Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 26 Sun, 4:19 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 2904 posts ]  Go to page Previous  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 194  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 15 Tue, 6:15 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Asuka.chan wrote:
Alcsi wrote:
az Infinite jó, a számuk is tetszett meg kivételesen tényleg ötletes meg jó klipjük van és nem csak agyament villogás menő kocsikkal. XD;

Jah itt roller,golfkocsi,meg oldalkocsis motor van XD De amúgy tényleg ígéretes együttesnek tűnik :D
A T-max meg nekem is nagyon tetszik ^^ Ez az új felállás sokat dobott a zenéjükön,mert régebben annyira nem voltam oda értük,de az új számaik nagyon jók lettek ^^

Sztem is jobbak. Végigböngésztem a régieket amik fenn vannak a jutyukon, de sztem uncsik. xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 15 Tue, 6:23 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

én már elég régóta unom ezt a folytonos, uncsi villogó gépzenét, de nagyon sokan még mindig nagyon jól elvannak vele. X'D én is jól elvagyok általában, de néha amikor újak jönnek ugyanezzel a stílussal már kifakadok hogy valami újat végre, könyörgök, az összes girl- meg boyband tökugyanolyan. :'DDDDDDD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 15 Tue, 6:29 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Alcsi wrote:
én már elég régóta unom ezt a folytonos, uncsi villogó gépzenét, de nagyon sokan még mindig nagyon jól elvannak vele. X'D én is jól elvagyok általában, de néha amikor újak jönnek ugyanezzel a stílussal már kifakadok hogy valami újat végre, könyörgök, az összes girl- meg boyband tökugyanolyan. :'DDDDDDD

XD Ez igaz. Hiába szeretem őket, tök igaz, mert pl. SS501 meg ilyenek mind kiadnak albumot, letöltöm, hallgatom, de általában törlöm is. XDDD egyedül eddig a M.C. the max maradt, de ő nem normál fiúbanda... meg nem is pop. XD
http://www.youtube.com/watch?v=-5anpGrWoa0

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 15 Tue, 10:25 pm 
Senior Member

Alcsi wrote:

Azt hiszem az AllKPop-on olvastam nem olyan rég, hogy mit tud egy fanatikus K-pop rajongó koreaiul.
Sarange (사랑) , oh-oh...
A "gépzenéknek" általában nincs több mondavalójuk, de jókat lehet rájuk táncolni ;)
Szerintem ezért szeretem/jük őket. :P
Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 15 Tue, 10:48 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

nem a mondanivalóval van problémám, hanem azzal, hogy ha nem tudnám hogy mittomén ez a szám az MBLAQ-é, azt hinném hogy esetleg SHINee, vagy F.Cuz, vagymittoménmicsoda, pedig azért minimális különbségnek kéne lennie a tagok hangján kívül is. :'D De azért naneun hanguk eumageul cham johahamnida, és az meg igaz hogy ez az egész arra való hogy az ember jót táncitáncizzon, csak na, néha azért mégis elkap hogy mindegyik zene ugyanolyan.. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 15 Tue, 11:19 pm 
Site Admin

Valami ilyesmit írtam valahol korábban, meg a bulis topicban is erre utalt az, hogy a koreai popipar egy nagy, arctalan massza, mert ijesztő, hogy az előadók 95%-ának számai milyen könnyedén felcserélhetőek. a ccsajbandák meg a boybandek is... mittudomén: afterschool, fx, 2ne1... mindegyiküknek vannak baromi jó cuccai, de zeneileg egyéniségük nincsen, ellenben mondjuk a japán színtérrel. (ahol meg szintén vannak gondok az ilyesmi stílusokkal, csak másfélék..)

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 16 Wed, 8:33 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

^ Jókat írtok, bár nem tudom, hogy 95%-e, de én is ezeket tapasztalom.
A számok, amik kikerülnek az internetre és jobban promótálják őket, azok egyszerűen fájdalmasan fantáziátlanok. Ezek a koreai számok a legjobb és legszomorúbb példái a futószalagon gyártott zenélnek. Még csak meg sem próbálják leplezni, hogy tök ugyanazt akarják eladni még egyszer. Miez ?
Koreai előadók pofátlan lopásairól már nem is beszélve. Valahogy már számítok is rájuk.

Ami szomorú, az pedig az, hogy az olyan előadók albumain is kezdenek feltűnni az ilyen dance cuccok, akikre eddig ez nem volt jellemző. Persze ha ez az igény a koreai közönségtől, és benyalják a sok "műanyag" sztárt, akkor csinálják. Én inkább továbbállok.
Igazából engem csak az zavar, hogy itt sem a zenék vannak előtérben, hanem ez az erőltetett felhajtás, ami ezeket a műelőadókat körbelengi. Pontosan ugyanaz a jelenség, ami az ismertebb amerikai előadóknál is jelentkezik. Erre én nem vagyok kíváncsi.

Japánban sokkal nagyobb kreatív energiák uralkodnak, még ha ugyanaz a futószalagon gyártott hánytenger ugyanúgy elnyomja őket, de legalább rajtuk látszik, hogy minimálisan igyekeznek.

