Case kérésére...
Az LM.C-t Miyavi bandájának egyik vendéggitárosa Maya alapította. Korábban, amikor még Miyavi-val zenélt a többi vendégzenésszel fellépett LM.C néven. A Pierrot feloszlása után csatlakozott hozzá Aiji. Az LM.C megalakulásának időpontja 2006 október. Ekkor jelentették meg első két single-jüket (Trailers Gold és Trailers Silver címmel). 2007 elején jelent meg harmadik single-jük az Oh my Juliette, ami a Red Garden című anime második endingje. Március 7.-én jelent meg első albumuk a Glitter loud box. A negyedik single-jük 2007 júniusában jelent meg Boys & Girls címmel, ami a Reborn anime openingje.
Ötödik single-jük a Liar Liar / Sentimental Piggy Romance 2007 októberében jelent meg, decemberben pedig a hatodik single-jük a Bell the cat. 2008-ban jelent meg a John című single-jük és a Reborn anime újabb opening-jeként a 88 nyáron. 2008 nyarán debütáltak észak-Amerikában, felléptek július 3.-án az Anime Expo-n és július 5.-én Los Angeles-ben. 2008 november 5.-én jelent meg a Gimmical Impact és Super glitter loud box című albumaik. 2009 telén pedig Európai turnéra indultak. 2010 márciusában jelent meg legutóbbi albumuk a Wonderful Wonderholic. Világkörüli turnéjuk április 3.-án kezdödött, melynek keretében számos európai nagyvárosban, köztük április 10.-én Budapesten is fellépnek.
A zenekar neve egy rövidítésből származik, eredetileg a nevük: Lovely Mocochang.com A Mocochang Maya kutyájának a neve.
A zenei stílusuk eléggé meghatározhatatlan: játszanak poposabbat, de legtöbb számuk a rock és a hip hop keveréke, némi elektronikával vegyítve.
Tagok (bár Maya-n és Aiji-n kivül ez változó):
Maya – gitár, ének
Aiji – gitár, ének
Hiko – basszusgitár
Death-O – dobok
Jaykay – billentyűs
Denki-Man - VJ
Maya:
Eredeti név: Yamazaki Masahito
Születésnap: 1979. 07.30.
Születési hely: Nagano
Vércsoportja: AB
Magassága/ Súlya: 180-185cm
Jellemzői:
Maayatan-ként ismerjük Miyavi korábbi bandájából, ahol vendéggitárosként tevékenykedett. Eddigi bandái: Sinners, Ishihara Gundan (Miyavi vendéggitárosa), LM.C
Aiji:
Eredeti neve: Mizui Shinji
Születésnap: 1974. 11.17.
Születési hely: Nagano
Vércsoportja: A
Magassága/ Súlya: 175cm/ 53 kg
Kedvenc színe: Piros és lila
Hobbija: beszélgetés telefonon, videojátékok, vásárlás és alvás
Jellemzői:
A Pierrot előtt a Siam Shade roadie-ja volt, Mona Lisa-ban énekelt és a KALEN-ben gitározott. Miután 2006 nyarán a Pierrot feloszlott Aiji belépett Maya éppen alakulóban lévő bandájába az LM.C-be.