Tegnap megnéztem az első két filmet Djinn-ékkel, ezúton is nagyon köszönöm, mivel hallottam, hogy a A tégla című Scorsese movie forgatókönyve a Szigorúan piszkos ügyek-ből készült. Hosszas nógatás után,eljutottam az első eposzig, már az is nagyon tetszett, bár kezdetben nehezen tudtam megkülönböztetni a két főszereplőt, túl gyorsan pörögtek az események, de aztán magával ragadott a film lendülete, és a benne lévő apró utalások, amik végső helyükre a második rész megtekintése után kerültek. Olyan nekem ez a trilógia, mint egy többdimenziós kirakós, minden rész megtekintése során bővül számomra az eredeti kép újabb, apróbb darabkával (pl. a zenegép, Mary visszatérő motívuma, a morze jelek- ami ezerszer jobb ötlet, mint A Tégla beli sms küldözgeté, stb.), és kíváncsian várom a harmadik részt, hogy mit tesz még hozzá a karakterek személyiségének kibontásához. (Azt még sajnos nem láttam, de hamarosan az is terítékre kerül!). Nagyon tetszik a szereplők jellemábrázolásában az, hogy nincsenek "tiszta" karakterek, nincs annyira elválasztva a jó és a rossz, mint az amerikai re-make-ben, összemosódnak, egymásra csúsznak a pozitív és negatív jellemvonások.
Szóval összegezve, nagyon nagyon tetszett, nálam eddig mindenféleképpen a második rész vezet, de majd a harmadik rész megtekintése után lehet, hogy változik a helyzet..Ki tudja!
Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki még nem látta.