Na, tegnap hazaestunk Osakabol. Mi a szombati koncerten voltunk az Osaka Kyocera Dome-ban (utolso elotti), gyorsan le is skribalom, milyen volt.
Maga a koncert az elso feleben kicsit docogve indult nalam, amiben jocskan az is benne volt, hogy az oktoberi SiamShade koncertet nalam egyszeruen SEMMI se mulhatja felul, annyira istenien jo volt. Plusz a 2007-es szabadteri Laruku koncert elmenyem (egyben eletem elso igazi nagy koncertje, amin voltam szabadteren) megint olyan eros es pozitiv volt, hogy ezekhez hasonlitva a tegnap elotti Laruku kicsit kisebbet szolt bennem. DE igy sem volt rossz egyaltalan, meg mielott valaki felreertene

!
Ket negativum volt, ami nagyon nem tetszett, es ami neha nekem kicsit beleronditott az osszkepbe:
1. Valaki nagyon elb*szta a hangositast. Az egesz koncert a Nijivel kezdodott, ahol az elso sorokat csak Haido enekelte, es eddig oke volt az eros visszhang effekt, de legnagyobb meglepetesemre utana nem vettek le/vissza a visszhangot, raadasul az OSSZES hangszeren es mikrofonon bennemaradt, full erosen. Na most ez az eros visszhang effekt egy ekkora dome-ban.... hat klasszul osszezagyvalja a hangokat. Nemely szamnal nekem szinte osszefolytak a hangok, egeszen fura volt, hogy Haido eneket neha alig tudtam kihallani az erosites miatt...... A Revelation alatt volt tok jo, mert ott Haido nem a szinpadon enekelt (hanem gyakorlatilag a tomegben, ahol ugye vegighordoztak jo szokas szerint, tehat pont ellentetes oldalon volt a zenekartol, ami jot tett, mert kevesbe zagyvalta a visszhang ossze a hangokat).
2. Haido megint nem enekelt be..... TAT..... oke, hogy ez mar klasszikus, de a koncert elso negyedet/felet szinte vegiguvoltotte (enyhe VAMPS-os utanerzessel...), es sokat csuszkalt felfele (tudom, hogy szokasa, de a 2007-es koncerten pont nagyon jol szolt a hangja, itt meg pl. a Good Luck My Way-nel mar nagyon durvan elszallt....).
VISZONT! Az encore az maga volt a menny, istenien szoltak a szamok, foleg az UJ SZAMAIK! Na itt meglepodtem, mert nekem az xxx az kicsit csalodas volt elotte, mikor mp3-ban hallottam (nem rossz szam, de konyorgom, alig hallatszik valami a hangszerekbol, tiszta poppos...). Na de most eloben nagyon jo volt, egyenesen az egyik kedvencem lett errol a koncertrol! Iszonyat jol zuzott a gitar/basszus benne, szoval ennek a szamnak szerintem kifejezetten jot tesz a live version. Ugyanez igaz a chase-re is, ami elsore nem fogott meg kulonosebben, de itt a koncerten iszonyu jol toltak a fiuk. Es persze ami az egeszet megkoronazta, hogy a koncert felenel kb. Haido BELEJOTT az eneklesbe, elkezdett szepen enekelni, nem csuszkalni, stb. szoval egyertelmuen jott tett neki, hogy letudott elotte par szamot, amik igy sajnos kevesbe szoltak jol (legalabbis szerintem), na de utana... *.* Az effekteknel meg az egyik kedvencem volt a BLESS (gyonyoru szep volt), meg az atvezetes a Kaze no yukue (!) es a Forbidden Lover kozott (utobbinal a fenyeffektek gyonyoruek voltak megint *.*).
Es az abszolut kedvencem amugy az egesz encore volt (Kasou - "spanyolos" valtozatban xD, nagyon hangulatos volt! / xxx / Hurry Xmas! es tarsaik

Nagy meglepi volt az is, hogy jatszottak az As if in a dream-et is. Anemone nem volt, de volt Hurry Xmas, aminek nagyon orultem

! Az MC-k is tok jok voltak, Ken probalkozott szemuveggel beujitani (ami folyton beparasodott xD), meg Yukirol is dumalt Haido (hogy mostanaban az a maniaja, hogy szaguldozik a kocsival, a tobbiek meg aggodnak erte, hogy majd osszetori magat xD - allitolag ebbol szuletett meg a chase xD), es Tetsu meg Haido szokasos fanservice-e sem maradt el, sot, Haido egyenesen csokokat dobalt felenk, amit igencsak kitoro sikitassal viszonoztunk fangirl tarsaimmal..... orulet, hogy meg mindig ilyen vaditoan kepes viselkedni, AAAAH....

Engem is tisztara felhuz, pedig en nem vagyok amugy akkora Haido-fan. Mahh
Osszessegeben tehat egy tok jo live volt, az eleje picit docogott, de a vegere tisztara ugy voltam ott, hogy "na ne mar, hogy maris vege". Mi amugy az elso emeleten egy kozelebbi oldalso blokknal voltunk, szoval egeszen jol lattunk, ebbol a szempontbol is mazlink volt. A lenyeg, hogy ne hagyjatok ki, es ha tudtok, menjetek el valamelyik live-ra, a Laruku feelinget nem lehet kihagyni, meg mindig nagyon tudnak a fiuk!!!
(Ja, es alig varom az uj albumot *.*)!