Sziasztok!
Én nem is igazán tudom, hogyan kezdődött ez az egész japán-mániám. Az biztos, hogy amikor elkezdték adni a TV-ben a Dragon Ball-t + a Sailor Moon-t, az nem tett rám mély benyomást. Habár volt otthon egy másolt videókezettánk, amit apukám egyik barátjától, aki egy ideig Taiwanon dolgozott; na ezen rajzfilmek voltak. És amit legjobban szerettünk a tesóimmal annak ellenére, hogy egy szót sem értettünk belőle, és csak a második fele volt meg, az Hayao Miyazaki animéje a
Laputa - Castle in the Sky volt - mint az évekkel később kiderült. Na ezt még mindig nagyon szeretem.
Mangát először 3-4 éve olvastam. Tesóm kapta CD-n az egyik osztálytársától Az
I"s-t, meg a
Videogirl Ai-t. De nekem senki sem szólt, hogy jobbról balra olvasandó! Úgyhogy egy kicsit zavaros volt az elején. Abba is hagytam egy időre, aztán újra elkeztem, és végül leesett, hogy ezt visszafelé kell olvasni!
A igazi kedvenceim Yuki Kaori mangái.
Japán zene: na, hát én anime-zenéket kerestem, és akkor valahogy megtaláltam a Sound of Japant. És itt olvastam mindenféle érdekes és hasznos információt a japán rockzenéről. Meg hogy visual kei. meg lányos megjelenés, ilyesmik, de én ezt nem vettem annyira komolyan. Aztán láttam néhány
Dir en grey wallpapert itt, tökre tetszett az együttes neve + a képek is, csak nem tudtam hova tenni a "lányokat" a képen. Aztán később tisztázódott - mikor már több képet is láttam róluk, hogy azok a lányok tulajdonképpen fiúk, és ők az együttes. Na és akkor kíváncsi lettem a zenére is, úgyhogy töltöttem le. Először csak néhány számot:
Taiyou no ao, Cage, Raison d'Etre, Child Prey, Garden, Obscure, Saku, Machiavellism, Beautiful Dirt, Jesus Christ R'nR. Be kell hogy valljam, először nem tetszett, csak a macskámnak. De aztán valahogy megszerettem, és letöltöttem az egész diszkográfiát. és egész nyáron, meg összel meg télen (december az már tél ugye?) csak azt hallgattam. Imádom!
Kedvenc albumom a Gauze. De tulajdonképpen mindet szeretem, még a Kai is tetszik. Kedvenc számom nincsen most, vagy talán még mindig a
Raison d'Etre, meg a Cage, meg az Akuro no Oka, á de akkor a Gauzéről felsorolhatnám szinte mindet! De minden albumról van kedvencem, persze.
Ja, ezt most nagyon szeretem:
http://www.youtube.com/watch.php?v=RhT3--MEQg8
Tesóm (egyik) Kyo-fan, másik tesóm Die-fan lett én kedvencem a Vezér-sama!!
Tényleg, Kyo-sama már nem hordja a piercingjeit?!
Amit még szeretek:
Nightmare és a
Sendai Kamotsu, de alig tudok zenét vadászni tőlük! Sajnos!
Aztán
Vidoll, szerintem Jui hangja legalább olyan jellegzetes, mint Kyoé! Lehet, hogy azért tetszik.
És
Psycho le Cému: milyen bolondok!
Malice Mizer -
Gekka no Yasoukyoku (tesómmal a PV-n olyan jót nevettünk, lehet, hogy Mana-sama ezt az egészet halálosan komolyan gondolta, de Gackt viccet csinál az egészől),
Illuminati, Beast of Blood (ez volt az első PV amit láttam életemben és nagyon tetszett)
Közi és az
Eve of Destiny
Hát most más nem jut eszembe, azt hiszem, ennyi
Jajj a
Final Fantasy VIII-at majdnem elfelejtettem megemlíteni!