Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 24 Fri, 5:52 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 981 posts ]  Go to page Previous  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 66  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 14 Sun, 5:54 pm 
VIP Member

no, hát vége az első futamnak, íme az észrevételeim :)

először is általánosságban:
én személy szerint marhára örülök neki, hogy végre elkezdődött az évad, ez a négy és fél hónap hihetetlenül hosszúnak tűnt, főleg a vége felé... ugyanakkor van bennem egyfajta keserű szájíz is, ugyanis úgy látom, hogy az új szabályokkal sikeresen eltüntették a maradék izgalmat is az F1-ből :? értem én, hogy az F1 egy innovatív sport és a folyamatos újítások tartják életben, de könyörgöm, az összes rajongói felmérés azt az eredményt mutatja, hogy hiányolják az előzéseket, ehhez képest mégis mindent megtesznek (legalábbis úgy tűnik...) annak érdekében, hogy egyre kevesebb legyen az előzés! a mostani futam gyakorlatilag nem is szólt másról, csak a folyamatos alkalmazkodásról és spórolásról... nehogy már az legyen a tendencia, hogy nem lehet megelőzni a másikat szélárnyékból, mert egy kör alatt teljesen tönkremennek a gumik! Rosberg konkrétan egy másodperccel volt gyorsabb Vettelnél az utolsó körökben, mégsem tudta megelőzni a fenti probléma miatt... tényleg a vonatozásról fog ezentúl szólni az egész? azt is baromságnak tartom, hogy ennyire spórolni kelljen a gumikkal, amiknek a minősége mellesleg szintén hagy kívánnivalót maga után... mióta a Bridgestone az egyedüli gumiszállító, mintha nem is foglalkoznának már a gumik minőségével, csak odahánynak valamit a csapatoknak, hogy nesztek, úgyis ezt kell használnotok... a motorkorlátozás is abszurd, ekkora benzinmennyiséggel még gyorsabban el fognak használódni a motorok, és nemhogy továbbra sem oldották fel a motorfejlesztési tilalmat, még inkább le akarják csökkenteni az egy évadban felhasználható motorok számát ötre... na most ha azt vesszük, hogy a Ferrarisok máris motort cseréltek... :roll: ez a futam konkrétan arról szólt, hogy ki tud a szar szabályokból legkevésbé szarul kijönni, és bár egyelőre úgy tűnik, hogy a Ferrari, de azért az mégiscsak nevetséges, hogy Vettel hibájára volt ahhoz szükség, hogy megelőzhessék őt, pedig senki nem mondhatja, hogy Alonso nem próbálkozott :roll: na mindegy, ennyit a nyafogásról, talán jövőre a dupla diffúzorok betiltásával kicsit javulni fog a helyzet.

most pedig konkrétabban egy kicsit, az elért helyezések alapján:
nagyon örülök a kettős Ferrari-győzelemnek, a tavalyi évad után mondjuk elvárható volt tőlük ez az eredmény, de ez persze semmit nem von le az értékéből :D erős kezdés Alonsotól, szerintem simán esélyes a vb-címre, ahogy Massa is, aki mellesleg szintén remekül kezdett főleg az után, hogy hány futamot kihagyott tavaly.
a McLaren egyelőre nem tűnik túl jónak, Hamilton mondjuk így is behúzta a dobogót, de Button még nem nagyon találja a formáját... azért remélem, hamarosan ő is beleérez a dolgokba, elég elkeserítő lenne, ha mindig a nyolcadik hely környékén látnám autókázni, miközben Hamilton a dobogóért küzd :?
Vettelt nagyon sajnálom, megérdemelte volna a győzelmet, és a Red Bull is nagyon jónak tűnik egyelőre, de hát az ilyennel mindig számolni kell ^^ Webber no komment, én már tavaly is azt hangoztattam, hogy nem tartom őt vb-kvalitású pilótának, ez most azt hiszem végleg bebizonyosodott.
Mercedes... nem rossz, nem rossz, de lehetne jobb is. Rosberg hozta a kötelezőt szerintem, Schumi meg.... Schumi meg majd belejön :) három év kihagyás után, nem is a legjobb autóval ráadásul abszolút korrekt eredmény, ostoba hibák vagy kapkodás nélkül.
a Force India továbbra is jónak tűnik, remélem idén is folytatódik a szárnyalásuk, csak Sutil ne lenne továbbra is ilyen iszonyat peches :?
a Williamsről nem nagyon tudok nyilatkozni, eléggé beleszürkültek a mezőnybe, szinte egy villantásuk sem volt a futam során, eltekintve Hülkenberg kamikaze megmozdulásától az elején :lol:
Kubica ellenben valami hihetetlenül ment a Renaultval, ha az elején Webber bénázása miatt nem esett volna vissza a mezőny legvégére, biztos, hogy a 11. helynél jóval előrébb végzett volna :shock: Petrov is egészen jól ment, sajnálom, hogy kiesett.
a Toro Rosson nem látom, hogy különösebben fejlődtek volna, de lehet még jobb is. Alguersuari mintha kicsit kevesebbet bénázna, ő is kezd beletanulni.
a Lotusnak maximális riszpekt, az új csapatok közül ők kapták meg legkésőbb a rajtengedélyt és ők álltak neki legkésőbb az autó fejlesztésének, mégis ők állnak legjobban az újak közül és egyedül ők tudták befejezni a versenyt (ráadásul mindkét autójukkal!). később akár még a pontokért is harcolhatnak majd :)
a Sauberről nem igazán tudom, hogy mit gondoljak, a tesztek során egész jónak tűntek és a Bridgestone is azt nyilatkozta, hogy különösen jól használják a gumikat, amiből később még előnyük származhat... ha nem estek volna ki szinte a legelején, talán többet tudnék mondani róluk, így csak annyit, hogy Kobayashihoz nagy reményeket fűzök, de la Rosa meg talán képes meggyőzni arról, hogy nem egy csapnivaló pilóta :)
a Virgin és a Hispania... őket inkább egybeveszem. döbbenetes szerintem, hogy hagyták őket rajthoz állni. a négy autó összesen nem tudott megtenni egy versenytávot. persze értem én, a CFD a jövő techológiája, szükség van az újakra vérfrissítés szempontjából stb stb, na de könyörgöm, tényleg arról fog szólni az évad hátralevő része, hogy hányszor kell majd lekörözni egy kb 10 másodperccel lassabb autót (márha végigérnek a futamon)? arról nem is beszélve, hogy igen balesetveszélyesek a sok lerepülő alkatrész miatt. Bruno Senna igazán nem ezt érdemelné, Glockról nem is beszélve :roll:

