Hi mindenki!
Nohat, Case szponzoralasaval megszereztem az uj Sheena albumot, es hat hanyattestem megintcsak.
Eloszoris ha valakire, akkor Sheenara elmondhato, hogy nem ismetli onmagat, es mindig ujat alkot. Csinalt mar mindent, a jo kis garazspunkos hangzastol a jazzes balladakig, es most sikerult valami egeszen kiserleti zenet osszeutnie. Halmozza a stilusokat, (ez mar a legutobbi feldolgozasalbumon is megfigyelheto volt), nem kimeli a hangszerelest, es miutan minden zenei hatast osszekutyult, nyakon onti azzal a jellegzetes SheenaRingo szosszal, ami eros, csipos, neha edeskes, es teljesseggel egyedulallo.
Ami elsore feltunik, hogy ez aztan nem konnyed hatterzene. Komoly odafigyelest igenyel (en gyakorlatilag dolgozni se tudtam mellette, mert amikor nem figyeltem ra, az sokat rontott az elvezeten, de amikor figyeltem, akkor semmi mast nem tudtam rendesen csinalni) Mindegyik szam tele van meghokkento megoldasokkal, a vonyito hegedutol kezdve, a felismerhetetlensegig torzitott basszusgitarig. Kicsit szomoru voltam, mert a kiserleti jelleg ott is kiutkozik, hogy keves a valodi dob, es sok a dobgepes, effektes ritmusszekcio. (kar, mert SR dobosa egeszen brutal modon gyakja a boroket, a koncerteket ketten a tarajos basszerrel siman elvinnek a hatukon a tobbiek nelkul is), valamint a rockos hangzas is a hatterbe kerult. Sheena hangja viszont, ha lehet azt mondani, megjobban beerett, teltebb, rekedtesebb lett, idealis ahoz a shans...sanz... ehhh, foglamam sincs hogy kell leirni azt a francia dalmufajt, amit pl. Edit Piaf is muvelt
, szoval ahoz tokeletes. (es milyen ropogos r-eket enekel...)
A legnagyobb dobast viszont a vegere hagytam, es ez nem mas, mint a Yatsuke Shigoto ujrafeldolgozasa (vagy parodiaja, vagy miafene). Hat szoval, az zsenialis (persze az eredeti mar az volt, kar, hogy csak es kizarolag koncert verzioban raktak albumra T_T). Mindenkinek melegen ajanlom! (elkepesztoen otletes, es nagyon onironikus, es akkor az introjarol, a tekergetett radioval, a nemet kommentarral, a porszivozo haziasszonnyal, meg nem is beszeltem ^__^)
nna, szoval akinek bejonnek az elborult de zsenialis zenek, azok hallgassak, a tobbieknek meg inkabb ott van az uj Nanase single (ami szinten nagyon rox, csak kicsit kommerszebb...)
udv:
endberg