Miura Daichi pályafutása kb. 10 éves korában kezdődött a Folder nevű, gyerekekből álló tánccsapat fő énekesént. Első kislemezük, a
Parachuter hatalmas népszerűségnek övendett, de egyébként nekem a kedvencem tőlük a
FIRE! FIRE!.

Aztán 2000 körül a csapat feloszlott, valószínűleg ennek egyik oka Daichi mutálása volt, de pl. kb. ekkor készült a nagyon szép
Everlasting Love című számuk. Daichit a Folderes "korszakában" Japán legkisebb soulmanjének hívták. A Folder feloszlása után 5 évvel Daichi visszatért a zenei életbe a
Keep It Goin' On című dallal. Azóta kiadott 1 albumot és 8 kislemezt, a legutóbbi most jelent meg 20-án.
Klipek:
Free Style
Southern Cross
No Limit (feat. Utamaru from Rhymester)
Flag
Inside Your Head
Your Love (feat. KREVA)
Delete My Memories
Személyes véleményem:
Nos hát, Daichi nem olyan iszonyathíres emberke, viszont szerintem nagyon is megérdemelné a hírnevet. Nagyon jó táncos és élőben, tánc közben is hihetetlenül jól énekel (egyszer néztem egy fellépését, és először azt hittem hogy pléjbekkel, és csak amikor belelihegett és érződött a hangján hogy kezd fáradni vettem észre hogy úristen, élőben nyomja). Aztán egy másik dolog... Sokan mondogatják hogy ilyen meg olyan csúnya, de szerintem egyáltalán nem olyan előnytelen a külseje mint amennyire mondják, de nyilvánvalóan nem bishi alkat. Legelőször az Inside Your Headet hallottam tőle kb. akkor amikor megjelent, aztán már egyenes út vezetett ahhoz hogy féleszű Daichi-fangrill váljon belőlem.

A kedvenceim tőle talán a No Limit, az Inside Your Head meg a Delete My Memories, de mindegyik számát szeretem.
Szóval ki szereti még? ^^