jeej..
én is gondolkodtam még régebben, hogy kellene valami ilyesmi topic, de aztán úgy gondoltam, hogy 'ahh, úgysem érdekelne senkit! :\' és nem lett belöle semmi... tehát most külön öröm, hogy mégis.. xD
Ummm... nekem fentiek közül a Number Girl és a downy a favorit (a dive-ot meg be kell valljam még azóta sem hallgattam meg alaposabban... nah, majd holnap! o_o!)
Ami még nagyon nagy kedvenc:
Seagull Screaming Kiss Her Kiss Her: sajnos feloszlott csapat, ami habár néha kibövültek három tagúra, igazából egy nöi duó volt és pokoli jó húzósabb indie-rockot játszottak. a legutolsó lemezükön meg elmentek mindenféle kisérletezöbb irányokba és a pályájuk legjobb anyagát adták ki... aztán meg feloszlottak. :\ az ex-énekesnö/zenekarvezetö Aiha Higurashi azóta szólóban nyomul és habár vannak olyan számai idönként amik hozzás a SSKHKH szintet, egyébként annyira sajna nem jó.
Zazen Boys: Number Girl utódzenekar, ami sokkal szétesettebb és furcsább mint az elödje volt. Kb olyan mintha a Number Girl és a Ruins/Aburadako féle szétzuhant zenekarok ötvözete lenne. nagyon
Ajico: a volt Blankey Jet City énekes Kenichi Asai és a fura pop-énekesnö UA közös zenekara volt. csak amolyan egyszeri mellékproject, összesen egy albummal, egy koncertlemezzel és pár kislemezzel, de a dupla-koncertalbum mindmáig talán a kedvenc japán lemezem.
Losalios: mégegy Blankey utódcsapat, Ez éppen a volt BJC dobos Nakamura Tatsuya zenekara és teljesen instrumentális zenét játszanak, rengeteg müfajt egybekeverve, de egyenletesen pokolimagas szinvonalon.
nomeg...
Shonen Knife: a kvázi legendás oszakai lánytrió, akik idétlen indie-pop/rockjukkal a 90es évek végén európában, meg föleg amcsiknál is közismertek lettek. (még valami tribute album is készült nekik, amin olyanok játszották a számaikat, mint a Sonic Youth, meg a még befutás elött álló Nirvana.. ^^)
meg valamennyire ide illik a
Thee Michelle Gun Elephant, meg föleg a
Rosso is, akik szintén pokoli jók ugyebár.
még van egy csomó (Super Junky Monkey.. aaahh! <3), de most így elsöre ennyi ugrik be. ^^
ummm.. Cyanotype különben milyen?