Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 25 Sat, 11:30 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 2091 posts ]  Go to page Previous  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 140  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 19 Thu, 4:56 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

erre most akadtam rá lj-n [tessék a lap aljára görgetni], és úúúú, ha ebből lesz valami, ott a helyem *_________* mindenesetre elgondolkodtatott, hogy elvileg december másodikától a Moran szünetelni fog Velo kilépése miatt, plusz az ilyen turnékat általában jó előre bejelentik o_O" mindenesetre reménykedni lehet, úgyhogy kíváncsian várom, mi lesz ebből ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 19 Thu, 6:39 pm 
oshare booty
oshare booty

[Sakura.] wrote:
erre most akadtam rá lj-n [tessék a lap aljára görgetni], és úúúú, ha ebből lesz valami, ott a helyem *_________* mindenesetre elgondolkodtatott, hogy elvileg december másodikától a Moran szünetelni fog Velo kilépése miatt, plusz az ilyen turnékat általában jó előre bejelentik o_O" mindenesetre reménykedni lehet, úgyhogy kíváncsian várom, mi lesz ebből ^^

meikről van most szó..?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 19 Thu, 6:44 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

^
Moran & 9 Goats Black Out Januar / Februar 2010

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 19 Thu, 6:46 pm 
oshare booty
oshare booty

[Sakura.] wrote:
^
Moran & 9 Goats Black Out Januar / Februar 2010

jaaaaaaaa megvan!! :D
jééé xD mik nincsenek!
hátö.. bátrak :) 9kecskefekete ide is jöhetne!!
morant annyira nem ismerem..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 19 Thu, 7:12 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

jaja, jöhetnének közelebb is *-* bár én már annak is örülnék, ha Németországig eljutnak, miután vége a viszagidőszaknak :beaten:
a Moran meg van legalább olyan jó, mint Ryoék, legalábbis nekem nagy kedvenceim [mondjuk a Fatimát jobban szerettem ;_;], és az énekes az egyik legnagyobb egyéniség a visual kei-en belül, akit valaha is megismertem <33 legalábbis számomra.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 19 Thu, 8:14 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Mit kell tudni róluk? XDD

Bevallom, nem mond semmit ez a név. ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 19 Thu, 9:48 pm 
Forum Fanatic

Koga wrote:

Ezt. :beaten: (ha a Moranról kérdezel, akkor viszont nem tudok segíteni).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 20 Fri, 11:15 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Koga wrote:

Moran biográfia
9Goats Black Out biográfia

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 21 Sat, 12:42 pm 
Site Admin

Koga wrote:
Kb annyit, hogy Sanaka (nem is tudom éppen mostanában hogy hívják xD) a legnagyobb vk ribanc evör. :beaten:

Egyébként fura ez a turné... Ahhoz képest, h az Unsraw később van, ahhoz már megvannak a dátumok, ehhez ellenben semmi, pedig itt van a nyakunkon. o_o Viszont 9goats élőben... :drool:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 21 Sat, 7:30 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Sanaka... uhh... Élőben sem lehet semmi a pali... Egyszer láttam Fatima koncertet. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 22 Sun, 7:56 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Case wrote:
Egyébként fura ez a turné... Ahhoz képest, h az Unsraw később van, ahhoz már megvannak a dátumok, ehhez ellenben semmi, pedig itt van a nyakunkon. o_o

igen... de azért remélem csak sikerül összehozni *-*

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 14 Mon, 5:15 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Megkésve ugyan, de pár szó a Merzbowról:

