Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2023 Dec 06 Wed, 2:43 am

All times are UTC + 1 hour
Post new topic Reply to topic  [ 181 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Next
Author Message
PostPosted: 2008 Apr 24 Thu, 4:34 pm 
Offline
Forum Fanatic
User avatar

Joined: 2005 Jun 25 Sat, 3:01 pm
Posts: 22645
Location: Szöged / nedvzöld csodahippirét
DJ OZMA

Image
A tagok balról jobbra: PANCHO, DJ OZMA, Yoruo "KING" Junitsu.

DJ OZMA-ék 2006-tól kezdve léteznek, és főként koreai diszkószámok átdolgozásaival váltak híressé, illetve színpadi show-jukkal hírhedtté (általában a műsor végére mindannyian egy szál alsógatyában végzik XD).

A csoport "motorja" maga OZMA, aki Ayanocozey Show-ként már ismert lehet néhányotoknak, a Kishidan nevű - igencsak lökött - rockbanda énekeseként. De nem csak őt szalajtották innen, a Kishidan ügyeletes bohócát, Saotome Hikarut is megtalálhatjuk itt, ebben a formációban PANCHO néven. Végül, de nem utolsósorban OZMA mellett a banda másik vokálosa is meglett, Hoshikuzu Teruya személyében, akit rögtön Yoruo "KING" Junitsunek kereszteltek (egyébként ő is Kishidan vonatkozású, mivel a rockbanda háttértáncos-csoportjának, a Binetsu DANJInak egyik tagja).
Itt még nem áll meg a teljes taglétszám, ugyanis számos egyéb ember is közreműködik abban, hogy a koncertlátogató közönség minden alkalommal egy vidám, változatos, látványos programot kapjon. Erről az OZ-MAX (táncos- és énekeslányok), az OZ-MATE (háttértáncosok), illetve az OZ-MANIACS (egyéb szórakoztató elemek) csoport gondoskodik.

DJ OZMA-ékat leginkább a hatalmas sikert aratott Age♂Age♂EVERY☆Night c. dalukért ismerhetjük, mellyel fel is léptek a nagyszabású évvégi Kouhaku Uta Gassen TV-műsor 2006-os adásában. Emlékezetes fellépés maradt ez mind a közönség, mind a banda számára, mivel a performansz végére a táncosnők látszólag egy szál semmiben (valójában "meztelen ruhában") lejtettek, hatalmas felháborodást okozva. 2007-ben is hívták ugyan OZMA-t a műsorba, de nem fogadta el a felkérést.

A fiúknak eleddig két nagylemeze jelent meg (a beszédes című I ♥ PARTY PEOPLE és második része), egy maroknyi single-je, továbbá egy kétlemezes live DVD-vel (LUV-XURY) is megörvendeztették már rajongóikat, többek közt.

Nah, akkor a kötelező terjengős bemutatást letudva, kinek mi a kedvence tőlük? :D Nekem általában a kislemezes dalok jobban bejönnek, de vannak azért az albumos számok között is jószerivel gyöngyszemek. :)
Mégis ha választanom kell, az abszolút favorit akkoris a Chou! és az Age♂Age♂EVERY☆Night marad. 8-)
PV-ket nem igazán figyelem, nem tudnak lekötni, szívesebben hallgatom őket.

(a fiúk bemutatása nagyban a wiki.theppn-es cikk alapján készült)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

KISHIDAN

Image
A tagok balról jobbra: Tommy (gu), Ranma (gu), Show (vo), Hikaru (vo&etc.), Matsu (ba), Yukki (dr)

Habár csak az ezredforduló óta ad ki lemezeket, a Kishidan már 1996-tól kezdve boldogítja a japán rock'n'rollra vágyók szívét, egyre tökéletesítve és csiszolva popos felhangú energikus rock-zenéjét, izgalmas és mozgalmas koncertekkel.

