Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2022 Jun 26 Sun, 12:56 pm

All times are UTC + 1 hour
Post new topic Reply to topic  [ 862 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 58  Next
Author Message
 Post subject: Eroguro + angura kei
PostPosted: 2006 Jan 07 Sat, 3:46 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 2002 Dec 24 Tue, 12:42 pm
Posts: 20384
Location: 60091
Tokubei akart nyitni Metronome topic-ot, de végülis ez lett belöle. :grin: egy-két nagyonkedvencet leszámítva a külön zenekar topicok annyira nem szoktak müködni, tehát lett inkább általános eroguro topic.. ide jöhet minden ami akár érintölegesen is a müfajba tartozik, persze Metronome és az összes mellék-projecktjük, meg a hozzájuk köthetö zenekarok (Adapter, Floppy, Shinjuku Gewalt, stb..), az elsö generációs eroguro bandák (cali=gari, GuruGuru Eigakan, Inugami Circus-dan, stb) meg az újabbak (Beau, Macaroni, Codomo-A, ..) megstb. :infinity:

Image

_________________
Nippon Shoxx! / Webshop! !!!~*~Poszterek~*~!!!

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2006 Jan 07 Sat, 8:55 pm 
Offline
Forum Junkie
Forum Junkie
User avatar

Joined: 2005 Nov 27 Sun, 4:44 pm
Posts: 2832
Igen, igen!Thanx Case! :D Szal Metronome!!!!!!Hát az valami nagggyon baró cuccos 8) !An-senseinek köszönhetően már van Space Romantic dvdm, (4 pv +fellépések)amit eddig kb 7* láttam!Nekem nagyon bejön ez a "technosított" futurisztikus jrock!Sharuku hangja meg......háááááááááát először persze egy kicsit furcsa(vicces?? :roll: ) de sztemsemmi gáz nincs vele, yól passzol, néhol nagyon ari :) ( nővéremnek egyáltalán nem tetszett... :roll: :agrue: )A PV-k ben a koreogáfia is naon tetszik, főleg az a rángatózás meg azok az arckifejezések(tiszta bolond egy bagázs, dehát ezért szeretem őket!)A Gimmicks számot hallottam tőlük először(ismét csak thanx to an-sensei! :D )ami rögtön meghozta a kedvem az albumaik letöltögetésére :lol: Szal most utánanézek ennek az egész angura és eroguro kei irányzatnak.....kezdetben ezt találtam, hátha van itt más is akinek ez még ismeretlen....

Angura Kei:

Angura Kei (アングラ系 Lit. Underground Style) is often classified as sub-genre within visual kei. However, in actuality, Angura Kei finds its roots way back during the 60's. The word 'Angura' is a Japanese abbreviation of the word 'underground'. The concept was first applied by independent Japanese theatre companies who wanted to create something uniquely Japanese. This was almost a 'counter-culture' movement, with aims to challenge the authenticity of so-called 'traditional' genres as well as the westernization that had swept across Japan since the industrial age. In similarity to EroGuro, themes are often of a sexual nature, though more in response to the free love movements of the 60's

Eroguro:

EroGuro (エログロ) is a Japanese artistic and cultural movement and music sub-genre. The word EroGuro is formed from the apparently contradictory words Erotic and Grotesque. Most often seen as a sub-genre within Visual Kei, EroGuro's first distinct appearance first really began in 1920s and 1930s Japanese literature. After World War I, many cultures in many countries saw a rise in liberation, expecially with the cultural movements such as Jazz, the women's rights movements and Café culture. Particularly, there was similar jubilation as seen in Germany before Adolf Hitler ascended to power.

The typifying elements of EroGuro are of the macabre intermingled with sexual overtones. Often the erotic element, even when not explicit, is merged with grotesque themes and features - rather similar to the works of H. R. Giger.

Over time, the Eroguro movement expanded its proverbial tendrils into parts of Japanese theatre, art, Manga, and eventually film.

