A GrindHouse ahogy én ismerem a történetet régi mozik neve volt ahol két rettentő szar filmet nézhettél meg egy árán. Tarantino meg Rodriguez ezt próbálták visszaidézni a mostani Grindhouse néven futó duplafilmmel. Szóval az új Grindhouse is két filmből áll, az első a Rodriguez féle Terror Bolygó a második meg a Tarantino féle Halálbiztos.
Abban igazad van hogy ezek az apróságok el lettek találva. A csengőhang nagyon meglepett, meg mikor Stuntman Mike megkérdezi hogy "a te plakátod láttam a Guero előtt?" ( a Guero volt a kocsma ahol Vinc és Jules várták Marsellust a ponyvaregényben és először találkoztak Butchal )...szóval jók voltak de egy Tarantino filmben szerintem ezek veszendő apróságok. A karambol is 'tarantínósra' sikerült és a végén a verekedés de az egész filmet nézve nekem ezek nem tudták annyira földobni azt a mérhetetlen unalmat.
Ugye pont az volt ezekben a lényeg hogy borzalmasan rossz filmek legyenek, csak ezek a csajos történetek túl jól hozták a papírformát.
Ha megnézed a terror bolygót a két film közt baromi sok közös helyszínt meg összefüggést fogsz találni ezek jól rádobtak a filmekre.
Ami még tetszett az az állandó olcsómozi hangulat a képminőségen, a terror bolygóban pl van egy filmszakadás ahol kiesik vagy 20perc a történetből persze anno az igazi GrindHouseban ezzel se nagyon foglalkoztak. Ami még ezt a régimozis feelinget erősíti a bevezető az oldschool 18éven felülieknek figyelmeztetéssel és a zenével.
Összességében rámondom hogy a két film egyben baromi jó és az apróságok fullosak, de a Terrorbolygó nekem ezerszer jobban tetszett.
Én azt mondom ha nem ilyen keretek közt csinálták volna csak Tarantino előrukkol egy 2007es filmjével, akkor nagyon rosszul jött volna ki a dolog. Mire leírtam ezeket meg átgondoltam kicsit változott a véleményem a Halálbiztosról de még mindig borzasztó unalmasnak tartom.
Trailerek:
Terror Bolygó
Halálbiztos
És ami még a mozis hangulat tetőpontja, hogy a terrorbolygó elején van egy bemutató mintha egy későbbi film lenne majd a moziban ez pedig a Machete:
Machete
Na ha EZT a filmet leforgatják egészben az világelső lesz