Nah, végre meghallgattam a válogatást, úgy, hogy tényleg alaposan odafigyeltem (mondjuk korábban is lement már 2x) meg irogattam közben...
Szóval..:
01.グーミ-50年
A zene egész kellemes kis indie prüntyögés, de az énekes pasi hangja nagyon irritát. O_o
02.SEBASTIAN X-MY LIFE TEMPLE
Itt ugyanez az énekescsajjal. xD Jó dolog ez a japcsi garage grrrl izé, de ezt már sokan megcsinálták ennél jobban (Benten zenekarok, megstb)
03.オワリカラ-砂場
Nem rossz, van egy hangulata...
04.オワリカラ-ドアたち
...node ez az ami igazán meggyőző.

Meg mintha nem is ugyanaz a zenekar lenne, annyira más. Ez volt az első amire tényleg felkaptam a fejem, hogy hohó, ilyen nekem köll.
05.White White Sisters-Grader Has Been Survived
Ez meg megint tökjó kis zajos-elszállós cucc.
06.mudy on the 昨晩-deltal
Velük olyan fura a viszonyom.. Nem egy rossz zene, meg szeretem én az ilyesmit alapból, de mégis valahogy nekem nagyon jellegtelenek. Jellemző, hogy míg minden szám alatt jegyzeteltem valamit, az ővék alatt elfelejtettem... aztán a végén meghallgattam mégegyszer... és megint elfelejtettem írni is, meg azt is, hogy milyen volt. xD Szóval most hallgatom harmadszor és.... nem, egyszerűen nem tud megfogni.
07.Sigh Boat-have we met?
Nekem ők túl prüntyögősek, semmilyenek.
08.SuiseiNoboAz-水星より愛をこめて
Ez meg kurvajó lenne... ha nem lenne már egy Zazen Boys.

Mondjuk jó így is, csak végig ott van a Zazen flash közben.
09.SuiseiNoboAz-my disco
Szintén, csak ez talán annyira nem egyértelműen Zazen Boys-os, ellenben a szám sem olyan jó.
10.太平洋不知火楽団-Wake up Dead Boy
Ez meg (jó értelemben) olyan, mint valami '70-es évekbeli prog-rock banda elfeledett és most újrafelfedezett száma. Csak el kellene vágni a felénél.. o_O Annak a szünetnek nem igazán értem a funkcióját, ami utána jön az meg erősen felejtős.
11.susquatch-Spin The Words
Ahhoz képest, hogy ők is olyasmik, mint a Sigh Boat, valahogy mégis jobban bejön amit csinálnak.
12.Ngatari-June Theater
Kellemes, mondjuk itt is volt egypár flashback, de nem volt zavaró.
13.Buffalo'3-6//City
Nah, ez meg megint kurvajó.

Olyan.... prog-rock retro vs. 6eyes féle indie-rock szerűség.
Amit biztos, hogy csekkolok majd, az az Owarikara, a white white sisters, meg a Buffalo'3. Plusz még lehet megnézegetem ezt a Taiheiyou Shiranui Gakudan, meg Ngatari cuccot, mert azokban még van potenciál.
Egyébként meg tökjó, meg hasznos volt a válogatás, szóval nagyon köszi.
(csak a filenevek ne lettek volna olyan összevisszák.. xDDD)