Case wrote:
Ellenben a Takashi Miike féle Crows Zero I/II baromi jó volt: ez a jó, amikor Miike se elvontkodni, sem művészkedni nem akar és nem olyan szarokat csinál, mint az Audition, Visitor Q, Katakuris, stbstb (és az Ichi), meg nem is kommersz, közönségbarát tömegfilmeket gyárt, hanem előszed valami akcióra kihegyezett, yakuza-related témát és hajrá. Teljesen értelmetlen, de non-stop és megunhatatlan és gyönyörűen filmezett és tökéletesen korreografált akció, egy iskolából, ahol soha nincs tanítás. Hibátlanok a karakterek és az a kis sztori ami van, az arra tökéletes, hogy pont jó tempóban gördüljön előre a sztori. Nálam mindkét rész ment a Miike-kedvencek közé a DOA és a Fudoh mellé.Jah, és ebben is van Meisa, az elsőben még tényleges szerepe is van, de a másodikban már majdhogynem csak névleg van ott.
Az első részt nem olyan rég fejeztem be; eleinte kicsit ingattam a fejem, mert valahogy úgy éreztem, hogy a film egyszerre akarja, hogy komolyan vegyem, és hogy csak pörögjön a maga stílusában és a maga módján - de a végére már magával rántott a film és a karakterek sokat lendítenek rajta, a fényképezés meg tényleg jó. Engem az ütések alá kevert extra 'hatásnövelő' effekthang inkább zavart, nem éreztem annyira odaillőnek, ellenben a zenék klafák voltak! Még mindig nem tudom teljesen eldönteni, hogy jó volt-e vagy nem, de mostmár a második részt is látni akarom, szóval köszönöm az ajánlást!