ez jó hosszúra sikeredett :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 14 Sun, 8:52 pm 
Forum Addict

részemről majd arra leszek kiváncsi igazán, hogy idén melyik világbajnok fogja megemberelni magát... szóval hogy ki mennyire motivált igazán, mert ha már ennyire "egyenlőek" az esélyek az új szabályoknak köszönhetően, akkor "csak" azon múlik, ki mennyire tud vezetni... persze ezek erőteljes túlzások
persze annak idején volt nem is egyszer, hogy Schumi átment a mezőnyön egy pontért, mert kellett... vagy extrém időket spórolt, hogy a kerékcserén legyen mit menteni... ilyesmire gondolok a motivált alatt, nem pedig arra, hogy a csapat mennyire ugrálja körbe pl Hamiltont... Button-ra kiváncsi vagyok, mert tud ő vezetni, csak akar-e? Kubica nem kétséges, ő meg végre bekerülhetne valami jobb helyre igazán
aztán majd elválik milyen lesz az idény, csak unalmas ne legyen :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 15 Mon, 1:49 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

hm.
örülök én is az új évadnak, főleg Schumi és Massa visszatérésének, meg a sok új csapatnak, az egész száguldó cirkuszban most látok évek óta potenciált, viszont az első verseny némileg csalódást okozott, szerintem unalmas volt leszámítva szegény Vettel lelassulását és a kis német gyerek [pfú meg nem mondom, hogy hívják] keresztbepörgését...
az a szabály, miszerint nem lehet tankolni, szerintem marhanagy fasság... egyrészt szerintem emiatt nem izgalmasak a versenyek, mert a bazadalmas tankú autókkal nehezebb előzni, ahogy azt Konomichan is írta, na meg veszélyes is [habár ebbe a sportágba beletartozik a veszély persze]... igaz, hogy technikailag nem igazán értek ehhez a sporthoz. ^^"
a fiának szvsz döntenie kéne, hogy a költségeket akarja visszaszorítani, vagy megtartani/növelni a nézőközönséget, és tényleg izgalmasabbá tenni a versenyeket, mert ez a kettő így egyszerre nem megy, legalábbis nekem nagyon nem úgy tűnik.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 15 Mon, 10:16 am 
oshare booty
oshare booty

no én is írok!!! :pinky2:
...igen!!!! *monumental kuss* láttam!! xDD véééégig

node vélemény:
nekem futra ez a teletankos dolog. bevallom kb tegnap olvastam utána ezeknek h mivan és picit megdöbbentett. mert gumicsere miatt am is le kell menni legalább egyszer. hátakkor..? nem látom értelmét és sajnálom. másrészt legalább a koccok is veszélyesebbek lesznek .. nah mind1, persze annyival nem.

maga a futam. nekem kicsit uncsi volt vettel meglépése, dehát van ilyen.
viszont legalább fogadhattam volna, mert a meccs előtt is jóval (sőt időmérő előtt) alonso győzelmet jósoltam volna, mint ahogy a bajnokira is őt tippelem.

schumi ügyeske volt, de nem eléggé, jobban meglepett hamilton vezetése. télleg vacak egy autó van alatta, ehhez képest szépen vezette.

