Az elmúlt napokban házimoziztam egy keveset (ó, a csodás szabadidő...

). Ezeket sikerült megnézni:
Mimic (1997)
Mivel már egy ideje éreztem a késztetést, hogy nekem mindenáron valami óriásszörnyes izét kell néznem, végül erre esett a választásom. Annak idején már láttam, semmi különös, sőt, néha kifejezetten buta film, de a maga módján azért szórakoztató.
New Yorkban járvány tör ki, ami a gyerekeket támadja, a kór hordozói a csótányok. Tudósnéni kifejleszt egy új fajtát, ami szépen kinyírja a dögöket, majd a populáció a beléjük kódolt genetikai információ alapján megöngyilkolódik. Legalábbis ez van a tervben, de persze a dolog nem úgy sül el, ahogy azt elképzelik. Pár év múlva felbukkanak a júdásfaj képviselői, és mivel azóta töménytelen mutáción estek át, "kicsit" másképp néznek már ki... Hatalmas, ocsmány fajzatok, amik a túlélés érdekében megtanulták mimikrivel utánozni az embereket. Tehát amire számítani lehet: ronda, nagy óriáscsótányok, sok slájm, belezés, vér, rohangászás a régi metróalagutakban, és plafonról függő csótányszar. o_O
A forgatókönyv nem éppen a legzseniálisabb, és gyakran elég logikátlanul történnek az események, de egynek jó, mert látványos, és aki eleve nem kedveli a csótányokat, az így is, úgy is összeszarja magát.
Egyébként az egész filmben a legeslegjobb az
opening, azt több helyen is méltatják, hogy kiemelkedően jó lett.
Joe's Apartment (1996)
Nos, csótányos ez is, de merőben más kategória, mint az előző film. Mert ez durva humorú félmusical, amiben a csótányok dalra fakadnak... XD A film alapja a
Joe's Apt. című MTV-s kisfilm, ezt fejlesztették fel, ez a jelenet teljes egészében bele is került az egész estésbe.
A sztori igen egyszerű, vidéki fiú New Yorkba megy szerencsét próbálni, a lakásgondjai egészen bizarr módon megoldódnak, de később rá kell ébrednie, hogy a kéglit kénytelen megosztani olyan 20-30 000 csótánnyal ("csak a szűk család" XD), akik viszont rögtön szívükbe zárják Joet, mert nem takarít, nem mosogat, hanem nagyon jól elvan a koszban-mocsokban. Így aztán a kedves albérlők úgy gondolják, hogy szárnyaik alá veszik Joet, és ott segítenek neki, ahol csak tudnak... meg ahol nem, ott is. XD
Ezt a filmet csak ajánlani tudom, mert szórakoztató, vicces, ugyanakkor mérhetetlenül ordenáré és gusztustalan. Viszont ki ne imádná az éneklő, táncoló csótányokat?
Tank Girl (1994)
Comicfilm. Nekem az eredeti képregényhez csak annyi közöm volt, hogy egyszer átlapoztam egy füzetet. A filmet anno láttam a felétől, valami késő esti műsorsávban, németül. XD Gondoltam, fel kéne frissíteni az élményt, hogy tényleg annyira szar-e, mint ahogy mondják... és... tényleg. XD Bár vannak benne jó pillanatok, a zene elsőosztályú (Björk, Postishead többek között), és Ice-T, mint mutáns kenguru, elég érdekes élmény, de mégis. Sajnos a film nem hozza azt a gagyifaktort, ami alapján már szórakoztató lenne, helyette megmarad bénuskának, ami nagy kár, mert legalább a potenciál megvolt benne. A főszereplő Lori Petty például imádnivaló, és tökéletes a szerepre. Kár, hogy ímmel-ámmal, kellő bátorság nélkül nyúltak a képregényhez, és így azt eléggé kiherélték (amit már egy belelapozás alapján is érzékeltem).