Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 24 Fri, 8:51 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 7732 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 516  Next
Author Message
PostPosted: 2004 Nov 11 Thu, 11:41 am 
Elite Member

Na en luzer vagyok, es nem talaltam meg a visual keirol szolo reszt az oldalon ^^;; de a leirtak alapjan...

Case wrote:
Quote:
Japánban a rajongótáboruk kizárólag kamaszlányokból áll

ez nem igaz. kétségtelen, hogy nagy többségben vannak a nöi rajongók, de rengeteg fiú is van, söt vannak zenekarok ahol majdhogynem kissebbségben vannak a nöi rajongók.

Jah... tapasztalataim szerint azoknal, akik nem neznek ki kulonosebben extravagansul. xD Amugy erdekes, hogy a JRock/visual fandomban mennyire megnott a himnemu rajongok szama az elmult idoszakban... vagy ezt csak en latom igy? Amikor belekerultem az egeszbe, meg ritkasagszamba ment egy-egy ferfi rajongo, foleg visual teren.

Case wrote:
Quote:
, ezért egyféle "japán fiúbandáknak" is lehet őket nevezni[...]

egyrészt azért a különbség közel sem merül ki ennyiben, másrészt meg nem 'nagyon sok' olyan zenekar van, hanem gyakorlatilag mind. Az egyetlen kivétel a Kaikan Phrase anime/manga karakterei alapján összerakott Lucifer volt.

En azt mondanam, hogy nem is annyira fiubandakkent kezelik/kezeltek oket (azok inkabb a '90-es evek nagy major jrokkbandai voltak, mostanaban azert kicsit mas mar a helyzet), hanem azt vettem eszre, hogy ugy bannak veluk, mint amolyan elo anime/manga-szereplokkel. Ezt nem nagyon tudom elmagyarazni, de pl. en az onstage/offstage fanservice-t is vhova ide tudom visszavezetni. (Persze lehet, hogy jobban at kene gondolnom a dolgot, de Wulfstan jelenleg monopolizalta az agyamat ^^;; )

Case wrote:
Quote:
Megjegyzés: Ennek semmi köze a gótikus építészeti stílushoz, vagy a gótikus irodalomhoz, ezek közül egyik sem népszerű Japánban.

umm.. eehh?

Szomoru, de vannak, akik keverik a kettot... bar megjegyzem, a goth azer' eleg sokat koszonhet a 18-19. szazadi gotikus irodalomnak meg a romantikusoknak. ^^;; (De ha megegyszer olyat hallok, hogy "Poe goth iro volt", megfojtom az illetot.)

Case wrote:
Quote:
Összefoglalva a J-Rock ismertetőjegyei:
A J-Pophoz képest a dalok hangulata sokkal sötétebb

hát rengeteg olyan JPop elöadó van (UA, Shena Ringo, Onitsuka Chihiro, vagy akár a the brilliant green, stb) amely hajlamosabb sokkal sötétebb hangulatú dalokat készíteni mint némely visual alá sorolt zenekar (Psycho le cemu, Henzel, Kra, megstb)

A nem-visualekrol nem is beszelve... (Btw, JRock meg mindig nem = visual kei. o_o)

Quote:
anime-stílusú, gondosan kidolgozott ruhák: 99 %

Sztem inkabb az anime (vagyis, foleg a shoujo manga) az, ami sokat meritett a visual stilusbol (ld. Yazawa Ai Nana c. mangaja)... Nomeg persze ott van Yuki Kaori, aki ugye elegge kotodott a visual szinterhez, es eleg koran meglovagolta ezt a stilust, de hogy mekkora volt az o hatasa (ha volt) a visual divat fejlodesere... (Egyszer erdemes lenne utana nezni a cosplay es a visual kapcsolatanak, az egy eleg erdekes tema.)

Case wrote:
Quote:
az együttesek nevei más nyelven vannak, főleg angolul: 90 %.

az utóbbi években ez kevésbé jellemzö, mivel egyre több banda használ japán nevet (Kagerou, Inugami Circus-dan, Guru Guru Eigakan, aikaryu, stb) de régebben sem volt kötelezö érvényü (pl. Kuroyume ugye.. ^^)

Hat, meg ott vannak a francia/francias nevu tarsasagok, azokbol is van jonehany (Laruku, Malice, Lareine, maga a Deg, legalabbis a nevuk elso resze...).

