Megjottem a live-rol, penteken volt (Toyama:
http://www.aubade.or.jp/). Eddig csak azert nem irtam, mert ket napja probalom magam osszekaparni (csak "enyhe" izomlaz, es a hangom se a legszebb azota xD).
Szoval!
Namie Amuro FEEL TOUR 2013 live report!
Nos... Ebbe a nobe nem lehet elegge beleszerelmesedni

*.* Elkepeszto volt az elso sorbol, kozeprol vegigtombolni a live-ot, asszem meg se kiserelem leirni a "feeling-et"... *.* (Meg mielott felreertes lenne, a jegyeket szigoruan sorsoljak, szoval el se akartam hinni, mikor megjott postan, es latom, hogy elso sor, kozep...

Eleve brutalis szoras volt a jegyek sorsolasanal mar FC-n belul is (!), ugyhogy eleve annak orultem, hogy egyaltalan vehettem jegyet... az elso sor meg tiszta csodaval ert fel

)
Szoval odaertem a helyemre a kezdes elott, es a mellettem ulok elkezdtek biztatni, hogy csak ne ajuljak el, mert tenyleg ide szol a jegyem xD Gondoltam, hogy az elso sor kozel lesz, de mivel ez hall (tehat nagyon picike) MEG KOZELEBB van, mint amit az ember varna. Konkretan 2 (!) meterre tancolt/enekelt elottem Namie... Nagyon durva volt. A szinpad meg viszonylag alacsony, tehat ha az ember felallt, kb. derekig (se?) ert. Ilyen kozelrol a legelso ami "meglepett", hogy Namie tenyleg (!) nagyon fiatalos eloben, ilyen kozelrol azert nem lehet akarmilyen sminkkel se eltuntetni azt, ami ott van (a Laruku tagokon pl. azert mindig latszik eloben koncerteken az a par ranc, stb. amit kesobb jol kifotosoppolnak a kepeken), de Namie termeszetesen fiatalos, es mindezt a legkisebb erolkodes nelkul. A masik pedig, hogy tenyleg szep, kreol bore van (amiket a reklamban szepen feherre vakolnak), termeszetes es gyonyoru az egesz no, nagyon jo kondiban volt, a hangja pedig ultra szuper volt, de szerintem ezt nem kell magyaraznom. Egyetlen megingas, felrecsuszott hang, kihagyott sor, stb. semmi sem volt.
Ha valakit erdekel, itt a setlist:
http://www.livefans.jp/events/172006 (itt klikk a piros szovegre kozepen, es kiadja a listat)
En direkt nem neztem meg elore, de nagyjabol sejtettem milyen lesz, es be is jott a tippem (Namiet elegge konnyu megjosolni ^^). Kicsit sajnaltam mondjuk, hogy nem volt mereszebb (mint mondjuk a 2011-es LIVE STYLE setlistnel), en azert orultem volna par regebbi slagernek (Want me Want me, Violet Sauce, stb.), de nagyon jo volt a Damage es a Higher igy egymas mellett, es a szamok keverese is nagyon partis volt, tulajdonkeppen szakadt rolam a viz a koncert vegere, ahogy annak lennie kell (a pompont/torcsit meg szarra raztam xD). Igazabol ertheto, hogy az uj album mellett kellett par szam az Uncontrolled-rol, hiszen ezeket meg csak a dome-ban enekelte, ami meg nem volt valami hosszu koncert turne. Kulon szuper volt amugy a Wonder Woman, ami teljesen uj feldolgozas volt, az eredeti rock-os (?) stilus helyett electro feltuningolasban volt talalva, amolyan Namie-only-mix feleben. A make it happen-nel pedig ezuttal a vege fele a back vocal reszt is o enekelte (amit amugy az after school nyomott). Szoval ujitasok azert itt-ott voltak.
Amit kicsit sajnaltam, hogy maga a szinpad nagyon (de tenyleg nagyon) egyszeru volt. Oke, hogy Namie szereti a simple dolgokat, de ez mar-mar olcsonak tunt... mondjuk megertem, hogy olyan cucc kell, amit konnyu naponta hurcolaszni keresztul az orszagban, de azert a PLAY tour-nal, vagy a P<F-nel meg tudtak oldani nagyon mutatos kis hall stage-eket, ez pedig most tenyleg egy villogo (amugy a maga nemeben teljesen oke) lepcsosor volt, es ennyi. A hatterben az iv alaku screen mondjuk mutatos volt, de valahogy igy is tul uresnek tunt. Utoljara ennyire egyszeru stage talan a 2006-os LIVE STYLE-nal volt, de ott legalabb korlat volt, itt meg az se. Pozitivum volt viszont, hogy hasznaltak UV light-ot, ami nagyon (!) mutatos volt, foleg az openingnel. A tancosok meg Namie ruhaja egy dolog, hogy vibralt a sotetben, de kulon poen volt, hogy a kozonseg neon szinu torcsije/poloja is extra fenyt kapott igy, szoval olyan volt, mintha az egesz hely egy nagy klub lenne es mindenki egyutt tancolna

A feeling mindenesetre nagyon egyben volt! (Es most mar tudtam, miert ezek az ocsmany rikito szinek az idei merch cuccokon... az UV feny miatt, hahh xD).
A hangulat vegig nagyon jo volt, szerencsere most nem tapasztaltam a "bealszom ulve" japan nezoket (bar ilyen kozelrol nem is csodalom xD), helyette mindenki pattogott, raadasul a lassu szamokon kivul minden fan enekelte a szamokat. Mivel Namie nagyon kozel volt, o is hallotta nyilvan, es szuper cuki volt, ahogy probalt nagyon kakkoii arcot vagni, de nem jott ossze, mert folyton elvigyorodott ahogy hallotta, hogy kantaljuk a refrent, meg a zenere ugralunk a pomponnal az orra elott xD. Kulon elmeny volt szamomra, hogy az encore resznel osszeakadt a szemunk, es vissza is integetett nekem, yay

*elolvadt fangirl*

Otletes volt meg a szinten encore alatt hullo neonsarga laticelbol (?) keszult sziv. Az anyaga miatt a sima papirnal/tape csiknal sokkal lassabban hullott le, nagyon szep volt ahogy beteritette az egesz nezoteret/szinpadot. Tetszett, hogy nem lufi, meg tape, meg a szokasos cuccok, hanem valami extrabb.
Nos, ennyit a "wall of text" koncert riportrol, aztan ha van kerdes, csak szoljon batran barki

Legkozelebb a novemberi osakaira van jegyem, majd meglatjuk mi lesz. Kivancsi vagyok, mert az okt-nov kozt valszeg lesz egy valtas, hall-bol arena-ba megy at a turne, szoval elkepzelheto, hogy setlist/stage valtozas lesz (ugye joval nagyobb helyen, stb.). Ja, az is erdekes volt, hogy a koncert vegen kitettek egy setlist listat (mini album kepekkel, jol nezett ki

, ez is szerintem arra utal, hogy talan a kesobbiekben lesz meg itt valtozas a szamok kozott (talan uj szamok, Ballerina?

)
Btw, uj szam! Nagyon dogosen nezett ki ez a 3D lezeres perf most szombaton Tokioban... mar onmagaban is elmenne egy pv-nek szerintem. Kivancsi vagyok, mikor adja ki ezt a szamot! -->
https://www.facebook.com/video/embed?vi ... 3483752796