, végig önfeledten énekelte a szöveget. XD Nero is sokat dalolászott magának a dobok mögül, direkt figyeltem. XDDD Végig ezerwattos mosolyok mindenki részéről (még Tetsu is teljesen feldobott volt, pedig ő aztán rezzenéstelen arccal, sztoikus kúlsággal szokott jelen lenni a színpadon). Gara szerintem a megszokottnál kevésbé volt futóbolond, viszont olyanokat vigyorgott, hogy öröm volt nézni. ^^ Isteni, könnyed hangulatú, vidám előadás volt az elejétől a végéig (bár a kezdettekkor még szkeptikus voltam, mert például a Midnight Shangrila nem ütött akkorát, mint azt vártam volna o_O). Az utolsó ráadás előtt Gara megkaparintotta a mikrofont, és elég sokat beszélt, egyenként bemutatta a többieket, volt nagy kedélyes hátlapogatás, ölelkezés, mosolygás. Aztán az utolsó számnál (Karappo na Uta) megénekeltette a közönséget, szegény publikum akkor már teljesen kész volt, pityergő kislányok mindenfelé, de nagyon szépen végigénekelték a refrént minden alkalommal, ez a bandának láthatólag nagyon jólesett, látszott a meghatottság az arcokon. Aztán megfogták egymás kezét (Gara és Tetsu összefűzték az ujjaikat

), Gara felszólította a közönséget, hogy ők is tegyenek így, majd kölcsönösen meghajoltak egymásnak. Hát mit mondjak... hangulatos, és gyönyörű volt.
Összegezve azt mondom, hogy nekem megérte ezért pénzt kiadni, mert nagyon élveztem, és jó volt kicsit másképp is látni a Merry-t, mint ahogy megszoktuk őket. ^^
Még a bónusz tour documentary visszavan, remélem, az is lesz legalább feleannyira élvezetes, mint amilyen a koncert volt.
No Merry no life, az már egyszer biztos! :')