no, hát vége az első futamnak, íme az észrevételeim
először is általánosságban:
én személy szerint marhára örülök neki, hogy végre elkezdődött az évad, ez a négy és fél hónap hihetetlenül hosszúnak tűnt, főleg a vége felé... ugyanakkor van bennem egyfajta keserű szájíz is, ugyanis úgy látom, hogy az új szabályokkal sikeresen eltüntették a maradék izgalmat is az F1-ből

értem én, hogy az F1 egy innovatív sport és a folyamatos újítások tartják életben, de könyörgöm, az összes rajongói felmérés azt az eredményt mutatja, hogy hiányolják az előzéseket, ehhez képest mégis mindent megtesznek (legalábbis úgy tűnik...) annak érdekében, hogy egyre kevesebb legyen az előzés! a mostani futam gyakorlatilag nem is szólt másról, csak a folyamatos alkalmazkodásról és spórolásról... nehogy már az legyen a tendencia, hogy nem lehet megelőzni a másikat szélárnyékból, mert egy kör alatt teljesen tönkremennek a gumik! Rosberg konkrétan egy másodperccel volt gyorsabb Vettelnél az utolsó körökben, mégsem tudta megelőzni a fenti probléma miatt... tényleg a vonatozásról fog ezentúl szólni az egész? azt is baromságnak tartom, hogy ennyire spórolni kelljen a gumikkal, amiknek a minősége mellesleg szintén hagy kívánnivalót maga után... mióta a Bridgestone az egyedüli gumiszállító, mintha nem is foglalkoznának már a gumik minőségével, csak odahánynak valamit a csapatoknak, hogy nesztek, úgyis ezt kell használnotok... a motorkorlátozás is abszurd, ekkora benzinmennyiséggel még gyorsabban el fognak használódni a motorok, és nemhogy továbbra sem oldották fel a motorfejlesztési tilalmat, még inkább le akarják csökkenteni az egy évadban felhasználható motorok számát ötre... na most ha azt vesszük, hogy a Ferrarisok máris motort cseréltek...

ez a futam konkrétan arról szólt, hogy ki tud a szar szabályokból legkevésbé szarul kijönni, és bár egyelőre úgy tűnik, hogy a Ferrari, de azért az mégiscsak nevetséges, hogy Vettel hibájára volt ahhoz szükség, hogy megelőzhessék őt, pedig senki nem mondhatja, hogy Alonso nem próbálkozott

na mindegy, ennyit a nyafogásról, talán jövőre a dupla diffúzorok betiltásával kicsit javulni fog a helyzet.
most pedig konkrétabban egy kicsit, az elért helyezések alapján:
nagyon örülök a kettős Ferrari-győzelemnek, a tavalyi évad után mondjuk elvárható volt tőlük ez az eredmény, de ez persze semmit nem von le az értékéből

erős kezdés Alonsotól, szerintem simán esélyes a vb-címre, ahogy Massa is, aki mellesleg szintén remekül kezdett főleg az után, hogy hány futamot kihagyott tavaly.
a McLaren egyelőre nem tűnik túl jónak, Hamilton mondjuk így is behúzta a dobogót, de Button még nem nagyon találja a formáját... azért remélem, hamarosan ő is beleérez a dolgokba, elég elkeserítő lenne, ha mindig a nyolcadik hely környékén látnám autókázni, miközben Hamilton a dobogóért küzd
Vettelt nagyon sajnálom, megérdemelte volna a győzelmet, és a Red Bull is nagyon jónak tűnik egyelőre, de hát az ilyennel mindig számolni kell ^^ Webber no komment, én már tavaly is azt hangoztattam, hogy nem tartom őt vb-kvalitású pilótának, ez most azt hiszem végleg bebizonyosodott.
Mercedes... nem rossz, nem rossz, de lehetne jobb is. Rosberg hozta a kötelezőt szerintem, Schumi meg.... Schumi meg majd belejön

három év kihagyás után, nem is a legjobb autóval ráadásul abszolút korrekt eredmény, ostoba hibák vagy kapkodás nélkül.
a Force India továbbra is jónak tűnik, remélem idén is folytatódik a szárnyalásuk, csak Sutil ne lenne továbbra is ilyen iszonyat peches
a Williamsről nem nagyon tudok nyilatkozni, eléggé beleszürkültek a mezőnybe, szinte egy villantásuk sem volt a futam során, eltekintve Hülkenberg kamikaze megmozdulásától az elején
Kubica ellenben valami hihetetlenül ment a Renaultval, ha az elején Webber bénázása miatt nem esett volna vissza a mezőny legvégére, biztos, hogy a 11. helynél jóval előrébb végzett volna

Petrov is egészen jól ment, sajnálom, hogy kiesett.
a Toro Rosson nem látom, hogy különösebben fejlődtek volna, de lehet még jobb is. Alguersuari mintha kicsit kevesebbet bénázna, ő is kezd beletanulni.
a Lotusnak maximális riszpekt, az új csapatok közül ők kapták meg legkésőbb a rajtengedélyt és ők álltak neki legkésőbb az autó fejlesztésének, mégis ők állnak legjobban az újak közül és egyedül ők tudták befejezni a versenyt (ráadásul mindkét autójukkal!). később akár még a pontokért is harcolhatnak majd
a Sauberről nem igazán tudom, hogy mit gondoljak, a tesztek során egész jónak tűntek és a Bridgestone is azt nyilatkozta, hogy különösen jól használják a gumikat, amiből később még előnyük származhat... ha nem estek volna ki szinte a legelején, talán többet tudnék mondani róluk, így csak annyit, hogy Kobayashihoz nagy reményeket fűzök, de la Rosa meg talán képes meggyőzni arról, hogy nem egy csapnivaló pilóta
a Virgin és a Hispania... őket inkább egybeveszem. döbbenetes szerintem, hogy hagyták őket rajthoz állni. a négy autó összesen nem tudott megtenni egy versenytávot. persze értem én, a CFD a jövő techológiája, szükség van az újakra vérfrissítés szempontjából stb stb, na de könyörgöm, tényleg arról fog szólni az évad hátralevő része, hogy hányszor kell majd lekörözni egy kb 10 másodperccel lassabb autót (márha végigérnek a futamon)? arról nem is beszélve, hogy igen balesetveszélyesek a sok lerepülő alkatrész miatt. Bruno Senna igazán nem ezt érdemelné, Glockról nem is beszélve
ez jó hosszúra sikeredett