Case wrote:
Meg még annyi, hogy afelöl, hogy honnan is származik a zenekar neve vannak ugye viták, mivel a Lareine-nek (akikkel ráadásul még a La:Sadie's idökben koncerteztek is együtt) volt egy Dir en gray címü dala, jóval a Deg megalakulása elött.. ^^"

Ezt hivjak ugy, hogy teljesen veletlen egybeeses. xD

Profile  

PostPosted: 2004 Nov 16 Tue, 10:05 am 
Member

mufurc wrote:
Na en luzer vagyok, es nem talaltam meg a visual keirol szolo reszt az oldalon ^^;; de a leirtak alapjan...

Azért vártam eddig, mert átköltöztettem az oldalt, és még nem tudtam, hogy hol lesz az új link....

http://tsukiyo.uw.hu/kapcsford/szotar.h ... otar/v.htm
de itt van a Visual Keiről szóló írás, kicsit már átfogalmaztam az update előtt.

Szerintetek így már jó? Fedi a valóságot?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Nov 17 Wed, 4:48 pm 
Mumus

Ez most nagyon fontos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Folgende Info hat man im Internet auf einer Japanischen Fansite von Dir-en-Grey gefunden:

>> Diru has been feeling sad because after their music style changed (especially after Vulgar) and after they unvisualized, their fanbase (mainy in Japan) has dropped drastically. They have been receiving letters demanding they disband and reviewists wrote that Kyo was "tone deaf." <<

Nun wende ich mich an euch! : Bitte bitte, startet irgend ne Aktion, schreibt Briefe, ruft sie an (wenn einer die Telefonnummer hat XD~)
ich weiß nich inwiefern ihr da Connections habt, auf alle Fälle muss irgendwas passieren, damit diru mal merkt, wie sehr wir sie lieben und wie viel uns ihre Musik bedeutet! Ich habe versprochen diesen Thread hierein zu setzen und werde alles in meiner Macht stehende tun, damit Diru sich nich auflösen!

Wer weiter infos sucht, hier das Forum, indem dieses Gerücht (?) aufgekommen ist

klikk

Ich denke wir sollten ihnen zeigen, wieviele hinter ihnen stehen und sie unterstützen werde, EGAL WAS PASSIERT

:shock: :shocked!: :eek2: :bangdesk:

Caseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee? Ez igaz vagy nem?????????

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Nov 17 Wed, 4:49 pm 
Mumus

Ha valaki írni akar nekik!!!!!!!!!!!!!!!!! Itt a cím:

"a-knot"
106-0032
Tokyo-to
Minato-Ku
Roppongi 4-8-6
Pacific Capital Plaza Building 6F
JAPAN

Oh yehhhhhh!!! Na jó :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Nov 17 Wed, 5:44 pm 
Site Admin

Ji: a németnyelvü részt ugye nem értem, de ez tipikusan valami fangirlök által kiagyalt baromságnak tünik. Valaki olvasott valamit, félreértette, bepánikolt és elkezdte terjeszteni a hülyeségeit.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Nov 17 Wed, 6:33 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Én az új koncertvideó megnézése után feloszlástól nem tartok egyátalán, semmi jele nem mutatkozik, minden okés, és én magamnak hiszek meg nekik. Mert bizony, ahogy Case-chan mondta, a fangirlök a bolhából csinálnak elefántot :roll: , én már nem az első ilyet élem át. Ilyenek is voltak pl.: "Jajj, Die tényleg megházasodott?" vagy "Uh, Toshiyanak tényleg van gyereke?". Hát én ezekre csak annyit tudok mondani: "Igen, igaz, Dienak van felesége már hosszú évek óta, a neve Shinya Terachi :P ." "És sajnos nem, Toshiyanak nincs gyereke, én vagyok az exfelesége és nem volt közös gyerekünk, nem terveztünk (utólag jobb is, mert csak egy évig voltunk házasok, baj lett volna a gyerekkel a válásnál), előttem se szült gyereket Kyonak se Kaorunak, pedig mindkettővel igen komoly kapcsolata volt, dehát annyira azért mégse komoly. Hátha most Megumivel összehoznak egyet!"
:laugh: :laugh: :laugh:
Egyébként aki egy kicsit is ismeri a Deget, az tudhatja, hogy mindig azt csinálják, amit akarnak és nem érdekli őket a rajongók mit szólnak hozzá (vagy lehet, pozitívan állnak hozzá, hogy úgyis kajálni fogják). :P :hippy:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Nov 17 Wed, 8:07 pm 
Mumus