EroGuro bands typically use shock visuals (as well as lyrics and live imagery). It has long been rumoured that Cali≠Gari were the responsible for the application of the term to music.

Other bands who classify as EroGuro include Velvet Eden, Merry, MUCC and early Dir en Grey.

Retrieved from "http://en.wikipedia.org/wiki/EroGuro"
és pár metronome kép....
1
2
3
4


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2006 Jan 07 Sat, 9:29 pm 
Offline
official forum bOObie
official forum bOObie
User avatar

Joined: 2003 Jul 01 Tue, 2:01 am
Posts: 3335
Location: room 304.
Tokubei wrote:
(ismét csak thanx to an-sensei! :D )

Szívesen! Hát erre vannak a megszállott terjesztők, hogy ilyesmivel rontsák meg az embereket! xDDDD A Metronome meg még mindig nagyon rulez! Bár az újabb dolgaik annyira nem jöttek be, de lehet ez még így se. Addig is hallgathatok pucchi tenpenchii-t és hasonló csodákat tőlük, meg nézhetek Space romantic és Isshukan PVket! xD

Jujj, meg itt a sok többi jó banda! Inugami, Guruguru eigakan és a Cali=gari is az agymenéses kedvencek kategóriájába tartozik, nagyon aranyosak mind, mostanában főleg Inugami hallgatok ezek közül, és egyre jobban tetszik! ^_^ Imádom a csajszi hangját, ami ugye meglepő, mert nem nagyon szoktam szeretni a női hangokat ^^".
És végre találtam egy embernél fool's mate scanneket az első Cali=gari énekesről, ez volt a hét nagy szenzációja, mert eddig még nem láttam őt, csak hallottam róla, meg ugye hallottam őt, és nagyon tetszett a hangja, meg jól tud kiejteni angolul, ami elég ritka. ^^" (ha angolul énekel, én rögtön rájövök, hogy angolul énekel.... csoda!!!!! xD)

_________________
ImageImageImage


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2006 Jan 07 Sat, 11:07 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 2002 Dec 24 Tue, 12:42 pm
Posts: 20384
Location: 60091
Jah, Metronome nagyon :heart: Nagyon durván elborultak, meg sikerült valami teljesen új szint hozniuk a vk szcénába. Nekem mondjuk az újabb Metronome cuccok is tetszenek, csak ezek kissé kevésbé elvetemültek és zeneileg inkább közelebb vannak azokhoz a zenekarokhoz akik régebben ilyesmi zenéket játszottak, mint pl. a P-Model (japán new wave/korai elektronikus zenekar a '80-as évek elejéröl. másik nagy követöjük a Polysics, akik abszolute nem vk-hoz tartoznak, de sokszor nagyon hasonlítanak mégis a Metronome-ra, mind zeneileg, mind teljes agyi leépülés szempontjából. :bluegrin:) Meg az is imádnivaló bennük, hogy abszolúte következetesen csinálják, amit csinálnak és a videóik meg kinézetük is tökéletesen illeszkedik a zenéhez.

Tokubei wrote:
Other bands who classify as EroGuro include Velvet Eden, Merry, MUCC and early Dir en Grey.

Ez a baj a wiki-vel, hogy néha bekeverednek ilyen csacskaságok is. Mert ugye Merry meg Mucc az oks, de Dir en grey soha nem tartozott eroguro-hoz, ök teljesen egyenes ágon vitték tovább a vk fövonalát hüen követve a korai Kuroyume és Luna Sea dolgokat, Velvet Eden meg megintcsak nem tartozik ide, mert ök meg a vk és goth közt egyensúlyozó csapatok közé tartoztak. o_O (wihihi... de a másik oldalról meg ez a jó a wiki-ben.. már ki is javítottam a hülyeségeket. xD)

(képeket meg átraktam linknek, mert nagyok voltak és nagyon széthúzták a fórumot ^^)

(ancic: waah, majd képeketek kéremcépen. :grin:)

_________________
Nippon Shoxx! / Webshop! !!!~*~Poszterek~*~!!!

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2006 Jan 07 Sat, 11:32 pm 
Offline
official forum bOObie
official forum bOObie
User avatar

Joined: 2003 Jul 01 Tue, 2:01 am
Posts: 3335
Location: room 304.
Case wrote:
(ancic: waah, majd képeketek kéremcépen. :grin:)

Oké, szerintem felpakolom majd valahova holnap, mert csak kettő ^^".

