Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 27 Mon, 7:36 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 786 posts ]  Go to page Previous  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 53  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2007 Mar 04 Sun, 3:31 pm 
oshare booty
oshare booty

nemtom hallgatta-e vki azt a full illegál de ehhez képest so-so minőségű 2006os párizsi m10m élő hangfelvételt, szal amin az új énekest hallhatjuk. de én msot hallgatom és összben tetszik (o.o)
a studfelvételeken nem nagyon tetszett... pláne juka hangja után és ezt most is tartom h oda juka jobb volt de ez...jóóó (^^)" *fél a fanatikus juka fenek reakciójától :beaten:*
a régieket tök jól elénekli, talán picit több hörgéssel, az újak meg (amelyek már az ő hangjára lettek írva) droolz
szal nemtom.. én már várom azt a március 28as m10m szösszenetet :beaten:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Mar 11 Sun, 10:36 am 
Forum Fanatic

Ha érdekel valakit, felkerült egy nyúlfarknyi sample az új albumról a Moi Dix Mois hivatalos honlapjára ...hát ööö biztos jó lesz meg minden (tökugyanolyan, mint az eddigi zenéik, mondjuk nem is vártam mást, lol XDDD).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Mar 11 Sun, 10:55 am 
oshare booty
oshare booty

hm.. ezen sample alapján még lehet jobb a dix infernalnál is.. bár majd az idő (meg én XD) eldönti
nemtom.. írtam annó is h a live meghallgatása után nekem az új énekes egyre szimpibb
tény h mana hozta a formáját.. a dob még mindig ugyanolyan kreatív :beaten: de néha már-már dallamot vélek felfedezni pl a vokálban.. juka alatt nem sok ilyen volt, még a sethes első albumon sem.
ááá jöhetne már >_<

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Mar 17 Sat, 12:59 pm 
Forum Fanatic

Malice Mizer - Live Selection (DVD, 2007.03.28 ) tracklist:
01 - Inishie no Rumania*
02 - Transylvania
03 - Tsuioku no kakera
04 - Croix*
05 - N.P.S N.G.S
06 - Bois de Merveilles**
07 - Madrigal
08 - Ma Chérie ~Itoshii kimi e~
09 - S-Conscious
10 - Mezame no rasen**
11 - Gekka no yasoukyoku
12 - Bel Air ~Kuuhaku no toki no naka de~
13 - EEGE ~Sugisarishi kaze to tomo ni~
14 - Hamon / Kyousoukyoku**
15 - Ju Te Veux
16 - Brise
17 - Le Ciel

* a Voyage live-on lévő átvezetők
** a Merveilles live-on lévő intro / átvezető / szóló-duett

...Hát én azért még mindig nagyon remélem, hogy ezek között lesz olyan, ami eddig-ki-nem-adott felvétel...különben elég nagy szívás lesz az egész. :| (pláne, ha a Voyage-os live-okat meghagyják "csonkán", vágottan!!)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Mar 17 Sat, 2:00 pm 
oshare booty
oshare booty

rem én is h lesznek
kösz a trekklisztet... reménykedtem egy kósza kál mí brád redben dehát... majd később (^^)""

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Mar 17 Sat, 2:07 pm 
Forum Fanatic

pszabi wrote:
reménykedtem egy kósza kál mí brád redben dehát... majd később (^^)""

Na ja...hát fakk. :x Mindegy, ahogy ismerem, biztos lesznek még sokféle félig-újrakiadott vegyék-meg-a-fanek-mégecer típusú cuccok, haha. xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Mar 17 Sat, 2:09 pm 
oshare booty
oshare booty

hát manának is meg kell élnie valamiből :beaten:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Mar 30 Fri, 11:36 pm 
Forum Fanatic