Csak kérdeztem???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem mintha hinnék neki de kivánxsi voltam Case mit mond hozzá!!!!!! Csak ennyi!!!!!!

Köszi a cd caseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tök coolosak!!! Whahahah URUHAAAAAAAAAAAAA REITTTTTAAAAAAAAAAAAA AOIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII SUGOIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!! And Kawaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! KAIIIIIII wgagagaag cukiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!Ruki *faints*

Whahhaah kellkellkellkell a cd!!!!!!!! Mikor rendeli mana?????????????????

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Nov 17 Wed, 8:41 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Ji-chan wrote:
Csak kérdeztem???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem mintha hinnék neki de kivánxsi voltam Case mit mond hozzá!!!!!! Csak ennyi!!!!!

Én meg csak elmondtam a véleményem az ilyesmiről. Baj? :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Nov 17 Wed, 10:13 pm 
Mumus

Igen baj ezt nem gondoltam volna!!!! *hatás szünet!!!*

Dehogy baj!!! Jó hogy írtad!! Nem hittem ebben csak kiváncsi voltam!!!
Vannak új képek a degről?

Profile  

PostPosted: 2004 Nov 17 Wed, 10:18 pm 
Site Admin

nyikasz wrote:
Azért vártam eddig, mert átköltöztettem az oldalt, és még nem tudtam, hogy hol lesz az új link....

http://tsukiyo.uw.hu/kapcsford/szotar.h ... otar/v.htm
de itt van a Visual Keirõl szóló írás, kicsit már átfogalmaztam az update elõtt.

Szerintetek így már jó? Fedi a valóságot?

uhumm, igy jobb, meg föleg a gothloli rész lett nagyon jó. ^^

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Nov 17 Wed, 11:10 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Ji-chan wrote:
Vannak új képek a degről?

http://personal.dfm-xf.com.cn/miyabi/1.htm
Itt mindig vannak új képek, ha épp megjelenik valami egy magazinban róluk, mert a csaj, aki csinálja, folymatosan veszi és scanneli a magazinokat, vagyis azon együttesek cikkjeit scanneli, amiket szeret (ezért dühös vagyok rá kicsit, de ez van, a csaj Miyavi-rajongó ^^"). Az oldal meg tippem szerint kínai lehet talán, így nehezebb rajta eligazodni, de lehetséges.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Dec 13 Mon, 12:37 pm 
VIP Member

de elhanyagolt lett ez a szegény topic ^^"
új albumról semmi hír?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Dec 13 Mon, 12:39 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Locdog_Mc wrote:
de elhanyagolt lett ez a szegény topic ^^"
új albumról semmi hír?

Koncertezgetnek a fiúk, majdnem minden Fool's mateben van valami cikk róluk, szóval majdcsak csinálnak valamit hamarosan.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Dec 13 Mon, 12:42 pm 
VIP Member

remélem hogy nem fogják követni a saku féle irányvonalat, mert egy vadulós obscure még ok, sőt... de ez már kicsit túl vad, és ideje lenne egy csöppet kisou stílusra is visszakanyarodni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2004 Dec 13 Mon, 12:52 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

Locdog_Mc wrote:
ideje lenne egy csöppet kisou stílusra is visszakanyarodni

Díjjaznám, ha Gauze nem lehet többé, legalább már ne essenek szét teljesen, a Kisou az olyan szép album ^_^. Kár, hogy a jelek nem erre utalnak. Szinte már félek tőle, hogy mit akarnak ezek csinálni most ^^".

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 7732 posts ]  Go to page Previous  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 516  Next

All times are UTC + 1 hour