^ Kivéve az Egyesült Állmaokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban, ahol általánosan elfogadott h videóznak/fényképeznek, akár telefonnal is a koncerten.
Itt megtekinthető
az idei Kerrang! Tour galéria, ahová csak rajongók tölthették fel képeiket.
Más országokban azonban a klubok és más fellépőhelyek szigorúan tiltják bárminemű felvétel készítését. Általában vagy elveszik az erre alkalmas cuccokat a bejáratnál a biztonságiak, vagy megkérnek h add le a ruhatárban. Koncert után visszaadják.
Kivételt természetesen a hivatásos fotósok képeznek, akiknek nyilván van megfelelő papírjuk. Lásd pl.
a Black Victory Photography - ők gyönyörű sorozatokat készítettek Wacken-en és az Inward Scream 2007-es USA turnén.
(Mellesleg ismerem az egyik kiemelt fotósukat, de ez titok. ;3)
Videózáshoz pedig még annyit h fesztiválokon elfogadott h utólag DVD-t adnak ki az aktuális rendezvényről, így pl Family Values Tour, Wacken, és Nova Rock DVD is van/lesz.
A Diru minden esetben hozza magával a saját fotósait és kamerásait is h legyen képanyag a weboldalukra, a fanclub magazinba, nomeg persze felvétel amiből kiadják a saját DVD-jüket.
Ha viszont magadnak akarsz fotózgatni, akkor célszerű egy fesztiválfellépésre ellátogatni, esetleg angol barátainkhoz egy klubkoncertre ha lesz.
Egyébként a japán csajról én úgy tudom h telefonált koncert közben.
Ez nem túl nagy újdonság, a több éve hradcore japán rajongók közül volt már olyan aki a barátnőjét kezdte el sminkelni koncert alatt...
Én továbbra sem értem az ilyen minek megy egyáltalán, ha már annyiszor látta h unja o.O?