Case wrote:
és a google egyre több faszságot csinál mostanában (wave, chrome os, vagy pont tegnap a buzz erőszakos promója, stb)
Miért kell ilyen erős szavakat használni, hogy "faszság" ? A google egy webes cég, és ezért már a kezdetektől fogva a cloud
(adat, adatfeldolgozás, szolgáltatás a szerveren) elképzelésre hajtott rá.
A Wave van amire jó, van amire nem, de nem faszság.
Chrome os, pedig teljesen érthető lépés, ha a google cloud törekvéseit nézzük. Hogy sikeres lesz-e, vagy sem, azt majd a piac eldönti. De addig is ebben a szegmensben a google jelen van, ezért másoknak nehezebb érvényesülni, tehát, még ha nem is sikeres termék
(miért is kéne mindennek sikeresnek lenni), nem felesleges. És később ez még kifizetődhet.
Ha a hagyományos os-ekhez hasonlítod, az rossz, mert nem azok szegmensében versenyez.
A google sok olyan terméket is életben tart, ami közvetlenül nem nyereséges számára, de más okok miatt mégis fontos. Pl YouTube.
Érdekes egyébként, hogy a google másik oprendszerével az Androiddal senkinek semmi baja. Pedig, amikor megjelent, az is csak egy másik oprendszer volt. Bár a helyzete nem teljesen hasonlít a Chroméhoz...
Nem tudom, hogy milyen erőszakos promót láttál. Mit értesz ez alatt ?
Mindenesetre volt egy sajtótájékoztató és csináltak a buzz-hoz jutub videót. Sokan átvették a híreket, de ez is csak azt mutatja, hogy a google érdekli az embereket, egyre többen használnak google (cloud) szolgáltatásokat.
Case wrote:
ez benne a legszebb: In a complaint posted to Google Support, Bill Lipold, the owner of I Rock Cleveland, cited four cases in the past year when he had received copyright violation notices for songs he was legally entitled to post. Tracks by Jay Reatard, Nadja, BLK JKS and Spindrift all attracted complaints under the USA's Digital Millennium Copyright Act, even when the respective MP3s were official promo track
Nem tudom, hogy jól értem-e, de itt az amerikai Digital Millennium Copyright Act törvényre hivatkoztak. A google pedig nincs rosszban az amerikai kormánnyal (adatokat is ki szokott adni) és a kiadókkal sem érdeke összerúgni a port.
Elsősorban itt a törvényben látom a problémát. Persze a google is okolható, de ugyanakkor a világ másik felén (itt Európában) eléggé szimpatikus álláspontot képvisel. Pl több nagy internetes céggel együtt ellenzi a három-dobásod-van törvényeket a kiadókkal szemben. Szóval eléggé vegyes a kép. Szerintem a google megpróbál valamennyire egyensúlyozni ebben a mai offline világban.