|
Az anime moviek tényleg borzalmasak, de persze nem minden esetben. A Harukanaru Toki no Naka de: Hachiyou movieja például egészen üdítő volt a sorozathoz képest. Az FMA-t hagyjuk.Az animékben pont azt szeretem, hogy nem kötődnek ehhez a ... világhoz, ott pedig számos kötődési pont volt, amit pici fejem és szívem nem akart elfogadni. De általában, ha egy animesorozatból movie is készül, az már az eredeti történet halála. Az OVA-k is. Számomra így leginkább a sorozatnézés tartogat izgalmakat... mármint ha tévében nézem. Mivel képes vagyok két napon át egyhuzamban nézni egy sorozatot ovákkal és moviekkal együtt is, ha nagyon tetszik. Így láttam például kevesebb, mint 48 óra alatt a Fushigi Yuugi 52 részét és a 13 OVA-t is. Persze próbálom visszafogni magam, főleg mivel most érettségi időszak van, de hogy mikre vagyok képes animenézés terén...
Naruto... az egyik kedvencem. Pedig sokáig nem is érdekelt. Olyan ember vagyok, akinek ha rajz tetszik, csak akkor hajlandó belekukkantani az animébe. Így bár hallottam hírét, és mindenhonnan Naruto ugrott elő, mérsékelt érdeklődéssel tekintettem rá, sőt néha már idegesített is. De aztán... megismertem és megszerettem. Hála a Jetixnek, másképp nemigen vállalkoztam volna rá. Biztos sokan szánalmasnak találják, hogy ott néztem meg először. Na és? Ősszel meg mindenki szídta a sok Naruto-rajongót a Conon, mert csak azért jöttek. De nem lehet senkit megvetni azért, mert tévéből ismerte meg. Lényeg azért én már jóval a tévés történet előtt járok. Na jó én már a Shippudennél tartok, ami azt illeti. És valahogy nekem a shippuden izgalmasabb is. Igaz mivel a Narutot három helyen is nézem, irónikus hogy három különböző nyelven, de mindig nagyon ütni tud. Mozikat igaz még nem láttam, mivel a lustaság elemi erővel csap le rám, de majd egyszer ennek is eljön az ideje. Mondjuk akkor, amikor lesz egy szabadnapom, amikor az összeset egyszerre.
Anime moviekról még: az ilyen egyrészes filmek, mint vándorló palota, az idő fölött járó lány, stb valamilyen szinten jók, de rövidségükből adódóan mégsem tudom őket eléggé élvezni, mivel hozzászoktam ahhoz, hogy megkedveljem, megismerjem és megsírassam a kedvenceimet, ledöbbenjek és nevessek, ami az adott témával kapcsolatban adott. De egy 2 órás mű nem igazán mozgat meg.
|