Vonatjegyeket ma délután intéztem és megint szana széjjel stresszeltem magam, de végül nem volt semmi gond szerencsére.
(a stressz azon ment, hogy odafelé simán kiadták a helyjegyet, visszafele ellenben a fenének nem volt hajlandó a gép megtalálni az adott vonatjáratot, mindegy, hogyan próbálkozott az ibuszos ismerös. erre velem fordult egyet a világ, hogy mifene lehet a baj, meg, hogy mi a halálhoz kezdek, ha valami különleges ok miatt aznapra valmiért pont nem lehet jegyet venni.. o_O" ez ment bö tíz percig amig nyomoztunk, meg agyaltunk, hogy mi lehet és a végén kiderült, hogy arról van szó, hogy pont május 28-al, vagyis aznap mikor jövünk vissza változik meg a berlini Ostbahnhof kódja a foglalási rendszerben és ezért volt, hogy odafele még simán bevette, visszautat ellenben nem találta... Amikor ez kiderült, akkor már ment minden simán, de addigra kicsit már leépültem idegileg... sok volt ez nekem, föleg a hosteles kavarás után.. o_O" De azért tipikus... Mióta létezik az online foglalási rendszer ugyanaz a kód és persze, hogy pont most kell változnia... bwahh! v__v,, nahmindegy, a lényeg, hogy minden rendben. )
az eredeti felállás ugyebár ez volt:
Ibusz még valamikor két hónapja wrote:
16 FÕ ESETÉN A JEGY ÁRA:26125.-+1500.-HELYJEGY/FÕ
KÉT VONAT VAN NAPONTA:
BUDAPEST KELETI IND.: 6.50 VAGY 10.50
BERLIN OST. ÉRKEZIK :18.16 22.18
BERLIN OST IND.: 7.42 VAGY 11.42
BUDAPEST KEL ÉRK.:19.22 23.22
A HELYFOGLALÁS 90 NAPPAL ELÕTTE LEHETSÉGES , HA MÁR TUTI A LÉTSZÁM A HELYJEGYET ELÉG ELÕBB MEGVENNI/SOKAT VAGYTOK MÁJUSBAN MÁR NEM ÁRT/ A JEGYET MAJD MÁJUSBAN PÁR NAPPAL ELÕTTE MEGCSINÁLJUK.
A helyjegyeket (amiknél ugye fennállt a veszély, hogy elfogynak esetleg) megvettem ma, a többit majd ráér az utazás hetének elején, habár azért inkább lerendezném a jövö héten. Annyi változás volt, hogy idöközben az Ibusz, a forint körüli kavarások miatt csinált egy árfolyamemelést
(mikor ezt közölte a nö megint megállt bennem az ütö. O_o") így az aktuális árak kicsit drágábbak a fentinél, de szerencsére nem vészes a dolog:
a vonatjegy 26.125- helyett
27.082-, a helyjegy pedig 1.500- helyett
1.620-, vagyis összesen
28.706- az egész.
Legegyszerübb az lenne, hogy aki jön hétvégén meetre vagy animecon-ra az odaadja ott, aki meg nem az vagy valamikor máskor, vagy bankba befizeti.
(számlaszámért majd nyaggassatok pm-ben).
Odafele fülkés kocsikban leszünk, négy egymás melletti, egyenként hatszemélyes fülke, amikbe a rendszer valamiért csak 4 jegyet hajlandó kiadni, tehát mindegyikbe négyen leszünk, plusz két szabad hely
(mint ahogy az ibuszos megjegyezte, remélhetjük, hogy azokra az üres ülésekre nem vesz senki helyjegyet, vagy ha igen, akkor majd nem mernek beülni mellénk... xD) Visszafelé pedig termes kocsiban leszünk, újfent egymás mellett (vagyis pont ugyúgy lesz mint tavaly. csak reméljük a höség most elmarad, bwahh).
Menetrend pedig:
2006-május-26, péntek, Budapest-Berlin
indulás: 10:50, Keleti Pu.
érkezés: 22:18, Berlin
2006-május-28, vasárnap, Berlin-Budapest
indulás: 07:42, Berlin
érkezés: 19:22, Keleti Pu. (vagyis remélhetöleg a vidékieknek még lesz valami csatlakozás amit el tudnak csípni)
szokás szerint akinek problémás péntek hajnalban felkeveredni Pestre, vagy vasárnap este hazamenni vidékre, vagy akárhova, az aludhat itt.
Asszem most így ennyi. *megy elhalálozni* x_x