Úgy néz ki megvan a NOD probléma oka... az oldalon egy halom index.html és index.php file meg lett fertõzve még márciusban, de úgy néz ki a hibát csak nemrég fedezték fel (
részletek itt) és esélyes, hogy csak ezért került be most a virusirtók adatbázisába.
Amit írnak a fenti oldalon, az alapján a fertõzés gépekben semmilyen módon nem tett kárt, hanem google képkeresõs találatokat térített el (vagy valami ilyesmi). Egyébként szerencs, hogy észrevettem... eszembe jutott, hogy a legutóbb, amikor csekkoltam a fõoldali fileokat, akkor egyet elfelejtettem.. merthogy ott van két látható html file ugyebár (menu.html és update.html), de ezeket egy index.php néven futó (nem látható) keret fogja egybe és ezt nem csekkoltam... most viszont megnéztem, hátha, és a html kód végén ott volt a fenti oldalon elsõként említett link.. Szóval utánanéztem, hogy mi az és amikor kiderült, hogy esélyes, hogy ez okozza a gebaszt (de annyi legalábbis mindenképpen, hogy semmiképp sem kellene ott lennie), akkor töröltem a kódrészt és cseréltem a file-t online is és végignéztem az egész oldon az összes file-t, hogy valamelyikben benne van-e még a kód (ez nem olyan horror munka mint aminek tünik, csak le kellett húzni az ftp-n az összes html file-t és rányomni egy "a file tartalmazza, blahblah.." keresést. xD) és még van egy jó tucatnzi index.html-ben megtalálta ugyanezt. Sz'al javítottam és cseréltem mind, így többek közt a webshop indexét is.
Ainek volt ez a gebasz, az megtenné, hogy most megnézi, hogy jelez-e még a NOD?
Az egyetlen ami nem tetszik, hogy a fórum indexe is fertõzött volt és itt mégsem jelzett... mindeg, remélem ez okozta a gondot és meg is oldotta.