Végre rávettem magam, hogy belevágjak új animékbe. Leírás alapján letöltögettem azokból az első részt, amikről úgy gondoltam, hogy érdekelhetnek. Gondolom, mások is szeretnének belekóstolni a tavaszi szezonba, de ha esetleg nem tudják a bőség zavara miatt, hogy mit válasszanak, akkor a rövid véleményeim talán kapóra jönnek majd... Mondjuk eléggé szubjektívek lesznek, de hát itt mindenki tudja, hogy nekem animék terén
jó ízlésem van.

Persze nem szedtem le a teljes tavaszi szezont, ami kicsit sem keltette fel az érdeklődésem, abba nem nézek bele.
Az első:
Sengoku Basara
Öhm... ez meg a bánatos, kacifántos lópikula volt?

24 percen keresztül áradó férfias testszag, tesztoszerontúltermelés, mindenki ordítva beszél magáról szuperlatívuszokban, természetesen egyes szám harmadik személyben. Ha éppen nem üvölt senki, akkor olyan lazák, mint a vizes keksz, épp, hogy szét nem esnek. Elvileg ez egy középkori japán történet akar lenni, de a készítők úgy gondolták, hogy sokkal kúlosabb lesz a dolog, ha belecsempésznek egy leheletnyi modernséget. Nos, ami a Samurai Champloonál rohadt jól működött, és tényleg dögös volt, az itt erőltetett és roppant szánalmas. Az epizód azzal kezdődik, hogy a csóka a motorkormányos-kipufogós lován (!!!) vágtat a serege élén (persze nem kapaszkodik a kormányba), és angolul bíztatja a motorosbandára emlékeztető legényeit, hogy "Get wild! Let's party!" ...mifasz?

Ez így szerintem érzékelteti, hogy a történések később is ily magos színvonalon fognak szárnyalni... Végig harcol mindenki mindenkivel, színes kondenzcsíkot húzva, hogy végülis mi a halálfa száráért megy a csihipuhi, az nem derül ki, na de kit érdekel?
Mellesleg mindenki bishounen, tehát erőteljes yaoi alapanyag, van itt minden, mi szem-szájnak ingere: forrófejű, hebrencs bishi, kúlos félszemű bishi, feminin bishi, gonosz fehérhajú bishi, anyámkínja.
Ja, némi humor is van, vagy legalábbis annak szánták, de szimplán szar. Én nem tudom, milyen célközönségnek szánták ezt, de minden több, mint két agysejttel rendelkező egyént óva intek tőle, hogy akár bottal is hozzápiszkáljon. Pedig leírás alapján egész jónak ígérkezett.
10/1
Második:
Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Gyanítom, hogy az első FMA animét nem kell bemutatni, mert valamilyen szinten mindenki ismeri. Ez itt most a második sorozat, ami nem folytatás, hanem alternatív mesélése a történetnek, méghozzá a mangához hűségesen. Én bevallom, nem olvastam az FMA mangát, úgy néztem meg az első sorozatot, és nem tudtam, hogy miben tért el tőle, mindenesetre nekem nagyon tetszett, mondhatni, hogy az egyik kedvencemmé nőtte ki magát, szerintem semmi probléma nem volt vele. Viszont akik a mangát is olvasták, azok azért panaszkodtak... Mondom, ezen a téren nem tudok sokat hozzáfűzni a dologhoz, de annyi biztos, hogy a második nekifutást is nézni fogom, egyrészt, mert szerettem az elsőt, másrészt pedig azért, mert a kezdő epizód beváltotta a reményeket, bár eléggé in medias res volt (a második rész viszont a történet kezdetére fog koncentrálni), de attól függetlenül hozta az ismerős színvonalat, akciódús volt, ugyanakkor képes volt humort is bemutatni, méghozzá a szórakoztató fajtából. Azt hiszem, ennek a sorozatnak az élvezetéhez nem szükséges látni az első FMA-t, sem ismerni a mangát, tehát azt mondom, hogy aki csak most ismerkedne vele, annak is hajrá, ha ez a verzió csak feleannyira lesz jó, mint az előző, akkor már bőven megérte. ^^
Első nekifutásra 10/7
Harmadik:
Natsu no Arashi!
Hátööö, nem tudom. Tényleg nem tudom. Ez elvileg vígjáték akar lenni. Azért akadt meg rajta a szemem, mert SHAFT anime (mint a Sayonara Zetsubou Sensei, ami hatalmas nagy fun volt, illetve a Maria†Holic, ami szintén szórakoztató volt, bár nem használta ki a potenciált, ami megvolt benne...), tehát gondoltam, annyira rossz nem lehet. Nos, nem is volt, csak épp értelme se volt túl sok. o_O Ugrabugra az időben, mintha tök természetes dolog lenne, magyarázat rá nuku, mert minek is. És miért is másznak vissza a múltba? Egy epres süti miatt. Okééé. Eddig nem túlzottan érdekes, bár a karakterek nem rosszak így elsőre (kivéve a főhős kölket, aki úgy, ahogy van, irritáló), csak éppenséggel a sztori nem tudja igazán lekötni az ember figyelmét, na meg ha már komédiáról van szó, akkor némileg kiemelkedőbb poénokat is elvárnék a borsos-wasabis eper helyett. Meg az időutazásos dolognak sincs egyelőre semmi értelme. Franc tudja, azt hittem, lesz ez is akkora elborultság, mint az eddigi SHAFT cuccok, nos egyelőre úgy tűnik, hogy nem ez a helyzet, mert ez így eléggé semmitmondó volt. Egy részt még biztos megnézek, hátha beindulnak a dolgok, de ha nem, akkor nem pazarlok rá több időt.
10/5