A listáról, amit linkeltél, van egy-két ismerős cím. Amit nagyjából egy hónapja láttam, az a Redvás Amal. Tetszett, kár ragozni. Moodysson egyébként is olyan rendező, akit úgy tűnik, hogy érdemes szemmel tartani (pl a Lilja 4ever is egész jó, bár szerintem a Fucking Amal jobb).
Egyébként ha már leszbikus filmekről van szó, akkor szerintem érdemes megnézni az Angelina Jolie-féle Kifutó a semmibe című igencsak fajsúlyos filmet (ok, itt nem a szex a fő téma, de szép benne a két nő közti jelenet).
Ami engem mostanában érdekelne, az Almodóvartól a Rossz nevelés, mert eddig még kimaradt, pedig a pasi munkáit imádom. Nagyon tetszett a Mindent Anyámról is, de az abszolút kedvenc inkább a Tűsarok meg a Titkom virága.
Szintén folyamatban van a Bernardo Bertolucci-összes begyűjtése, mert Az utolsó tangó Párizsban bekerült a kedvencek közé. Amit konkrétan keresek, az a Dreamers, bár biztosan csalódni fogok, mert a kritikák szépen lehúzták a filmet, és a könyv élményét, amit egyébként mostanában olvastam, úgyse nagyon tudja visszaadni, csak némi naturalisztikus szexet váltogat majd filozófiainak meg mélynek szánt jelenetekkel, ha jól sejtem.
Amit meg mostanában láttam, és nem csalódtam, az A vonzás szabályai (The Rules of Attraction). Az alapregényt Brett Easton Ellis írta, aki az Amerikai Psycho-ért is felelős, és én odavagyok a stílusáért. A vonzás szabályai sokkal könnyebben emészthető film, mint az AP. Az meg senkit ne riasszon el, hogy az egyik főszereplő a Dawson’s Creek szépfiúja, mert itt tényleg egész szórakoztató volt az alakítása.
|