LOL, nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet fogok mondani, de: ez az új Moi Dix Mois album valami kegyetlenül tetszik idáig!! Most tartok még csak az Exclude-nál de aaah~!! <3
Már az bejön, hogy idáig szinte minden szám tök másmilyen, mégis a hangulat ugyanolyan. Főleg az intro talált be, már akkor sejtettem, hogy itt valami "készülőben van". :twisted: *hallgatja tovább* xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Mar 31 Sat, 12:35 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Jigsaw wrote:
LOL, nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet fogok mondani, de: ez az új Moi Dix Mois album valami kegyetlenül tetszik idáig!! Most tartok még csak az Exclude-nál de aaah~!! <3
Már az bejön, hogy idáig szinte minden szám tök másmilyen, mégis a hangulat ugyanolyan. Főleg az intro talált be, már akkor sejtettem, hogy itt valami "készülőben van". :twisted: *hallgatja tovább* xD

Basszus most esett le mi ez a Dixanadu-zás az mp3 topicba. Új MM album. És ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍGY tudom meg???? :D Nekem az első albumuk nagy kedvenc volt. És ha ez Jigsaw-nak tetszik akkor az azt jelenti hogy hetekig ez fog prögöni. Sajna most nem tom meghallgatni. Ezer thx Lackoo-nak a feltöltésért. Mondjuk 128kbit-be még a Szomszédok openingjét (lol) sem vagyok hajlandó meghallgatni (FLAC rlz) de most muszáj lesz kivételt tenni :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Mar 31 Sat, 7:38 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Tényleg fantasztikus lehet, mert eddig 7 ember véleményét olvastam és mindenki el van szállva tőle. :? Nekem meg szombatig várnom kell. váááááááááá *sikít*

izé...miért baj hogy 128kbit-ben van? Az szar? :shock: :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Mar 31 Sat, 8:19 am 
Forum Fanatic

Mona wrote:
Mondjuk 128kbit-be még a Szomszédok openingjét (lol) sem vagyok hajlandó meghallgatni (FLAC rlz) de most muszáj lesz kivételt tenni :)

Igen, ezzel én is 100%-ig így vagyok, de most az egyszer úgy éreztem, kivételt kell tennem. :D (akármennyire is utálom a Moi Dix Mois-t, de a hangulatkeltés győzött felettem xD)

Amúgy tök fura, amilyen review-kat eddig olvastam... Vagy nagyon-nagyon nem jön be az embereknek, vagy pedig azt mondják, hogy ez a kedvenc lemezük. :lol: Mondjuk megértem, én a MdM eddigi munkásságát nem igazán szerettem, kivéve egy-két számot (Pessimiste pl. amit itt ráadásul brutáljól átgyúrtak! <3); de ez a lemez most nagyon csúcs nálam. Valahogy nincs akkora műanyag-feeling benne, mint az eddigi lemezeiken, vagy nemtom, LOL. xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Mar 31 Sat, 9:41 am 
oshare booty
oshare booty

hűde helytelen h előttem írtatok a dixanaduról
de!
szal. elsőre nem tom ezt mondani, de sztem nálam átveszi luvban a dix infernal helyét is.. az első 3 szám után tisztában voltam h a nocturnal operánál jobb és a beyond the gate-et is veri
utóbbinak nagy hibái voltak h a vokálok még nem sethnek, hanem inkább jukának lettek írva, illetve ellaposodott a végére nekem
itt ez nem áll fenn! köbö 1 max 2 szám amin inkább juka hangját hiányolni tudtam. az övé karizmatikusabb, erősebb volt, míg sethé kicsit inkább az unsraw énekeséhez hasonlítható, bár annák tisztább (filóztam is h az új m10m album unsrawos picit, vagy az új unsraw kislemez m10m-es :beaten:) szóval gyengébb, magasabb viszont hörgésben, suttogásban stb egyértelműen veri jukát
sztem mindemellett óriási ötlet volt a dinamikusabb -más ismert- lamentfult is a vége felé berakni (picit újra felrázza a kedélyeket)
hát nemtom.. összben nekem is <3 és nagyon nem csalódtam most manában

