Pótolva lett megint pár "régóta meg akartam nézni, de sose került sorra" film:
Being John Malkovich: Csodálatosan beteg. Zseniális, ahogy a totálisan abszurd alapötletet milyen természetességgel viszik végig, mintha nem is lenne a világon szokványosabb dolog, mint, hogy egy kényelmetlenül alacsony irodaházi emeleten, az irattárolók mögött találsz egy kis alagutat, ami John Malkovich fejébe vezet. Rendezés, színészek, sztori, minden átlag feletti... Nah, az ilyen filmek miatt lehet szeretni Hollywood-ot.
V For Vendetta: És az ilyenek miatt meg nem. Alapból nem értettem soha, hogy mi a franc ez a Guy Fawkes mánia, mert hát könyörgöm, az az ember (mármint a real-life történelmi figura) nem volt más mint egy legallja, bebukott terrorista wannabe, de így, a film után még annyira sem értem sem ezt, sem azt, hogy ezért miért van oda mindenki. Giccses, bután szájbarágós, vontatott vacak, csapnivaló sztorival, elcsépelt mondanivalóval. Hagyjuk már... Kiváncsi voltam rá, reméltem, hogy jó lesz, de tényleg csak azért érdemes megnézni, hogy az ember még jobban tudjon utána értetlenkedni azon, hogy az Anonymus, meg a mindenféle rendszer ellenes lázadók miért pont ezt a viccnek is rossz karaktert választották példaképnek-bálványnak.
És egy aktuálisabb:
Frankenweenie: Pure win! A rövidfilmet is szerettem (habár az előtte készült Vincent a verhetetlen mindmáig a Tim Burton animációs cuccok közül) és az igazat megvallva kicsit féltem, hogy nem megy-e majd a rovására, hogy elnyújtják mozifilm hosszúságúra, de nem: kicsit sem lett eröltetett, baromi jó a sztori, tele van imádnivaló karakterekkel az egész, szóval maximálisan túlteljesített minden elvárást. Jah, meg persze csak úgy hemzseg az egész a régi horrorfilmes utalásoktól, a Bride Of Frankenstein féle hajtól a Vincent Price-ról mintázott tanárig. Tényleg hibátlan, tipikusan az a fajta családi mozi, amit egy gyerek is imád, meg a felnőttek is, csak tök más miatt, az animáció persze szintén tip-top, meg ami a lényeg: ebben van az utóbbi évek legzseniálisabb macska karaktere:
Mr. Whiskers! Nálam 9/10 a film. Azt meg külön öröm volt látni, hogy Burton néhány durva félrenyúlás (Alice! Bröööagggh!) után végre megint hozta a legjobb formáját. <3