Hasonló dolgokról írtam az SNSD-vel kapcsolatban is:
http://otakusound.blog.hu/2009/11/14/gi ... uh_shi_dae

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 16 Wed, 8:38 am 
Senior Member

Alcsi-> Ok. Ez is igaz. A számukat tényleg nem a zenéjük, hanem csak a hangjuk különbözteti meg.
De hát biztos nehéz az élet ott. Minden nap egy új pop számot kell gyártani és hetente kell egy új előadót kihozni a futószalagról. Ha pedig vasárnap végighallgatod a heti termést (mivel egyszámos albumokat adnak ki főleg) akkor passzolniuk kell egymáshoz. :P

foodlfg
->Blogon elolvasva :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 16 Wed, 8:56 am 
oshare booty
oshare booty

hát én azért ezt így erősnek tartom h a koreai pop 95% arctalan massza
ha a boyband/girlbandeket monnyuk akkor lehet benne valami
bár megjegyzem épp emiatt szeretem mert nincs olyan hónap h ne lenne télleg legalább egy új és jó olyan bulis zene amire lehet táncolni (vagy épp kocogni, mozogni)
ellenben a soxor akkora japán iparral amelyik pop szinten nekem épp h bulizene téren impotens. jó ez sarkítás szintúgy de én pl sukiról szeretek zeneileg tájékozódni soxor, meg híroldalakról (ezeken találom meg a mainstream vonalat, popban egyébiránt is ez a mérvadó nem egy esetben) és nincs ennek a műfajnak annyi kiemelkedő alakja ott, mint amennyit koreából lazán fel tudnék sorolni. sőt japán gyakorlatilag importálja őket (lásd tohoshinki, bigbang, snsd ...) lehet nem így van, csak én érzem így

ellenpélda meg csak h monnyak olyat akit én pl már filmek alatt is felismerek: kim tae woo
http://www.youtube.com/watch?v=qTOOS5f6h_4
sztem más sem keveri össze egy boybanddel :D
vagy ott a cnblue
http://www.youtube.com/watch?v=j4mel_kE-dQ

szal van ott is változatosság :D

edit: na közben szörfölgettem egy kicsit és snsd meets kim tae woo
http://www.youtube.com/watch?v=ylg7Wp90Lc4
:D lol szép!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 16 Wed, 11:54 am 
Forum Expert
Forum Expert

A koreai pop nekem abszolút fast food kategória. Könnyen fogyasztható, de nem túl emlékezetes. Se íze, se bűze, műanyag. De ezzel nekem bajom nincs, vonzódom az ilyesmihez, ha bulizni akarok, előveszem ezeket a dalokat, és akkor tökjó nekem. Művészi mélységet keresni benne botorság lenne. És ez nem fikázás, mert én személy szerint szeretem a koreai popzenét így, ahogy van.
Kivételek meg persze, hogy vannak, csak azokat általában nem hallgatom. *igénytelen*

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 16 Wed, 6:23 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Én akkor is szeretem. xD Merő dac vagyok. Az arctalan masszából is ki lehet húzni olyat, ami egyénileg érdekel. az egész SMEntertainmant (ma nem tudok helyesen írni, szétaludtam az agysejtjeimet) halmazban van olyan, amit én személy szerint szeretek, és a többi ami nem rossz.
De a kpop nem ez. Jól mondta Psz. :lol:
XD Hála egy-két komolyabb oldalnak, azért én már kezdek belefolyni az SM mögötti zenébe is. Érdemes. :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 16 Wed, 7:42 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

nem azért mondtam, én is szeretem a kpopot, az H.O.T meg a 1TYM a kedvenc együtteseim közt vannak. XD

különben meg nekem kpop terén még mindig kellemes felüdülés Lee Minki drága minialbuma, őt mint színészt is szeretem... :D (bár a gyerek maradt volna inkább a rövid tüsihajnál... :'DDD; )
http://www.youtube.com/watch?v=YvGmgaw4Mpo

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 16 Wed, 8:18 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Alcsi wrote:
nem azért mondtam, én is szeretem a kpopot, az H.O.T meg a 1TYM a kedvenc együtteseim közt vannak. XD

különben meg nekem kpop terén még mindig kellemes felüdülés Lee Minki drága minialbuma, őt mint színészt is szeretem... :D (bár a gyerek maradt volna inkább a rövid tüsihajnál... :'DDD; )
http://www.youtube.com/watch?v=YvGmgaw4Mpo

^o^ Multkor mar volt ez posztolva, akkor ra is neztem, azota tetszik is.

Masik szinesz, Kim Dong Wook. Isteni a hangja, aki latta a coffee prince-t, abban volt a rovid haju pincer gyerek. xD
http://www.youtube.com/watch?v=kZm5_RoNAVk

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 17 Thu, 12:43 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Új SNSD kép.
Image
Kicsit meglepődtem. XDD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Jun 17 Thu, 12:55 pm 
Forum Expert
Forum Expert

^
Jaj, de jó rucik! Elfogadnám mindet (bár olyan feketém, mint balról a második, pont van). *____*

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2904 posts ]  Go to page Previous  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 194  Next

All times are UTC + 1 hour