|
| Forum Addict |
 |
Joined: 2006 Dec 08 Fri, 1:48 pm Posts: 1205 Location: Pest
|
hát az első ami felmerült bennem
hogy ti ezt nem láttátok amúgy?
a másik meg, hogy
omg a képen SUGIZO van KÖZÉPEN és hide NINCS rajta.
ez egy hatalmas ugrás az x-től és az X-fandomtól végre az élő zene felé
[ Utána a cikk szerzője nyilván egy kicsit heroikus pátosszal fogalmaz a zenekart illetően, hiszen már a koncert előtt hatalmas extázis van, aztán felcsendül a Rusty Nail, aminek egyébként egy meghosszabbított intrója és egy azalatti (régen world anthemes) introduksön van, ahol említik végre sugizot, és ezután a szűk 2 perc végtelen rusty nail intró után jön a beszámolás és a hang, ami egyébként hatalmas, nagyon erős, de sajnos túl sok már a végefelé. A weekend a szokásos, de mivel Sugizo egyre jobban érzi az X számokat, és valamiért Yoshiki is egyre inkább újrafelfedez, nagyon megnyomják azt a számot, sztem már 20 éve nem játszották ilyen intenzitással. Aztán egy hosszú MC, amiért MC Japannek kéne hívni őket, hiszen időben a szünetek és MCk felérnek 1-1 számmal is ÉS akkor Jade, amire írja hogy mekkora jó szám, és valóban igaza van. Sok köze nincs mondjuk a SJhez, vagy egy Joker, Celeberation, Desperate angel - körhöz, és olyan mint az IV, Dahlia és a WY szerelemgyereke, dehát ez van. Utána amíg a művész pihen hide videójára ugrál a közönség - celebration. Ez a verzió sztem pont olyan, hogy 2 pőercig még nagyon jó, de a 2. perc után kezd uncsi és nyúlt lenni. Aztán meg jön a piano solo, kórus tears, és Yoshiki beintésével indul a Tears maga. Egyébként az intése a legzseniálisabb új szokása Hülyére röhögtem magam rajta. És akkor egy hosszú szünet, és Rose Of Pain. Titkon reméltem, hogy Sugizo-Toshi-Pata akusztikus szet lesz, de Heath pötyögött a basszuson. Szokásos, egész jó, a verzió maga fantörpikus. Dehát ez 3 gitáron az igazi. Sugizo meg tud gitározni, és mégse veszik be HEathnek meg meg kéne tanulnia Vége, hosszú szünet. Aztán Sugizoval hegedű-zongora közöszóló. Hát a koncert zenei csúcspontja. Annyira jól hangzik és annyira jól csinálják, beleborzongok És utána Dahlia előrször csak trióban - hegedű, zongi és Toshi, de utána... Yoshiki a dob mögött beszámol, és DAHLIA. Robbanás. Annyira vártam ezt a számot máe 2008 óta, és végre. Nagyon adják neki, de Yoshiki az 1. vszak után ront, alig talál vissza. Utána Kurenai.
És a main koncert vége, jöhet az 1.2.3.4.5.6.7.8.9. encore. Bár sztem már a Rose of pain is Encore volt, ha a szüneteket vizsgálom. És ROSA, VUK-R Sugizoval, h_Naoto, és kurvajó tánckoreográfia de ez egy X koncert könyörgöm
WY vonós oktettel, de lehet, hogy többen voltak, és elsőre 8at számoltam. X az egész végén, és Endless Rain. Sugizo a sinpadon van az Endéess rainnél ami megintcsak egy tökjó dolog. Már csak a szólót kéne neki játszani, és ennyi lenne.]
Hát szabi nemtudom h pontosan mire gondolsz
de ez nem mindig csak a pénzről szól
nemtudom hogy feltétlen rosszá-e ha egy együttes 30-40 évig működik (pl rolling stones, ac/dc) eza feloszlás-dolog azt mondják normális, mert egymásraunnak az emberek, de nem feloszlani kell hanem csak szünetelni imho, és japánban ezt eltúlozzák. Kevés zenekar volt ami feloszlása után nem adott még koncertet ( X, Larc', LunaSea - Black Sabbath is)
Itt inkább azzal van a baj, hogy Yoshikinek egyszerre 30000 dologban van a keze, és nem tudja az idejét fókuszálni. Meg még meg is műtteti a nyakát. Sajnálom, hogy a WORLD TOUR 8 hónap alatt (!!!!!!) összesen 3 helyen adott koncertet (Tokyo, Taiwan, HongKong) és ezek bár jó koncik voltak, de omg ez nem world tour, hanem occasional appearence.
Október 10, Párizs.  :):):)
|
|