Úristen, mik voltak itt, amíg nyaraltam. :'DDDDDDDDD
Na szóval én még csak most jutottam nethez, így csak most tudok írni. xD A koncert marhajó volt!! A zenekar nagyon jó formában volt, Kyo-t élőben hallani pedig még mindig egy élmény!

Főleg a vokálszólók, huhú! Sajnáltam is, hogy sokan nem bírtak olyankor csendben maradni, dehát végülis már-már megszoktam az ilyen szitukat ebben a közegben (J-rock/VK koncertrejáró közönség nagyrésze). Mindenesetre a dallista tartogatott meglepetéseket, pl. a
Fatal Believer-re egyáltalán nem számítottam, a
Mr.Newsman-re meg még annyira se!

Utóbbi dal lemezen nem kedvencem, de élőben olyan harapósak voltak a gitárok, nem bírtam nem bólogatni rá.
És mostmár azt is tudom, hogy a Bugaboo volt az a dal, amit akkor és ott nem ismertem fel, nem is hallgatom sűrűn mondjuk. XD Összbevéve igencsak jó volt a dalválaszték, leginkább az utóbbi három albumra, és a köztes kislemezekre koncentrálva (amit abszolút nem bántam!).
A klub egyébként nekem nagyon bejött, hangulatos volt. Ja, meg jó volt a népekkel találkozni.

Egyetlen negatívum a koncerttel kapcsolatban nekem a hangosítás volt: a dob lehetett volna icipicit hangosabb, illetve eléggé szerencsétlenül szóltak néha a gitárok (általában Kaoru-é olyan elmosódott és erőtlen volt, Die-nál pedig túl "hasogatós", nála biztos a közép/magas tartomány lett feljebb véve a kelleténél). Na de mindegy, a srácok erőbedobása kárpótolt ezekért a technikai kellemetlenségekért, szerintem jobban bedobták magukat, mint 2007-ben legalábbis.
Szóval zsír konci volt, remélem pár éven belül megint tiszteletüket teszik nálunk! ^^
Ja, és Die szhekszhi nézéséről meg szemkontaktusáról annyit, hogy akkora reflektoráradattal szembenézve garantálom (kisebb színpadokat többször megjárt zenészként), hogy ő onnan fentről egy darab embert nem lát tisztán (max. egy sötét masszát), nemhogy a szemébe tudna nézni bárkinek. :')))
Plusz infó: elvileg a turnén a
Tsumi to kisei cenzúrázatlan változatát játszották (amit iTunes-on mostanában adtak ki).