Egy másik fórumra készítettem összefoglalót néhány doramáról, gondoltam ide is postolom, hátha vannak olyanok, akik még nincsenek otthon a témában és hátha kapok tippeket még, hogy miket érdemes nézni
Natsunak és Szabinak köszönhetően láttam néhányat, és könnyebb úgy dönteni, hogy mit nézzünk, ha nem sötétben tapogatózunk, hanem valaki már mondott róla néhány szót.
Amiket ajánlok:
Gokusen 1-2
(az azonos című manga és anime alapján)
Tartalom röviden: a Jakuza családból származó lelkes tanárnő megkapja a problémás fiúosztályt
- főszereplők:
1. sorozat:
Nakama Yukie
Matsumoto Jun
2. sorozat:
Akanishi Jin
Kamenashi Kazuya; mindketten a
KAT-TUN nevű jpop együtes tagjai, íme
a legújabb PV-jük és egy
CM a két főszereplővel
Minden epizódban van bonyodalom, néha románc, mindenféle problémák, valamint az elmaradhatatlan verekedések a kakkoii-faktor növelése céljából

Minden szereplő nagyon alaposan kidolgozott egyéni kis figura, a fiúk közül meg mindenkinek másik a kedvence, de nem kell aggódni, nagy osztály, jut mindenkinek favorit
Nobuta wo produce
Tartalom röviden: két srác összefog, hogy új osztálytársukból, a sokat gúnyolt Nobuko-ból népszerű csajszit faragjanak. (Nem, egyáltalán nem úgy, ahogyan ez amerikai filmekben történik, sokkal érzelmesebb és kevésbé látványos módon, szóval senki ne ijedjen meg, hogy majd az elején tudhatja, hogy a suta lánykából a film végére topmodell lesz.)
Főszereplők:
Kamenashi Kazuya
Yamashita Tomohisa (a NewS nevű jpop bandából -
egy PV-jük)
Korikita Maki
Kimi wa Petto
(az azonos című manga alapján)
Tartalom röviden:
- a magas beosztású, jól kereső és szép, ám magányos nő egyik este egy összevert fiút talál a háza előtt egy dobozban; ellátja a sebeit, és kitenné a lakásából, de a fiú maradni akar, és ezért bármire hajlandó...a nőnek pedig egy házi kedvencre van szüksége...
Főszereplők:
Koyuki (Az utolsó szamuráj c filmben Tom Cruise szerelmét játszotta)
Matsumoto Jun
Ez a legérzelmesebb a most ajánlott dorámák közül, szerelem, ármánykodás, munkahelyi és párválasztási problémák...jó kis érzelmi hulllámvasút ez a film.