A tagok és teljes neveik:
Ayanokouji Shou (Show) - vokál (régebben gitár is)
Saotome Hikaru (Hikaru) - háttérvokál, tánc
Saionji Hitomi (Tommy) - gitár
Hoshi Grandmarnier (Ranma) - gitár
Shiratori Shouchikubai (Matsu) - basszgitár
Shiratori Yukinojou (Yukki) - dobok

A banda magja 1996-ban jött össze zenélni, ekkor még csak Show és Hikaru alkotta a legénységet, előbbi éneken és gitáron, utóbbi basszusgitáron és dobokon. Nem sokkal ezután csatlakozott hozzájuk Ranma, aki Show mellett a másik fő dalszerző a zenekarban. Amikor Tommy is belépett, Show átállt csak éneklésre. Végül Yukki és Matsu megérkeztével teljes lett a ritmusszekció is, így Hikaru egyfajta bohóc szerepet tölt be a lemezeken és koncerteken, háttérvokálozva/ordibálva, a közönséget hergelve és táncra buzdítva. Egyébként is nagy szerepe van náluk a sok koreografált mozgásnak, amit a közönség előszeretettel utánoz is (az egyenruhájuk is egyszerre idézi a régi iskolásruhát, illetve fiú cheerleader cuccokat). Ha már mozgás, meg kell említeni a Binetsu Danjit, ami nem más, mint a Kishidan különbejáratú háttértáncos csoportja, rendkívül komikus figurákkal és előadásmóddal (innen avanzsált énekessé a DJ OZMA-ba King).

A zenekarnak 2000 óta megjelent 7 albuma, köztük az utolsó egy egészen különleges, melyen minden tag egy saját kis alteregóbandát személyesít meg, így egy rendkívül sokszínű (habár szerintem meglehetősen gyenge XD) zenei egyveleget kapunk.

Habár 2008-ban nem lehetett felőlük hallani, annál nagyobb volt az öröm, hogy bejelentették január 27-én (01.27 --> a zenekar számára nagy jelentősége van a "127"-es számnak, ez egy japán autóút száma), hogy április 25-én és 26-án koncerteznek a Budokanban, illetve hogy már veszik fel az újabb dalokat az Avex égisze alatt.

Akik most kezdenének ismerkedni a bandával, a BOY'S COLOR, a TOO FAST TO LIVE TOO YOUNG TO DIE és az I Love You albumokat ajánlom, és hogy nézzenek sok videót youtube-on, mert a Kishidant látni hatalmas élmény. :D


Last edited by Jigsaw on 2009 Jun 13 Sat, 5:14 pm, edited 6 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Apr 24 Thu, 4:57 pm 
Offline
Forum Addict
User avatar

Joined: 2008 Mar 19 Wed, 8:59 pm
Posts: 1073
Jaj, látom megnyitottad a topicot. :lol:
Egy csomó mindent nem tudtam róluk, köszi a sok infót, tényleg csak a nevüket tudtam. Délután megnézegettem egy-két klippet a Kishidan-től, hát azok a PV-is elég lököttek, csak a zenei hangzásvilág más. Ugye az a szőke Kuwabara frizurájú Dj Ozma? (nem tudom jól írtam-e ciki, de a Yu Yu Hakusho-s verekedős ipsére gondolok, aki Yusuke ellensége, majd legjobb barátja lett). Mert alig ismertem meg őket. Meresztettem a szemem rendesen, meg képek alapján még Pancho-t véltem felismerni. Mondjuk ha belelátnék a szájába, a csámpás fogairól megismerném Ozmát.
Mint írtam a jpop topicban a Lie Lie Lie nagy kedvencem és a For You. De az Age Age Every Knight-t is szeretem ám nagyon. Azt tudtam, hogy 2006-ban debütáltak, mert pont a Kat-tun Real Face kislemezével együtt jelent meg a dal, ha jól emlékszem.
Én szeretem a Pv-ket is, igaz nem sokat nézegetem, mert némelyik elég hajmeresztő. Pl. Spiderman. Le a kalappal, hogy még élőben is bevállaják a kis alsógatyás előadást. Elég kretének és extrémek, jó értelemben véve.
:D
Ez a mostani dal se semmi, bár a kislemez címadó dalához még nem találtam meg a PV-t, de a remény hal meg utoljára. Majd csak meglesz valahol.
Érdekes egyébként, hogy a rockosabb hangzásvilág után, miért pont ezt az inkább discos, néhol szerintem technos stílust választották. És ha jól tudom ezek a dalok más ázsiai előadók dalainek feldolgozásai.
Na én is jó hosszúra sikerültem. :D
Nem tudom van-e esetleg olyan tag, aki jobban kedvelsz, már ha foglalkozol ilyesmivel. Én King-et szeretem nagyon.
Na közben megtanultam olvasni és értelmeztem az általad leírtakat, most már akkor tudom melyik volt Ozma a Kishidan-ban. :D


