Nem rémlik, hogy itt megemlékeztem volna róla, de majd most: ma ebéd után újranéztem a
Splinter című filmet (magyarul
Tüske címen adták ki), és újfent meg kellett állapítanom, hogy egy egészen pofás kis darab. A pofonegyszerű sztori röviden: szerelmespárocskát az úton túszul ejti két menekülésben lévő bűnöző, elütnek egy fura lényt, kocsi bekrepál, benzinkútnál lehúzódnak, onnantól kezdve meg már egészen biztos, hogy semmi sincs rendben.

Néhol a
The Thing-et juttatta eszembe, főleg a szörny miatt - apropó, a monster effektek marhajók! Alacsony költségvetése és erősen limitált szereplőgárdája ellenére eléggé hatásos és izgis művet sikerült összehozniuk az alkotóknak, ami ugyan a témájával/sztorijával egészen biztosan nem lesz az egyediség csúcsa, de mindenképpen megér egy nézést szerintem.
A másik "kellemes csalódás" kategória a
The Hills Run Red (magyarul a picit kínosabb Sziklák vére címet kapta, annak ellenére, hogy egy kurva szikla nincs az egész filmben, sima erdőben játszódik XD). A klisés cím mögött egy nem kevésbé klisés film lapul meg persze, de attól még bőven élvezhető, főleg a redneck pszichopata trancsírozós darabok kedvelőinek. Egyébként nagyon szépen néz ki (ritkán mondok ilyet ennél az alműfajnál xD), a gyilkos is atom telitalálat, a vérrel se fukarkodtak, és a sztorit is próbálták olyanra összehozni, hogy ne legyen feltétlenül ráhúzható bármelyik másik hasonló témájú filmre. A vége is jól sikerült, érdemes várni egy picit a stáblista elindulta után. Az egyik legélvezhetőbb ezredforduló utáni "redneck slasher" film, amit az utóbbi időben láttam.
Splinter (trailer)
The Hills Run Red (trailer)
edit: ha már erdős-torzszülöttes-slasher, a
Hatchet c. borzalmat kerüljétek el messze! xD Uncsi, értelmetlen, idegesítő.