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Mar 31 Sat, 12:08 pm 
Mumus

hááát mondjuk nálam kb akkor halt meg először amikor megláttam, hogy neo pessimist...és így ne még egy átdolgozás és jaj ne már megint szar lesz és nini az is lett!! egyszerüen Juka erőteljes hangját ez az énekes nem tudja pótolni!!!! De még párszór meghallgatom..adok neki esélyt, de akkor is Dix infernal vissza a Nr 1. album címet még mindig!!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Mar 31 Sat, 12:14 pm 
oshare booty
oshare booty

Ji-chan wrote:
egyszerüen Juka erőteljes hangját ez az énekes nem tudja pótolni!!!!

imo nem is akarja.. ez volt az érzésem nekem is a beyond the gate-nél, ha az eternally beyond el is lett találva, de az összes többi már inkább egy karizmatikusabb, jóval erősebb vokálra lett írva
de ezek? sztem sokkalta kevésbé.. naja ha vki elvárja jukát akkor annak nem tetszik, de mondom, v nemtom, én egy picit elfelejtettem h ő létezett (mint egy tiszta lap) és imo full odaillik seth hangja, ami ha nem is erősebb, de sokkal darkosabb vele az m10m

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Mar 31 Sat, 12:15 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

hát az általam írt véleményezés a legkifogásolhatóbb mert még nem hallgattam teljesen végig. De nálam remélem ez nem túl egetverő :)

Én tuti hallgatni fogom sokat. Egyrészt érződik hogy Mana végre felfogta semmi értelme eröltetni ezt a "mi nem vagyunk mailce mizer mi a saját utunkat járjuk és blackmetal zúzunk" féle ökörséget. Sokkal erősebb a malice mizer jelenléte mint az előbbi albumokon. Viszont ezzel együtt jön a következő probléma. Nekem elég hamar szemet szúrt hogy Mana azzal próálja tompítani azt hogy nyilvánvalóan a gyökerekből táplálkozik hogy próbálja minél inkább tovább fejleszteni azt a stílust amit a Malice-ben hallhattunk. Ennek eredmény képpen van pl 3 féle zongora egymásra pakolva. Csembaló, orgona, zongora meg persze szinti hegyek. Na ez egy kicsit izzadtságszagúnak hat. Egyrészt hamar kilóg a lóláb hogy túl akart teljesíteni másrészt szerintem zavaró. Sok helyen kijön ez. Olyan mint amikor Pistike megkapja az új zenszerkeztő programját és hirtelen mindent rá akar rakni a zenére.

Én imádtam a Malice-t és talán ezért csillant fel minig a szemem a Moi dix-re és az első albumuk után ez az ami megint bejön. Főleg a régi hangzás és hangulat miatt. Viszont nagyon gáz hogy Manának ennyire derogál hogy csak az volt jó amit régen csinált...és pont ezért mindenáron valami innovációt akar bele vinni. Mert ez az eröltetett változtatni akarás, továbbgondolás sok helyen a zene rovására megy. Az egymásra pakolt zongorák kaotikusak és pl az első szám első nyugodt verse részecskéje után amikor beindul a zene és jön egy harmónia váltás az énekben ott majdnem megsüketültem:D

Azt senki ne mondja nekem hogy az rendben van. Az a harmónia váltás olyan eröltettett. (mondom 2. szám ..Angelica 1:20 körül) konkrétan vagy 3 hang teljesen disszonáns a felmenetelben. Ilyen hibát esküszöm egy amatőr gregorián kórus sem ejt. Ez is szerintem alátámasztja a meglátásomat hogy Mana nagyon új nagyn extra akart lenni.

A meglepően sok gyerekes és amatőr (pedig mana vérprofi ugye) hiba ellenére nagyon örülök a lemeznek.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 786 posts ]  Go to page Previous  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 53  Next

All times are UTC + 1 hour