... és várom akkoris a következő futamot :D:D hiányzott ez na!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 15 Mon, 2:20 pm 
VIP Member

Schumi majdcsak belejön, én legalábbis nagyon bízom benne :D első futamnak egyáltalán nem volt ez rossz, aktív korszakában (mármint 2006 előtt) is volt, hogy jó autóval sem tudott pontot szerezni, ahhoz képest ez a 6. hely teljesen oké ^^

[Sakura.]: Hülkenberg :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 15 Mon, 2:35 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Nem tudtam, hogy mikor indul a szezon, ezért csak az utolsó körbe sikerült bekapcsolódnom, de látom, nem sok mindenről maradtam le. :P
http://sportgeza.hu/forma1/2010/03/15/s ... en_elozni/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 30 Tue, 11:46 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

ausztrál nagydíj:

vasárnap reggel, amikor hazaértem, pont a rajtig nem aludtam el, de abban a pillanatban, amint elkezdték volna a felvezető kört, gyönyörűen bealudtam. xD
...aztán csak már húsz körrel a vége előtt keltem fel, és szomorúan konstatáltam, hogy Vettel kiesett ;___; remélem, azért így is lesz esélye a világbajnoki címre .___.
Webber meg Hamilton nagyok voltak, főleg, hogy a Ferrariknak drukkoltam, és nem akartam, hogy megelőzzék őket ^^* azért Webbernek biztos rossz lehetett, hogy hazai pályán ő ront a végén, de hát ez az ő hibája volt.
Kubicának meg minden elismerésem, komolyan : D

jövő héten meg Malajzia, remélem, Vettel megtanul vigyázni az autójára, és hogy a Ferrarik maradnak az élmezőnyben, bár szerintem a maláj pálya az fekszik nekik : o

...ééés két hét múlva MotoGP *_________*

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 30 Tue, 3:25 pm 
VIP Member

Malajziára felhőszakadást mondanak = izgalom a köbön :D

a mostani futam is ANNYIRA JÓ VOLT *__* a Bahreini Nagydíj alatt alig történt valami, itt viszont 50+ előzés volt, és olyan durvák is... o_o a végén a Hamilton-Webber-Alonso féle, az elég kemény volt, Webber szokás szerint tört-zúzott... elegem van már abból a pasiból =_= mióta a segge alatt van egy jó autó, folyamatosan elbénázza a lehetőségeit, ami igazából hidegen hagyna, ha mindezt nem mások kárára tenné :roll: nem egyszer lökött ki már másokat, és még soha nem büntették még érte, másoknak meg csak úgy osztogatják a büntetéseket...
Alonso nagyon nagyot autózott most, ha nem lett volna azt a rajtbalesete Schumival (;_; ), simán nyerhette volna a futamot. Buttonnak nagyon örültem, hogy végre odaszúrhatott a kételkedőknek, ráadásul egyedül az ő döntése volt a korai kerékcsere, úgyhogy nagyon büszke vagyok rá *_* Schumi meg úgy látom, hogy sokat fejlődött a legutolsó nagydíj óta, ha a Mercedes jobb lenne, biztos, hogy előrébb harcolhatna ő is... annyira látszott, hogy amiatt nem tud előrébb lépni a 10. helyről, mert egyszerűen nincs meg a kellő sebességkülönbség a Mercedes meg egy Toro Rosso között... hála az új szabályoknak :roll:

nem baj, jó lesz ez, és legalább izgalmas az állás eddig :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Mar 30 Tue, 6:33 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Húúú az jónak ígérkezik!!
Mellesleg én perpill a jó versenynek drukkolok leginkább, mivel úgye Räikkönen kiszállt. Jelenleg nincs abszolút favom. :D
Az Ausztrál gp marhajó volt! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 May 16 Sun, 2:55 pm 
Forum Addict

fuh bazz Schumi mekkora volt már, hogy megelőzte Alonsót... na ezt hívják zsenialitásnak :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 May 17 Mon, 1:44 pm 
VIP Member

az a vicc, hogy a csapatok, a pilóták és a rajongók 95 %-a is egyetért abban, hogy igazságtalan volt a büntetés :D nagyon remélem, hogy a Merci fellebbezése sikerrel jár, bár elvileg akörül is van most valami kavarás, hogy konkrétan a büntetés ellen nem lehet fellebbezni... majd meglátjuk :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 09 Wed, 11:34 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Az indexen ingyen lehet majd nézni a foci VB-t.
http://sportgeza.hu/futball/2010/vb/elo/?cikk=
Legalábbis elvileg.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 12 Sat, 9:43 pm 
oshare booty
oshare booty

hát ez a meccs szörnyű volt :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 12 Sat, 9:56 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

^
Izgi volt, de.... >__> Ennyi helyzetet kihagyni, rég bűn u___u Vicc eddig a VB. Az egész esélyes csapat vagy bukik, vagy döntetlent játszik. Eddig minden fogadásomat elbukfenceztem xDDD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 13 Sun, 10:32 am 
oshare booty
oshare booty

haha én alapból nem szeretek vébén fogadni, mert ott van a legtöbb meglepi

am a görög-korea meccs tetszett :)
meg végülis az angol is hajtós volt, de nem hittem volna h képtelenek lesznek megverni usát O_O
na ma debutálnak a németek is (^^)

oh meg van f1 is... csak arra kevesebb energia jut perpill :D

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 981 posts ]  Go to page Previous  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 66  Next

All times are UTC + 1 hour