cyca wrote:
Quote:
asszem emule-on van sok film, meg bittorrenten
ezeket nem ismerem. Micsodák?
ummm.. mindkettö ilyen letöltö cucc, amihez random weboldalakon lehet linkeket találni, de én emule-t nem használok, torrentet meg csak zenei dolgokra, de majd utánanézegetek, hátha találok valami használható linkeket
cyca wrote:
oké, majd szavadon foglak
csak hajrá

cyca wrote:
megnézted végül a két nővért? ha igen, akkor majd kérdezek, mert én nem értettem a végét.
Megnéztem az Elnök borbélyát... betojtam a röhögéstől, marha jó film volt

ja és van kapcsolat a koreai és a magyar nyelv között, ugyanis a kisfiú a filmben, ha épp az apját hívta, akkor azt mondta, hogy "apucíííí"

persze a mozi dőlt a röhögéstől.
Nagy általánosságban remek volt a fesztivál, persze be-becsúsztak gyengébb darabok. Érdekes volt, hogy a Borbély előtt, amit az urániában néztem, volt kis riportfilm valami esztétával(???), aki azt mondta, hogy ez az év mérföldkő az anime világában, és hogy nagyon jelentős darabokat mutattak be a feszten... én csak a ninjásat láttam, az teccett. A többi tényleg olyan penge? A gőzfiú nem érdekelt, mert sose szerettem ezt a gőzgépes korszakot, a ghost inthe shell2 meg második rész, először talán az elsőt kéne megnéznem

a tokioi keresztapákat meg megtaláltam anime hubon...
hát, az biztos, hogy olyan cuccokat szedtek össze amik tényleg nagyszabású dolgok, meg abszolút közönségdarabok, meg amiket sokan regota vratak (ugye Gits2, meg Steamboy az Akira miatt, meg Band of Ninja, me' az meg Oshima ^^")
Két Növér meg... hmm.. a feléig jó, de semmi-extra horrorfilm volt, aztán mikor elkezdtek nagyon kavarni, akkor elkezdtem nagyon unni.... ^^" meg az is zavart ami sok más koreai filmben is, hogy iszonyú steril volt az egész, tankönyvszerinti rendezéssel, sok érdektelen képpel, meg olyan karakterekkel akikkel kicsit sem tudsz szimpatizálni. Egyszerüen hiányzik belölük az a valami ami a jól eltalált HKi filmeket pl. olyan jóvá tudja tenni. (ott vannak mondjuk a Breaking News karakterei.. még a mellékszereplök, mint a túsz gyerekei is milyen kidolgozottak és életszerüek voltak) Nomeg azok a jelenetek amiket egy-az-egyben a Ring-böl és Ju-on-ból vettek át.. azt azért nem kellett volna eröltetni..
De azért ennek ellenére abszolút érdemes volt megnézni...

(márcsak a gyönyörü diszletek miatt is)
A sztori meg az én értelmezésemben (aki esetleg nem látta és akarja az ne olvassa innen...

):
az egykor boldog hazassagban élö pár kapcsolata megromlik, mert a pasi beleszeret egy masik nöbe, aki ráadásul amolyan munkahelyi/családi, közös ismerös. aztan amikor egyszer odahozza a nöt az anya öngyilkos lesz (hogy miert a szekrenyben...? no idea..

) es reggel ugye az egyik lány is meghal, mikor rádöl a szekrény. Ezt a masik lany nem tudja feldolgozni, hogy az apja összeházasodik a másik növel azt meg aztán pláne és megörül és halucinálni kezd. Mikor elmennek a házból úgy tünik rendbejön, de mikor visszatérnek (és itt kezdödik a film) újra kezdödik minden és rosszabbb lesz mint valaha. (es szerintem nagyon rosszul volt megoldva, hogy nem lehet tudni utolag sem, hogy most akkor mi volt a valosag es mi a kepzelgés) aztan ugye nagyfinálé után beviszik intézetbe, de jön a 'szlusszpoén' és a másik nöt hazatérve megöli az anya szelleme a film legegyértelmübben Ring/Ju-on nyúlás jelenetének keretein belül.