Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 27 Mon, 9:29 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 1830 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 122  Next

Kedvenc album?
Coll:set (2005) 57%  57%  [ 20 ]
Mirror (2007) 11%  11%  [ 4 ]
Redeemer (2009) 3%  3%  [ 1 ]
Monsters (2010) 29%  29%  [ 10 ]
Total votes : 35
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 13 Tue, 12:22 pm 
oshare booty
oshare booty

pf csak én mondom egyre inkább azt h jót fognak alkotni? xD
legalábbis h nekik oan jövedelmező lesz mint az előző kettő együtt azt már előre lehetne borítékolni! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 13 Tue, 12:29 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

pszabi wrote:
legalábbis h nekik oan jövedelmezõ lesz mint az elõzõ kettõ együtt azt már elõre lehetne borítékolni! :D

*pártol vélemény*
Én spec a mostani kiadott cuccaikat is imádom, a Horizon zseniális lett, minden száma fantasztikus, és pár hét elteltével a Kamikaze-t is megszerettem. ^^
Változnak ők is, de még mindig nagyon jók.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 13 Tue, 12:43 pm 
Site Admin

pszabi wrote:
legalábbis h nekik oan jövedelmezõ lesz mint az elõzõ kettõ együtt azt már elõre lehetne borítékolni! :D

jövedelmezõ nem feltétlen egyenlö a jóval. :beee:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 13 Tue, 2:45 pm 
Senior Member

Horizon nagyon jó lett, nekem is tetszik, sz'al én azért elég sok reményt fűzök még hozzájuk. ^_~

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 13 Tue, 3:03 pm 
oshare booty
oshare booty

Case wrote:
pszabi wrote:
legalábbis h nekik oan jövedelmező lesz mint az előző kettő együtt azt már előre lehetne borítékolni! :D

jövedelmező nem feltétlen egyenlö a jóval. :beee:

no attól függ xD amennyiben a szubjektív oldalt tekinted, h neked teccik-e úgy nem
amennyiben objektíven, úgy a zene jóságának mérője h mennyire keresett, ergó koncertlétszám ÉS lemezeladás xD ...nem?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 13 Tue, 4:34 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

pszabi wrote:
no attól függ xD amennyiben a szubjektív oldalt tekinted, h neked teccik-e úgy nem
amennyiben objektíven, úgy a zene jóságának mérője h mennyire keresett, ergó koncertlétszám ÉS lemezeladás xD ...nem?

Azért a populárisabb zenét viszik,mint a cukrot,de az nem feltétlen azt jelenti,hogy a régebbi dolgaikhoz képest jobbak,csak egyszerűen akik régen nem hallgatták az együttest,azoknak viszonyítási alapjuk nincs.Másrészről meg Japánba mindent megvesznek,még lehet,hogy az olyat is,amit egyszer fognak a cédélejátszóba tenni.
A másik eladási szempont pedig az elfogult fanok,akiknek megintcsak mindegy,hogy mi,csak Despa,és megveszik (ez természetesen más együttesek esetében is így van,például a Vidoll,a Blue Star egésszen a 7.helyig kúszott fel) .
namost ez nem azt jelenti,hogy nekem nem tetszik az úúj Despa(bár a legutóbbi single annyira azért nem jött be),sőt,a szavazásba én is a Mirror-ra nyomtam,az viszont mindenképpen igaz,hogy
Case wrote:
jövedelmező nem feltétlen egyenlö a jóval.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 13 Tue, 5:44 pm 
oshare booty
oshare booty

Yu~ki wrote:
Azért a populárisabb zenét viszik,mint a cukrot,de az nem feltétlen azt jelenti,hogy a régebbi dolgaikhoz képest jobbak,csak egyszerűen akik régen nem hallgatták az együttest,azoknak viszonyítási alapjuk nincs.Másrészről meg Japánba mindent megvesznek,még lehet,hogy az olyat is,amit egyszer fognak a cédélejátszóba tenni.

perpill majdhogynem szembe állítod a populárist a jó fogalmával :D, amikor az egyik inkább objektív mérője a másiknak, ami viszont egyéni szinten szubjektív! követhető vok? xD
szal itt hiába írja 3 ember h neki nem teccik, mert a régi a trú, ha 500 millió másiknak igen (és ez az ami megláccik a lemezeladáson és a popularitáson is) akkor ettől függetlenül ez a műfaj, irány majdnem hogy kötelező lesz (hiszen ők ebből élnek)
ergó az első mondatod eleje annyit jelent: a popularitás (statisztikailag kimutatható növekedés) vs régebben jó (noha kisebb eladás, ismertség, egyéni vélemény)... érted?
viszonyítási alap vissza nincs? ez egyrészt igaz, másrészt hadd idézzem george carlin humoristát: "stop living in the past!" de carpe diem h irodalmibb legyek (ugye ez az élj a mának? xD)
nekem annó mondták h az x japan, az a trú vk atyja. és az igazi idők a 90es évek! xD mindezt nekem 2004ben! nah reflexből sz*rtam mindenre ami 2000 előtt történt (kivéve csoda folytán az MM-et), mert miért is érdekeljen engem az h mi volt akkor, ha nekem az teccik ami most van! lehet h vissza fogok hallgatni, de természetesen nem törvényszerűleg mert nekem ez teccett meg ami most van xD
és sztem a legtöbb fen is így megy
ami viszont lököttség az az utolsó mondatod :D ha az igaz lenne, nem lenne akkora verseny a zenei piacon. akkor olyan együttesek, mint a laruku kitehetné az albumát és kész, de nyomják h a pvket, a tv showkat, h "igen, élünk" support me és vedd meg a lemezem.
és épp emiatt szeretem a japán ipart
ez a megvevős dolog ez épp usa-ra emlékeztet :D nálam pont ott fordul elő h jééé.. még1 lemez by eminem? (pl) észre sem vettem... de japánra?

