Szóval.
Disc1 a filmen kívül tartalmaz kétféle trailert, az egyiket angol felirattal is, meg a roadshow tévéreklámokat (legalábbis gondolom, hogy tévé...).
Lehet választani japán meg angol feliratot (kínait nem találtam... Lehet, hogy nincs?). Angol felirat: tulajdonképpen semmi igazán borzalmas dolgot nem leltem fel benne, majd egy nálam jobb angolos véleményezze. Nekem tökéletesen megfelelt.
Szinkron: elvileg japán, gyakorlatilag mindenféle nyelven beszélnek a filmben, japánul, angolul, kínai nyelvjárásokban. Mindezeket keverve akár egy párbeszéden belül

Ez adódhat egyrészt a színészek internacionális jellegéből, másrészt meg frankón passzolt is a filmbe (Mallepa, ahol a film játszódik, afféle ázsiai turmix).
A másik két lemezt majd hétvégén nézem meg...
A film:
Röviden összefoglalva, eleje gegparádé, iszony hülyeségekkel, közepe "az-a-végzetünk-hogy-ellenségekké-kell-válnunk" drámázás, vége AAAAAAANGST (jó értelemben, nekem legalábbis bejött 8) )
Történet mint olyan... hát nem jellemző. Hm. Képek egy társaság életéből, elég vázlatosan. Nem vagyok se szakértő, se képzett filmkritikus, de az a gyanúm, hogy némi rendezői erőfeszítéssel nagyobb kohéziót lehetett volna teremteni az egyes epizódok között. Világítás, kameraállás (vagy -mozgás) néha erősen színpadias volt (értsd: még NEKEM is feltűnt), mesterkélt hatást keltett, mintegy direkte rámutatva a jelenetre, hogy "na most IDE figyelj, ennek EZ a szimbolikus jelentése blabla..." Hogyismondjam: szájbarágós érzést keltett helyenként (TÚL feltűnő volt).
Szereplők. Hmmmm. Elfogult vagyok

Nemistudom.
IMHO első nekifutásra nem rossz. Az tény, hogy Gakkun azért már nem elég fiatal tinédzsert játszani, de beszédben nagyon hozta a stílust. 8) (IDEGESÍTŐ volt! Ha az én kölköm, biztos felképelem párszor

) Hyde: aaaaangst (

) De azt jól adta

Meg azért voltak ott télleg színészek is... Wang Leehom
Központi figurának én Keit (Hyde) mondanám. A "sztori" központjában eléggé Sho (Gackt) élete állt, de elég sokszor Kein keresztül láttam az eseményeket. Valahogy mindig visszakanyarodtak hozzá a dolgok...
A film címe... pfff
Moon Child. Hmhm. Kei ismét? Talán.