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Apr 24 Thu, 5:32 pm 
Offline
Forum Fanatic
User avatar

Joined: 2005 Jun 25 Sat, 3:01 pm
Posts: 22645
Location: Szöged / nedvzöld csodahippirét
Akira wrote:
Ugye az a szőke Kuwabara frizurájú Dj Ozma? (nem tudom jól írtam-e ciki, de a Yu Yu Hakusho-s verekedős ipsére gondolok, aki Yusuke ellensége, majd legjobb barátja lett).

Az animés vonatkozásról dunsztom sincs, de igen, elvileg a szőke nagyhajú énekes, ő OZMA. :D (az ugribugri néha-éneklő mellette pedig PANCHO)
Akira wrote:
Érdekes egyébként, hogy a rockosabb hangzásvilág után, miért pont ezt az inkább discos, néhol szerintem technos stílust választották.

Na igen, én se tudom hogy pattanhatott ez ki a fejükből. XD Bár ha megnézzük a Kishidan 2006-os The Aishiteru PV-jét, már nem is tűnik olyan meglepőnek. :lol: (nem, a PV-ben nem a tagok szerepelnek, hanem színészek XD)
Akira wrote:
Nem tudom van-e esetleg olyan tag, aki jobban kedvelsz, már ha foglalkozol ilyesmivel. Én King-et szeretem nagyon.

Hát nekem természetesen DJ OZMA!!! :D Amúgy is ő a kedvencem a Kishidanban, amikor sokat hallgattam őket, akkor hallottam, hogy van egy mellékprojectje, a DJ OZMA, így jött az OZMA-láz nálam. :) (sőt, igazából pár hónappal ezelőttig fel se tűnt, hogy a másik két ember is állandó tag XDDD)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Apr 24 Thu, 5:41 pm 
Offline
Forum Addict
User avatar

Joined: 2008 Mar 19 Wed, 8:59 pm
Posts: 1073
Jigsaw wrote:
Hát nekem természetesen DJ OZMA!!! :D Amúgy is ő a kedvencem a Kishidanban, amikor sokat hallgattam őket, akkor hallottam, hogy van egy mellékprojectje, a DJ OZMA, így jött az OZMA-láz nálam. :) (sőt, igazából pár hónappal ezelőttig fel se tűnt, hogy a másik két ember is állandó tag XDDD)


Hehe, gondolom azért nem tűnt fel a két állandó másik tag, mert ahogy elnézem, legalábbis amit eddig láttam, egy jó pár tv-fellépésen nélkülük lép fel. Mondjuk ugye az egész dolog központi figurája Ozma. De jófej emberkének tűnik nekem, jókat szokott rötyögni másokon is, és még figyel is mit mond a másik az adott tévéműsorban, nem úgy mint egyes zenekarok, akiken látszik, hogy marhára nem érdekli a másik és már azon gondolkozik mikor mehet végre haza. :D


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Apr 24 Thu, 5:46 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: 2007 Jul 19 Thu, 7:50 pm
Posts: 282
Location: Budapest
Nekem a DJ Ozma névről mindig az a vállalhatatlan frizura ugrik be :laugh:
A zenéjüket eddig még nem ismertem, de most ennek a topicnak hála végre rákerestem youtube-on... Nos, ez tipikusan az a zene, ami olyan rossz, hogy már jó :lol:
Bár igazság szerint a klipek jelentősen növelik az élvezeti értékét, mert tök vidámak, tiszta jó kedvem lett most :D (Vajon ezek mennyire vehetik magukat komolyan?)

