Nagyon vártam már ezt az albumot, úgyhogy song-by-song (sz'al előre is bocsi mindenkitől a sok szövegért xD)!

De legelőször: jól beijesztettetek ezzel a recsegős témával...nemtom, de se hi-fin, se gépen hallgatva egy deka recsegés nincs nálam. A gitár az torz rendesen, dehát ezt a torzítást/pedált használja Meev, oszt' jóságvan
(azt hittem, arra gondoltok, hogy pl. túl hangosan vették fel a gityót és "fehár zaj" van).

Nekem nagyon tetszik a hangzás, a dob is helyenként külön szépen meg van oldva (a
MOON-ban pl.), a gitár meg hasít mint atom, sz'al engem meggyőzött.
WHAT'S MY NAME? - Kezdésnek jó, meg már ismerjük ősidők óta. Miyavi angol szövegei kicsit mondjuk nekem bugyutácskák, de elnézem neki.

Ha ez nem lenne nyitódal, lehet nem tetszene annyira. 7/10
TORTURE - Ezt is vágom, imádom is. Asszem nem is változott semmi a single-verzióhoz képest. 9/10
A-HA - Egy pillanatra azt hittem, a
BOOM-HAH-... kezdődött el.

Elmegy, csak semmi extra nincs benne. A "Yeah"-zés meg 2:24-től az a nagyon varacskos rész azért igencsak ott van. 7/10
CHILLIN' CHILLIN'... - Jézus úristen, mieeez??? XD Az ötlet nagyon tetszik, csak nemtom, olyan szerencsétlenül van megvalósítva. Nekem néha olyan, mintha elcsúszna az egész itt-ott, ehh...pedig egyébként fun lenne ez a pénzcsörgetős téma meg a random blues-os gitár. 3/10
I LOVE YOU, I LOVE YOU,... - Ezt már az első streamelt próbafelvételen kiszúrtam favoritnak, azóta csak jobb lett!

Több dög és kakaó, az a nyaktörő rákkenról gitárrész a közepén meg még mindig isteni. Az egész olyan friss, mégis kicsit nosztalgikus. 9/10
MOON - Nagyon bejön ez az atmoszféra, meg ez a gitárjáték...nagyon szép, kombinálva a kis dobdíszítésekkel, igazi kis ritmikai finomság. Egyedüli hiányom, hogy végig olyan, mintha egyszer csak kirobbanna a dal, ez pedig nem következik be. Azér' szeressem. 8/10
GRAVITY - Sokat gondolkoztam ezen a dalon, de végül arra jutottam, mint a
MONEY BLUE$-nál: jó az alapötlet, csak nem tetszik a megvalósítás annyira. A legnagyobb bajom, hogy miután megvan az a húdenagy ordítozás, megint a 0-ról kezdődik a szám, pedig lehetett volna továbbépíteni. A végefele már tetszik. 4/10
UNIVERSE - Még mindig nem tudom, mit gondoljak erről a dalról: először utáltam, másodszorra tökre megtetszett, és most nemtom.

Igazi repetitív zene (műfajilag, és nem pejoratív értelemben), szinte hipnotikus, és a lemez egyik legjobb szövege (annak ellenére, hogy angol). Bejövöget. 7/10
UNBREAKABLE - Ez már koncertfelvételen is tetszett, semmi különös, csak egy nyaktörő (picit törzsi hangzású) dobtéma, kőegyszerű ritmikus gitárokkal, kevés szövegeléssel, egészen őserejű. 8/10
SHELTER - Az album egyik legjobb gitárriffjét rejtő dal! Popos is, rockos is, odamondogatós is, de nem utolsósorban nem hiányzik belőle a dög. Kedvenc lesz!! 9/10
SUPER HERO (album ver.) - Ehh, ez a szám sose volt favorit nálam, olyan túl ömlengős meg monumentál akar lenni, ami ebben az esetben (a lecsupaszított stílusban) nem túl nyerő szerintem. Változatos dal meg minden, de nekem uncsi. 5/10
Sutekina mirai - Eeeehh, hát ez...nálam közepeske. Olyan kis elmegy-dal, akusztikus, lassabb, együgyű. 4/10
FUTURISTIC LOVE - Vuhá, buli van!!! Ha Sugizo hi-tech kütyük helyett egy garázsban próbálna meg trance-et varázsolni dobbal, gitárral meg egy-két loop/effektpedállal, akkor szerintem valami ilyesmi lenne. Hatalmas koszosgitáros dance-pöri! Favorit! 9/10
SURVIVE (album ver.) - Ez a dal eddig is nagyon bejött, most is. Az albumváltozat talán egy picikét kevésbé karcos/spontán, mint a kislemez verzió, de így is bőven királyság. 9/10
Az "óccsó limited" változaton rajta van még a
SURVIVE akusztikus instrumentális verziója, jó kis extra. Összbevéve eléggé vegyesfelvágott lett ez a lemez nekem, van itt minden az istenkirálytól a borzalomig, mindenesetre örülök, hogy Miyavi megint valami olyat alkotott, ami különbözik az eddigi zenéitől, mégis teljesen Miyavis. Annak ellenére, hogy ilyen minőségileg ingadozó nálam a cucc, nagyon tetszik az egész szellemisége és hangulata, szóval azért is pirospont! Összességében tőlem kap egy
7/10-et.