Először is, a száraz tények: Merzbow két laptoppal, egy halom potméterrel és effektpedállal (?), valamint egy, több fémlapból, rugókból és láncokból összeálló, és amúgy gitárként funkcionáló eszközzel csinált zajt, ami alá Pándi, -szerintem legalábbis- improvizatív módon dobolt alá a koncert közel egy órája alatt. Masami Akita egyébként érdekes jelenség volt színpadon, legalábbis a fesztivál szervezője megkért rá, hogy ne készítsünk felvételeket, és ne vakuzni meg végképp ne vakuzzunk, mert "nem akarja, hogy lemenjen a színpadról". A színpadon pedig abszolút nem volt semmi kapcsolat a közönséggel, még ránk sem nézett, valamint Pándira sem, aki pedig többször kérdő szemmel nézett rá (itt jegyzem meg, hogy mint kiderült egy mellettünk zajló beszélgetésből, Pándiék annak ellenére, hogy már több hete együtt koncerteznek, még egy szót sem váltottak egymással, és hogy Merzbow általában csak karbatett kézzel ül a soundcheck alatt.) A koncert egyébként -számomra- felejthetetlen élmény volt, Pándi gyors, virtuóz és erőteljes dobolása remekül egészítette ki Merzbow tömény zajongását, és széttorzított "gitározását". Merzbownak egyébként volt pár badass mozdulata színpadon, ezért is sajnáltam, hogy a gitáros részek egy kicsit halkak voltak, néha tényleg csak onnan tudtam, hogy most szól a "gitár", mert láttam, hogy Merzbow játszik rajta. (Egyébként gitározás közben, ha nem a potméterekkel és az effektpedálokkal variált, akkor a képernyőt nézte, röhögtünk is, hogy biztos Guitar Herozik.) A koncertet egy olyan 10 perces szünet szakította meg, ami alatt Merzbow csak a laptopjain kattintgatott (Biztos Twitterelt a pesti koncertről. ;D), de szerencsére Pándi kitöltötte a szünetet egy remek dobszólóval. A szünet utáni rész meg tartalmazott egy brutálisan jó, nagyjából széttorzított állathangokból álló blokkot, az volt számomra (is) a koncert csúcspontja. <33
A koncert előtt osztogattak füldugókat, a szervező a beszédében ki is emelte, hogy nem véletlenül, de szerintem anélkül sem volt elviselhetetlen a koncert (megjegyzem, meg is lepődtem ezen), inkább csak az utolsó zajok lecsengése után éreztem, hogy ez bizony tömény egy óra volt. Summa summarum, szerintem akiknek van affinitása és érzéke az ilyen stílusokhoz is, azoknak simán megérte ez a koncert, namegaztán Merzbow azért mégis Merzbow, én nem bántam meg, hogy elmentem rá. :3

A koncert utáni interjúról sajnos nem tudok nyilatkozni, arról lemaradtunk. (El kellett érni az utolsó buszt.)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 14 Mon, 9:30 am 
Forum Fanatic

^ Cool, köszi a beszámolót. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 14 Mon, 10:45 am 
oshare booty
oshare booty

köszi a beszámolót! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 14 Mon, 11:08 am 
Site Admin

Nah, akkor pár helyesbítés, kiegészítés. :beaten:
Bíborhold wrote:
Először is, a száraz tények: Merzbow két laptoppal, egy halom potméterrel és effektpedállal (?), valamint egy, több fémlapból, rugókból és láncokból összeálló, és amúgy gitárként funkcionáló eszközzel csinált zajt
A nem gitár volt, hanem "a metal can, with a string and a contact mic". Egyébként ebben a kontakt mikrofon volt a lényeg, az volt ugye amit huzogatott ide-oda a fémkütyün, vagy idönként az asztalon, vagy a másik kontakt mikrofonon is. Ilyet KK Null is használ, csak ö még kreatívabban, 'éneklésre' is.

Bíborhold wrote:
A színpadon pedig abszolút nem volt semmi kapcsolat a közönséggel, még ránk sem nézett, valamint Pándira sem, aki pedig többször kérdő szemmel nézett rá
De, Akita is hátranézett párszor, szóval volt azért köztük kommunikáció a koncert alatt is, igaz, nem sok, meg nehéz volt észrevenni. Viszont Merzbow élöben mindig ilyen, teljesen érzelemmentes, feljön, rezzenéstelen arccal lenyomja a koncertet, majd távozik.

Bíborhold wrote:
(itt jegyzem meg, hogy mint kiderült egy mellettünk zajló beszélgetésből, Pándiék annak ellenére, hogy már több hete együtt koncerteznek, még egy szót sem váltottak egymással, és hogy Merzbow általában csak karbatett kézzel ül a soundcheck alatt.)
Nah, ez az ami komplett hülyeség. xD Nem tudom ki volt az a nagytudású aki ezt mondta, de ez volt a második közös koncertjük, az elözö egy nappal korábban volt valami fesztiválon. és nagyon is beszélnek egymással, utána a beszélgetés alatt volt is szó erröl, hogy az elözö nap még teljesen improvizatíve ment az egész, mert nem volt lehetöség prób1<lni elötte, de ez elött már egyeztettek és megvolt kb. elöre, hogy hogy fog kinézni a koncert.

Bíborhold wrote:
A koncertet egy olyan 10 perces szünet szakította meg, ami alatt Merzbow csak a laptopjain kattintgatott (Biztos Twitterelt a pesti koncertről. ;D), de szerencsére Pándi kitöltötte a szünetet egy remek dobszólóval.
Az nem szünet volt, hanem a Pándi szólórésze. :beaten: Ugyanúgy, ahogy volt közben Merzbow szóló is (amikor Pándi szintén kb. 10 percre elvonul az erösitö mögé ücsörögni).

Egyébként jah, rohadt jó volt az egész, a hengerö meg (ott elöl, ahol mi ültünk legalábbis) pont jó volt, pont azon a határon ami felett már túl hangos lett volna. Egyébként természetesen lesz majd beszámoló képekkel, megmindennel és kis összefoglalóval arról, hogy mi volt a beszélgetésen a koncert után. ^^

Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2091 posts ]  Go to page Previous  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 140  Next

All times are UTC + 1 hour