_________________
Explore and dominate their minds - before they dominate you


Last edited by Sza on 2008 Apr 24 Thu, 6:03 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Apr 24 Thu, 6:00 pm 
Offline
Forum Fanatic
User avatar

Joined: 2005 Jun 25 Sat, 3:01 pm
Posts: 22645
Location: Szöged / nedvzöld csodahippirét
Akira: Na igen, Ozma nagy arc. xDDD

Sza: Igen, az "olyan rossz..."-szal tökéletesen megfogalmaztad Ozma iránt érzett rajongásomat. :D :D :D
És valóban, a videók levertség/depresszió ellen kiválóak. xDDD


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Apr 24 Thu, 6:24 pm 
Offline
Forum Addict
User avatar

Joined: 2008 Mar 19 Wed, 8:59 pm
Posts: 1073
Hogy teljes legyen a Dj Ozma-nap, kivágtam és feltöltöttem a Music Fighter-beli fellépését a legújabb kislemezzel. Dj Ozmán kívül mindenki felismerhetetlen, mert mindenki Dj Ozmának van öltözve. :lol:
Itt a link, akit esetleg érdekel, a minőség nem egy HQ, de az nem az én saram, ez volt a sukin. Nem egy nagy darab, úgyhogy elfér a gépen.
http://www.divshare.com/download/4339149-393 :D

Ja és tudja valaki mint mond? Jókat nevetnek rajta.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Apr 24 Thu, 6:45 pm 
Offline
Forum Fanatic
User avatar

Joined: 2005 Jun 25 Sat, 3:01 pm
Posts: 22645
Location: Szöged / nedvzöld csodahippirét
Vááá~, köszi!! :D *tölti*

EDIT: Ááááá, hát ez valami haláli jópofa volt!!! :D :D :D Mást nem is vártam volna. xDDD


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Apr 24 Thu, 7:42 pm 
Offline
Forum Addict
User avatar

Joined: 2008 Mar 19 Wed, 8:59 pm
Posts: 1073
Jigsaw wrote:
Vááá~, köszi!! :D *tölti*

EDIT: Ááááá, hát ez valami haláli jópofa volt!!! :D :D :D Mást nem is vártam volna. xDDD


Nincs mit, Ozma-fanok tartsanak össze.
Szerintem is jópofa volt, de én hiányoltam Pancho-t és King-et, bár lehet ott voltak, csak mivel mindenkinek ugyanolyan feje volt, én nem ismertem fel őket. Nem is egoista egy kicsit sem Ozma. :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Apr 24 Thu, 8:20 pm 
Offline
Forum Fanatic
User avatar

Joined: 2005 Jun 25 Sat, 3:01 pm
Posts: 22645
Location: Szöged / nedvzöld csodahippirét
Akira wrote:
Szerintem is jópofa volt, de én hiányoltam Pancho-t és King-et, bár lehet ott voltak, csak mivel mindenkinek ugyanolyan feje volt, én nem ismertem fel őket. Nem is egoista egy kicsit sem Ozma. :lol:

Szerintem ottvoltak ők!! :) Amikor mindenki énekel 1-1 sort és helyeket cserélnek a közepe előtt valamivel, szerintem ott azok ők(???). :D


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Apr 25 Fri, 6:57 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: 2007 Jul 19 Thu, 7:50 pm
Posts: 282
Location: Budapest
Akira wrote:
Hogy teljes legyen a Dj Ozma-nap, kivágtam és feltöltöttem a Music Fighter-beli fellépését a legújabb kislemezzel. Dj Ozmán kívül mindenki felismerhetetlen, mert mindenki Dj Ozmának van öltözve. :lol:
Itt a link, akit esetleg érdekel, a minõség nem egy HQ, de az nem az én saram, ez volt a sukin. Nem egy nagy darab, úgyhogy elfér a gépen.
http://www.divshare.com/download/4339149-393 :D

Ja és tudja valaki mint mond? Jókat nevetnek rajta.

