Mona wrote:
most kivételesen nem a félmûveltségemre apellálok hanem arra hogy gyagyás vagyok... de pont a npokban ugrott be ez a dektívmániád ugyanis láttam a Black Dalia filmet és valami hihetetlenül hozta a régi detektív sztorik hangulatát... még a történetet is hagyták nagyon elkalandozni nem volt nézõ barát egyszerûség.
Viszont a lényeg: te milyen íróktól olvasol ilyesmi könyveket?? Konkrétan azon filóztam: te századelején íródott detektív regényeket szeretsz... vagy olyan detektív regényeket amik a század elején játszódnak.
kedvet kaptam ilyesmit olvasni a film után és bár nem megbízható forrásból de úgy halottam - mintha - neked jó izlésed lenne e téren >)
szazad elejen irodottakat. ^^ es igen, valamelyes ertek a temahoz (szerintem itthon, a 70-es evktol kezdve megjelent ilyesmi konyvekbol nekem van az egyik legkomplettebb gyujtemenyem...

ha tokubei eccer tenyleg megcsinalja a kinek-mik-a-buszkesegei, vagymicsoda topikot, akkor majd oda bepostolom. xD)
egyebkent irók közül alap:
Dashiell Hammett (waaaaaaaaaahh *o*)
Raymond Chandler
Erle Stanley Gardner
Rex Stout
Ellery Queen
meg még persze sokan, de ök a legnagyobb, meg szinvonalban megmegbízhatobb nevek.