abszolút az elmúlt tíz év legjobbja. Klasszikus. Nem akar megfelelni a mai trendeknek. Nem akarja magát túlbonyolítani. Szívet melengető. gyönyörűen fényképezett, irdatlan hosszú. Szívszaggatóan jó színészi játékkal.
Australia
nem művészkedik, nem váltja meg a világot egyszerűen csak olyan amilyennek egy filmnek lennie kell. Amiért a mozit kitalálták.
Végre egy film ahol egészséges férfi és női karakterek vannak. Innen kell tanulni milyen az igazi férfi nem az emo-clubból.
E film kapcsán jutott eszembe hogy ma már ott tartunk hogy egy film képes az imdb legjobbja lenni, maga mögé utasítva a Godfather-t is csak mert van benne 1 (azaz) egy jól összerakott szereplő. A Dark Knight-ot minden kérdés nélkül fogadtam el én is az egyik legjobb filmnek amit valaha láttam. De így az Australia után már nem működik az egyszeri Joker varázsa. Egy filmnek minden ízében jónak kell lennie (mert tud jó lenni). És ilyen alkotással én talán most találkoztam először.
Azért a rózsaszín köd nélkül: ez egy romantikus dráma, lovakkal, kis háborúval, jóval, gonosszal, önfeláldozással.
Szal alapból semmi extra. De aztán az lesz.
Aki nem szereti az ilyen típusú filmeket, az ettől sem fogja megszeretni persze.