Nah megnéztem :D Lövésem sincs mit mond, mert csak szavakat értek, de a "műsor" címe az, h. DJ Ozma vidám híradója XD Meg az utolsó mondata h. vegyétek meg a Cd-t.
A live meg... Áááááá :laugh: (Hogy lehet ilyen szarul kinézni? :lol:) A közepe felé leesik az egyik Ozma-klón parókája... Szerintem is ott volt a másik két tag, bár meg nem mondom melyikek, de egyszer mikor zoomolt a kamera, akkor határozottan King-feje volt az Ozmának XD

Tegnap óta egyébként nem bírok lekattani erről, úgyhogy belinkelem, hadd derüljetek Ti is egy kicsit :P

_________________
Explore and dominate their minds - before they dominate you


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Apr 25 Fri, 7:46 pm 
Offline
Forum Addict
User avatar

Joined: 2008 Mar 19 Wed, 8:59 pm
Posts: 1073
Sza wrote:
Akira wrote:
Hogy teljes legyen a Dj Ozma-nap, kivágtam és feltöltöttem a Music Fighter-beli fellépését a legújabb kislemezzel. Dj Ozmán kívül mindenki felismerhetetlen, mert mindenki Dj Ozmának van öltözve. :lol:
Itt a link, akit esetleg érdekel, a minőség nem egy HQ, de az nem az én saram, ez volt a sukin. Nem egy nagy darab, úgyhogy elfér a gépen.
http://www.divshare.com/download/4339149-393 :D

Ja és tudja valaki mint mond? Jókat nevetnek rajta.

Nah megnéztem :D Lövésem sincs mit mond, mert csak szavakat értek, de a "műsor" címe az, h. DJ Ozma vidám híradója XD Meg az utolsó mondata h. vegyétek meg a Cd-t.
A live meg... Áááááá :laugh: (Hogy lehet ilyen szarul kinézni? :lol:) A közepe felé leesik az egyik Ozma-klón parókája... Szerintem is ott volt a másik két tag, bár meg nem mondom melyikek, de egyszer mikor zoomolt a kamera, akkor határozottan King-feje volt az Ozmának XD

Tegnap óta egyébként nem bírok lekattani erről, úgyhogy belinkelem, hadd derüljetek Ti is egy kicsit :P


Köszi az információkat! :D
A Chou Jigsaw kedvence, örülni fog, belinkelte ennek a live-ját a jpop topicban:
http://youtube.com/watch?v=A6xthFGK-h8
itt is ugyanolyan hülyék :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Apr 26 Sat, 11:48 am 
Offline
Forum Fanatic
User avatar

Joined: 2005 Jun 25 Sat, 3:01 pm
Posts: 22645
Location: Szöged / nedvzöld csodahippirét
Igeeen~, Chou! rocks!!! *o*


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Apr 26 Sat, 12:58 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: 2007 Jul 19 Thu, 7:50 pm
Posts: 282
Location: Budapest
Na ez a live se semmi... Meg tök aranyos pl. az az idősebb pár ott a közönségben, akiket az elejefelé mutatnak :lol: Az jutott közben eszembe, h. DJ Ozmának mintha tényleg Máté Péter-beütése lenne egy kicsit XD

A Spiderman-t ismeritek?
PV
Live
Mindkettő erős idegzetűeknek ajánlott csak, főleg a live... Sokféle zenei produkciót láttam már életemben, de ez kéééééész :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

_________________
Explore and dominate their minds - before they dominate you


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 2008 Apr 26 Sat, 2:58 pm 
Offline
Forum Fanatic
User avatar

Joined: 2005 Jun 25 Sat, 3:01 pm
Posts: 22645
Location: Szöged / nedvzöld csodahippirét
Sza wrote:

Jujj... :D Valami nagyon hasonlót vártam a PV után, és bejött. Szegény műsorvezetők, amikor nekik rázzák!! xDDDDD


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 181 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group