_________________
ImageImageImage


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2006 Jan 08 Sun, 9:49 pm 
Offline
Forum Junkie
Forum Junkie

Joined: 2004 Mar 09 Tue, 6:46 pm
Posts: 2138
Location: half way, quarter life
Erre a Cali=Gari énekesváltás dologra én is kívácsi lennék pontosan, főleg hogy tenshi azt mondja, még nem látta az első énekest. O_o Én eddig abban a tudatban éltem, hogy a Blue Film c. PV-jükben, s egy másik live felvételt tartalmazó videóban, amim van tőlük többek közt, nem Shuuji Isshi (a 2. végső énekes) van. De valószínűleg tévedtem. ekkorát.

más- egy 2005-ös film. Sztárokkal főszerepben. ^.~ És Angura Kei vonatkozású. Már amennyiben Edogawa Rampo vonatkozás az az. Igen, a japán Edgar Allan Poe. o_o~, (olvashattátok jrocksagán az angura/eroguro cikket). Az ő novelláin alapul a film, ill. filmek.

http://www.rampojigoku.com/

elvileg van trailer, én nem találtam.

itten írtak róla

elfelejtettem említeni, hogy: give me! :grin:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2006 Jan 08 Sun, 10:09 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 2002 Dec 24 Tue, 12:42 pm
Posts: 20384
Location: 60091
bylon wrote:
Erre a Cali=Gari énekesváltás dologra én is kívácsi lennék pontosan, fõleg hogy tenshi azt mondja, még nem látta az elsõ énekest. O_o Én eddig abban a tudatban éltem, hogy a Blue Film c. PV-jükben, s egy másik live felvételt tartalmazó videóban, amim van tõlük többek közt, nem Shuuji Isshi (a 2. végsõ énekes) van. De valószínûleg tévedtem. ekkorát.

De, a Blue Film-ben már Shuuji 2 van, az volt az elsö ami megjelent vele. Van egy PV (yowamushi kemushi :heart:) ami keringett régebben online valami minösíthetetlen .rm verzióban, abban van Shuuji 1, plusz néhány kép is van róla itt-ott (onnan lehet megismerni, hogy mindig tökkopaszon nyomult. ;D), de még elötte egy rövid ideig volt egy Shin nevü énekesük is (amikor még cali+gari néven futottak ^^), de vele csak 1-2 demokazi jelent meg.

bylon wrote:
más- egy 2005-ös film. Sztárokkal fõszerepben. ^.~ És Angura Kei vonatkozású. Már amennyiben Edogawa Rampo vonatkozás az az. Igen, a japán Edgar Allan Poe. o_o~, Az õ novelláin alapul a film. (olvashattátok jrocksagán az angura/eroguro cikket).

http://www.rampojigoku.com/

elvileg van trailer, én nem találtam.

jaja, az a film nagyon igéretes. :heart: én imdb-n Tadanobu Asano miatt (a nyitooldalon a feheroltonyos) szúrtam ki elöször, aki kb Johnny Depp japán kiadásban ugye. :grin: (kinézet, tehetség, meg embertelen korrekt filmográfia miatt is hasonlóak.) és jah, Rampo meg abszolute ide tartozik.. nagyon weird cuccokat irogatott, egyik legismertebb sztorija a Human Chair ami egy mukiról szól aki örülten szerelmes egy nöbe, de esélye sincs nála ezért készít neki egy széket (mármint dondolom inkább olyan fotelszerüséget), amibe belebújik, hogy így kerüljön közel az imádott nöhöz. :shock: (mi erotic grotesque, ha ez nem..? xD)

edit: hmm.. ezen az LJn meg ugy irják mintha ez lenne az elso Rampo film, pedig készült már jópár korábban is, pl. az eszméletlen beteg / gyönyörü Moju (1969) :heart:

