^ Jókat írtok, bár nem tudom, hogy 95%-e, de én is ezeket tapasztalom.
A számok, amik kikerülnek az internetre és jobban promótálják őket, azok egyszerűen fájdalmasan fantáziátlanok. Ezek a koreai számok a legjobb és legszomorúbb példái a futószalagon gyártott zenélnek. Még csak meg sem próbálják leplezni, hogy tök ugyanazt akarják eladni még egyszer. Miez ?
Koreai előadók pofátlan lopásairól már nem is beszélve. Valahogy már számítok is rájuk.
Ami szomorú, az pedig az, hogy az olyan előadók albumain is kezdenek feltűnni az ilyen dance cuccok, akikre eddig ez nem volt jellemző. Persze ha ez az igény a koreai közönségtől, és benyalják a sok "műanyag" sztárt, akkor csinálják. Én inkább továbbállok.
Igazából engem csak az zavar, hogy itt sem a zenék vannak előtérben, hanem ez az erőltetett felhajtás, ami ezeket a műelőadókat körbelengi. Pontosan ugyanaz a jelenség, ami az ismertebb amerikai előadóknál is jelentkezik. Erre én nem vagyok kíváncsi.
Japánban sokkal nagyobb kreatív energiák uralkodnak, még ha ugyanaz a futószalagon gyártott hánytenger ugyanúgy elnyomja őket, de legalább rajtuk látszik, hogy minimálisan igyekeznek.
Hasonló dolgokról írtam az SNSD-vel kapcsolatban is:
http://otakusound.blog.hu/2009/11/14/gi ... uh_shi_dae