Én még nem láttam a versenyt, de az indexen sikeresen belefutottam, hogy ki nyerte, vagy legalábbis, hogy kik voltak a dobogón. Rögtön elkaptam a szemem, de nem sikerült elég gyorsan.
Most a
mininováról töltöm a BBC adását. A kvalifikációt már megnéztem és majd a futamra is sort kerítek. A BBC-ben az a jó, hogy ott vannak a helyszínen és elég komoly kommentátoraik/riportereik vannak.
Pl ezen a versenyen végig David Coulthard és (aszem) a megboldogult Jordan csapatfőnöke
(fogalmam sincs, hogy mi a neve :Đ) beszélgetett a csapatfőnökökkel ilyen haveri hangnemben. Furcsa volt hallani.
A legjobb része a dolognak pedig, hogy az RTL klubbal ellentétben nincs levágva kép fele, így sokkal élvezetesebb a verseny, jobban lehet érezni a sebességet, amikor pl az autók kameráinak képét vágják be..
Azt meg gondolom mondanom sem kell, hogy az angol kommentátorok teljesen felspanolták magukat Button kvalifikáción elért helyezésén (a versenyt még nem láttam).
"
Button now is still flying faster than anyone else".. xD
Mondjuk azért hátránya is van a dolognak, néha nem értem amit mondanak, főleg amikor a rádiós beszélgetések mennek.
Egyébként már azon gondolkodtam, hogy milyen lenne valami angol nyelvvizsgán benyomni egy-két ilyen F1-es rádiós technikai humbugot szövegértés gyanánt..
A legtöbbet azt hangsúlyozták egyébként, hogy ez az új csapat mennyire a semmiből kezdte és még közvetlenül a szezon kezdete előtt is mennyi bizonytalanság volt velük kapcsolatban.
Kedvenceim nem nagyon vannak, csak az a lényeg, hogy izgalmas legyen a verseny. Sajnos ezt régebben nem nagyon lehetett elmondani az F1-ről, de talán az utóbbi időkben valamennyire változott a helyzet, ami jó. Az előző szezonban kifejezetten tetszett az esti verseny (nem tudom, hol volt már ><).
Egyébként ezen a héten ment a műkorcsolya világbajnokság is, amit nagy sajnálatomra nem nagyon tudtam nézni és lemaradtam az ázsiai lányokról.
Ha minden igaz, akkor Yu-Na Kim nyerte és a harmadik helyezett pedig Ando Miki lett. Majd megpróbálom őket levadászni valahonnan..
Jó hír, hogy 2011-ben újra Japánban rendezik majd a világbajnokságot.