_________________
Nippon Shoxx! / Webshop! !!!~*~Poszterek~*~!!!

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2006 Jan 08 Sun, 10:39 pm 
Offline
Forum Junkie
Forum Junkie

Joined: 2004 Mar 09 Tue, 6:46 pm
Posts: 2138
Location: half way, quarter life
Case wrote:
..és jah, Rampo meg abszolute ide tartozik.. nagyon weird cuccokat irogatott, egyik legismertebb sztorija a Human Chair ami egy mukiról szól aki örülten szerelmes egy nöbe, de esélye sincs nála ezért készít neki egy széket (mármint gondolom inkább olyan fotelszerüséget)...


valami ilyesmit?

omg XD, ó, vajon miért nem találtam eme klasszikus írótól semmit a.....könyvtárban //_^. mert a könyvtár sucks.

____

Case wrote:
Shuuji 1: néhány kép is van róla itt-ott (onnan lehet megismerni, hogy mindig tökkopaszon nyomult. ;D)


O_O. ok, most már nem tévesztem el. ^^; Mindvégig 1 Shuuji-t néztem és hallottam.? wtf. XD, ^^;;;
Mentségemre, azért vmi re-recorded dalok csak voltak. Najó, hagyjuk. ^^;

Beau meg nagyon cali=garira emlékeztetett , végülis, nem véletlen angura-kei akkor ők is. O_o Külsőre, elég fura egy együttes! uh-hu


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2006 Jan 08 Sun, 10:43 pm 
Offline
official forum bOObie
official forum bOObie
User avatar

Joined: 2003 Jul 01 Tue, 2:01 am
Posts: 3335
Location: room 304.
Tamtamtam: képek! ^^"
fool's mate scan 1
fool's mate scan 2
Ezt meg csak úgy! xD
cali=gari

_________________
ImageImageImage


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2006 Jan 09 Mon, 12:17 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 2002 Dec 24 Tue, 12:42 pm
Posts: 20384
Location: 60091
tenshi wrote:
Tamtamtam: képek! ^^"
fool's mate scan 1
fool's mate scan 2
Ezt meg csak úgy! xD
cali=gari

oh my... Ao meg az ö rövidnadrágja..... v____v,,,,

és jajaa, az ottan Shuuji 1. :grin: majd elökeresem azt a PVt, mert még az iszonyat minöség mellett is érdekes azért. (me' neki is volt azért egy izlésvilága öltözködésben... xD)

nah, meg vissza Metronome témára: byyyylon. most akkor a Metronome mellék-projectek, hogy is vannak...? ^^" Mert én elvesztettem ott a fonalat, hogy Floppy, meg Adapter, de emlékszem, hogy még voltak valamik... o___O"

_________________
Nippon Shoxx! / Webshop! !!!~*~Poszterek~*~!!!

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2006 Jan 09 Mon, 2:11 pm 
Offline
Forum Junkie
Forum Junkie

Joined: 2004 Mar 09 Tue, 6:46 pm
Posts: 2138
Location: half way, quarter life
Case wrote:
Metronome mellék-projectek, hogy is vannak...? ^^" Mert én elvesztettem ott a fonalat, hogy Floppy, meg Adapter, de emlékszem, hogy még voltak valamik... o___O"


BEE-315, Riu punk zenekara.
kép róluk

side project, consisting of リウ[Riu] from メトロノーム[metronome], カワサキマサト[Kawasaki Masato] from バーベル[Barbell] and ケンタロウ[Kentarou] ex. PARKING OUT.


nomeg van a muchimuchianago thingy~

無恥鞭アナゴ[Muchi Muchi Anago] is a collaboration of angura-kei artists from many different bands. Their music is...well, strange and cluttered. Synths play in the background while the lead vocalist sings in a high nasily voice. This is accompanied by the other members chanting and clapping along.