amúgy összességében nem vitatkoztam case kijelentésével, csak azt jeleztem, h racionálisan nézve ált igaz
a jövedelmezőbb ált egyenlő a jobbal
persze NEM minden esetben
de nem véletlen h az indies együttesek cuccaik csak annyiban vannak kiadva. nem egy kezdetlegesebb mint egy diru vagy laruku album, ezt te is belátod nem? :D nem minden esetben függ össze a példányszám sem a minőséggel, de sokszor megfigyelhető a párhuzam. hangsúlyozom, nem minden esetben!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 13 Tue, 5:59 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

pszabi wrote:
perpill majdhogynem szembe állítod a populárist a jó fogalmával :D, amikor az egyik inkább objektív mérője a másiknak, ami viszont egyéni szinten szubjektív! követhető vok? xD

Teljesmértékben,de nem állítottam,hogy a populáris a rosszal egyenlő,sőt,sztem néha jobb is az.De a közönség mindenféleképpen japánon belül azzal előbb fog találkozni,mint valami vk kiadvánnyal.

Ezt a vevős dolgot én úgy mondom,hogy több japán ismerősöm van,eggyel folyamatosan levelezek is,és ő teljes természetesnek tartja,hogy minden CD-t megvesz,amit meg akar hallgatni,de olyan együttesektől mindenféleképpen,akiket már régebb óta szeret,még akkor is,ha esetleg annyira nem tetszik az újabb stílus. Én még viccből megkérdeztem,hogy jhabocs,ez ott így működik,és ő meg nekem támadt,hogy mért talán máshol nem....

Persze,ez attól függ,hogy kinek a szemszögéből nézzük a dolgot...egy nemjapán trú vk és Despa fanéból,vagy egy ,"höh,jajjdehelyesfiúk,nemisrossz zenét nyomatnak,egésszen tetszik" japánéból.

De mégegyszer kihangsúlyozom,hogy nekem semmi bajom sincsen az új Despa-val,vagy ha egy együttes populárisabb irányba mozdul el....de nem feltétlen lesz igényesebb,hanem inkább jobban énekelhető,fülbemászó,és sokaknak mindenbizonnyal ez számít...főlleg úgy,hogy ha ugyebár a szövegeket is értik! :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 13 Tue, 8:12 pm 
oshare booty
oshare booty

haha mind1 xD azért kár erről többet írni mert láccik h a részletekben veszünk el és ott térünk el egymástól, csak télleg itt is néha előbukkannak azok a nézetek amit fent is nevesítettem (populáris a "rossszabb") és ezt óhajtottam picit megcáfolni

am sztem már sokszor is írtam, én az eccerűség híve vok, szal inkább 1-2 dallammal ütősebbet, minthogy sokkal naonszokszínűhúdét :D
és ezt perpill a despa többnyire teljesíti is szal nekem különösebben nincs bajom velük és az új albummal

tény h a régi zúzda kiveszőben, sőt sztem a mirror dinamizmusa alá mehet majd ez a 3. lemez, de ettől még.. hm.. nyugtat h kevés dalt ismerek róla egyelőre és így lesz még alkalma meglepnie a fiúknak :D

banyek annyit írtam ma róluk *off ipodra feltenni 1-2 dalt* xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 13 Tue, 10:13 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Énis ezt fogom tenni,méghozzá az újabbakat!xDD
Mert tényleg jók,de a nagykedvenc akkor is a Born ~<3

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 13 Tue, 10:15 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

lehet, hogy tökegyedül vagyok vele, de számomra a Horizont csak a Yami ni Furu Kiseki Classical White Version-je tette élvezhetővé :/
mondjuk a Bullet sem rossz, csak olyan, mintha a Fuyuu Shita Risou-t dolgozták volna át a Mirroros hangzásvilágba :3 ami nem lenne mondjuk baj ^^"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 14 Wed, 8:28 am 
oshare booty
oshare booty

nekem a horizont larukus volt ami annyira nem baj
teljesen fura volt az biztos, de larukut is szeretem
a yami ni feldolgozása meglepett! kicsit mint a jealous reverse-e csak hizuminak lágyabb a hangja és amennyire nem figyeltem fel arra a dalra amikor kijött eredetileg, annyira szerettem meg ezt a verziót!
de annó is írtam h sztem is nagy húzódala a single-nek! szal igazad van sakura, meg tudlak érteni!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 17 Sat, 8:35 am 
Forum Fanatic

Apró infó: a március 4-én megjelenő album címe REDEEMER lesz (nohát, milyen monumentál! xD).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 17 Sat, 9:33 am 
VIP Member

oh milyen sokat mondó cim :"DD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Jan 17 Sat, 9:56 am 
oshare booty
oshare booty

jah az bitti
látom felkerült cdjapánra is!
és ebből asszem nem rendelem meg a japánt (úgyis nyáron vhogy kijutok no-ba és majd ott a gan-shin verzsönt megveszem ha jó lesz)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1830 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 122  Next

All times are UTC + 1 hour