Grail wrote:
Na ha tényleg, azt mondjátok, hogy Seth hangja hasonlít elődjeire, akkor kezdem azt hinni, hogy Mana direkt azért választotta be a bandába, na jó ez elég nagy ostobaság, de végülis ha tényleg hasonlít elődjére(Jukára, ha jól tudom) akkor a műfaj miatt, gondolom én...bár kitudja...?
Na ettől, eltérően a Moi meme Moitie, ruháit vajon Mana tervezi? Mert szerintem nem, de lehet hogy tévedek. [/img]
szia, üdva fórumon. Szerintem Mana azt a hangot hajtja máig amit Gackt vitta a zenekarba. Klahá-val sem vett rossz irányt a zenekar..sőt.. de szerintem ott már elkezdődött az a tendencia ami a moi10mois-nál abszolút igaz: a dalok (az ének) elveszetették a egyediségüket. Nincs karizmatikus énekes ezért a dalok sem az igaziak. Ez mind Mana-ról szól (szerintem tuti hogy ő tervezi a ruhákat...ha gonosz akarnék lenni azt mondanám, hogy a moidixmois nem más mint egy nagyon jó goth lolita reklámkampány) és mivel mana a középpont nincs megfelelő helye az énekesnek. Így szerintem megbukik az alapja egy zenekarnak.
De nem akarok nagyon rossz fényben feltünni hisz ez csak az érem egyik oldala: Másrészt ha a moidix-t nem akarjuk túl magyarázni és elfogadjuk hogy ez nem az éneksről vagy magáról a zenekarról szól, hanem ez egy egyszemélyes mana-kultusz amit a hozzá való zenével tálalnak (és nem mellesleg fel is öltözhetünk úgy mint a zenekar ezzel is dugig tömve mana-kisasszony-bácsi zsebét) akkor remek élményben lehet részünk. A moi dix mois egy profin tálalt szinvonalas goth-kicsit industrial cucc ami ráadásul magában hordoz egy kicsit abból amiért a malice mizer zseniális volt. Nekem az első moi album nagy kedvencem a második már kevésbé...