But really, they aren't a serious band. They're more like a comedy group, dancing around on stage and such. And apparently some of the members don't even know the lyrics!

So why start a community for them? Well, it's not just a community for this group. It's a community for all of the other bands that the members belong to. This includes:

グルグル映畫館[Guruguru Eigakan]
駄菓子菓子[Dagashikashi]
メトロノーム[Metronome]
FLOPPY
ピノコヲ[Pinokiwo]
ニウロン[Neuron]
大日本意識革命軍狂暴[Dai-Nippon Ishiki Kakumei Gun Kyoubou]
新宿ゲバルト[Shinjuku Gewalt] and
太平洋ベルト[Taiheiyou Belt]

http://ana.gogo.tc

___
copy-pasted from muchi muchi anago community ^^'
tetszik a zene leírása XD

____________________

neuron-t szívesen hallanék, ha felbukkanna végre tőlük is vmi mp3. *_* Úgy olvastam egyik tag a lab.-ban is játszott. :o~

____

a régi cali=gari képek meg nagyon szépek ^^


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2006 Feb 21 Tue, 10:29 am 
Offline
Forum Junkie
Forum Junkie

Joined: 2004 Mar 09 Tue, 6:46 pm
Posts: 2138
Location: half way, quarter life
woah, a lab. kiszáll a visual kei-ből. (így a szóbeszéd, kiváncsi vagyok ezt így konkrétan a banda nyilatkozta-e érvekkel? érdekes lenne hallani az okaikat, de inkább vegyük alapul a tényt) Nevük mostantól, LAB. THE BASEMENT (L.TB),
http://www.lab-web.com/

új, teljesen normál kinézet. és punk bandákkal fognak játszani...

és új single "Town of Siren".

_________________
<3


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2006 Feb 21 Tue, 12:55 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: 2002 Dec 24 Tue, 12:42 pm
Posts: 20384
Location: 60091
bylon wrote:
woah, a lab. kiszáll a visual kei-bõl. (így a szóbeszéd, kiváncsi vagyok ezt így konkrétan a banda nyilatkozta-e érvekkel? érdekes lenne hallani az okaikat, de inkább vegyük alapul a tényt) Nevük mostantól, LAB. THE BASEMENT (L.TB),
http://www.lab-web.com/

új, teljesen normál kinézet. és punk bandákkal fognak játszani...

és új single "Town of Siren".

ummm. hát ez érdekes lesz. vajh Ao leszikik a weirdo táncmozdulatokról is...? :sweatdrop:

_________________
Nippon Shoxx! / Webshop! !!!~*~Poszterek~*~!!!

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2006 Apr 09 Sun, 11:20 am 
Offline
Elite Member
User avatar

Joined: 2004 Nov 15 Mon, 2:37 am
Posts: 468
Ma végre szedtem le Adaptert meg Floppyt, és a community-s bejegyzésnél, ahol rájukakadtam, volt egy olyan szám, hogy "ZGOQ - ugou no shuu (omnibus) - 12 - MY WAY". Ezmiez, van-e valami köze a fent említett bandák valamely tagjához, meg egyébként is minek a rövidítése az a ZGOQ?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2006 Apr 09 Sun, 12:58 pm 
Offline
Forum Fanatic
User avatar

Joined: 2005 Jun 25 Sat, 3:01 pm
Posts: 22645
Location: Szöged / nedvzöld csodahippirét
Zoska wrote:
ZGOQ


Asszem ez a Metronome tagjaiból verbuválódott kis mellék-zenekar, de hogy működnek-e, vagy mikor tevékenykedtek azt nemtom. ^^;;
Meg asszem ez az egyetlen lemezen kiadott számuk. Asszem. XD


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 862 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 58  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group