Ma megérkezett egy könyv, amit idötlen idök óta be akartam szerezni. *o* Az elsö angolnyelvü könyv amit valaha olvastam Joe R. Lansdale Drive In (teljes címen..:
The Drive In: A B-Movie with Blood and Popcorn xD) cimü csuda kis könyve volt, ami persze horror és arról szól, hogy pár suttyó, texasi, kisvárosi amcsi kölök elmegy valami bazinagy autósmoziba egészestés horrorvetitésre és miután odaérnek az egész helyet körbeveszi valami bazinagy láthatatlan és áthatolhatatlan burok, ök meg bent ragadnak a többi sok0sok emberrel. Aztán szépen elszabadul a pokol, megjelenik a mutáns, emberevö Popcorn King, meg mindenféle egyéb naccerüségek történnek. óriási az egész, meg persze baromira nincs komolyan véve. *o* <3 Nah, és ami most meggyütt, az ennek a folytatása, a...
The Drive In 2: Not Just One Of Them Sequels.
Ez meg azután játszódik, hogy a túlélök kijutottak a moziból... csak, hogy rájöjjenek, hogy a világ visszasüllyedt az öskor elöttre és mindenhol dinoszauruszok bóklásznak, de persze van egy rakat egyéb furcsaság is, meg sok gusztustalanság meg kaland, meg b-mozis utalás. <3 Alig várom, hogy elkezdhessem olvasni. *__* Splatterpunk alapmü mindkettö (ha egyáltalán mond még valakinek valamit ez a stílus) Ráadásul sikerült az eredeti, softcover kiadást megcsípni, a retrokocsival, megminden.
Az elsö rész egyébként tökéletes volt elsö komolyabb angol olvasmánynak, mert annyira egyszerü, meg buta, meg suttyó a nyelvezete (és ettöl olyan baromi hiteles azegész), de szerintem ugyanezek miatt abban is nem kis szerepe volt, hogy az angolom mindmáig olyan szlenges és közönséges amilyen.