Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 25 Sat, 5:10 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 3752 posts ]  Go to page Previous  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 251  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 19 Thu, 2:47 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

helóbeló!

Jó zenéket hallgatsz...bár azt pont valahol feljebb jegyeztem meg hogy japán - zenékben nagyon félrenyúlni nem lehet :) Merry, Plastic tree izgalmasan hangzik nem mintha a többi nem lenne nagyon jó.

Csajom is amerikanisztikát végzett többek közt az eltén.. az nem egy rossz dolog.. viszont az ELTE-s japánszakról rém történeteket hallok mindenhonnan.. Károli-n állítólag sokkal jobb. Másrészt viszont japán szak egy nagy csapda. nagy rajongásában az ember oda megy és az elején minden nagyon jó aztán 2. de főleg 3. évtől megőrül attól a sok "semmire nem jó" tudásanyagtól amit egy ötagyú ember is nehezen tud elsajátítani (jó vagy ötször barázdáltabb hogy ne legyek félművelt) .

Több emberet ismerek aki oda jár vagy járt. Ettől függetlenül nem akarlak lebeszélni ..ez gondolom teljesen tipus függő.

De én azt javaslom hogy az egyetemi éveket inkább hasznos (megélhetés, élettervezés szempontjából) tanulmányokkkal töltsd.. japánt meg sajátíts el később egy nyelvkurzuson. A nyelv könnyen tanulható.. írni életed végig tanulni fogsz.. a kultúrájukból meg azt nem tanulsz meg amit nem akarsz.

Ráadásul ha lediplomázol belőle akkor elmehetsz tolmácsnak, kisérgethetsz piros esernyős turistákat a bazilikánál meg ilyesmi.
De pl egy amerika szakértő aki egy kurzuson megtanult japánul... nos hidd el több rációü van benne.. ah egy jó kis szigetországi állásról ábrándozol.

Nem akarok okoskodni (bár azt teszem itt immár 2 éve xd) csak én is nagyon nagyon akartam japán szakra menni.. és kellett egy ki idő amíg eljutottam idáig... és végül nem mentem. De mondom ez csak 1 vélemény.

ja és Üdv mégegyszer :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 19 Thu, 2:55 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Üdv!

Hát, egyelőre nem nagyon tudok japán szakra menni...középfokú nyelvvizsga kell japán nyelvből...De az ELTÉn nem is akartam, inkább a Japán Társaságnál, vagy mi a szösz a neve.
Viszont még egy szakot fel kellene vennem, nem nagyon látom magam, mint tanárnő, amint megpróbálok nem leüvölteni egy gimnazistát...Nem az én formám, ahhoz túl türelmetlen vagyok, hogy a "butábbaknak" többször is elmagyarázzam. De legalább van önkritikám ugye...
Sokkal inkább foglalkoztat az újságírás, mert ugye egyszakos diplomával nem sokra megyek majd.
Persze még mindig tévedésben is élhetek, taníthatok nyelviskolában vagy valami hasonló, nem igazán tudom, mi akarok lenni,csak azt hogy tanár nem.
Ha értenék egy kicsit a matekhoz, a Corvinusra mentem volna, nemzetközi kapcsolatok és diplomáciára. Abban lett volna ráció...most annyira úgy érzem, hogy melléfogtam és csak pazarlom az éveket miközben semmi hasznosra nem lesz jó a végzettségem...
De majd meglátjuk, a vak is aszonta'!. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 19 Thu, 2:59 pm 
oshare booty
oshare booty

hűde hosszú bemuti (o.o);
cool! üdv a fórumon! (^_^)v

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 19 Thu, 3:00 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Ötagyú??? :D A hét beszólása ^_^
Afene... akkor nem japánból szerzem meg a másoddiplomámat - nem mintha célom lett volna - de legalább Mona szerencsésen lebeszélt róla. Köszi Mona, köszi. :P

Amúgy üdvözöl minden Newbie-t ezen a fórumon egy másik Newbie ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 19 Thu, 3:01 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Aru-chan wrote:
Üdv!

Hát, egyelőre nem nagyon tudok japán szakra menni...középfokú nyelvvizsga kell japán nyelvből...De az ELTÉn nem is akartam, inkább a Japán Társaságnál, vagy mi a szösz a neve.
Viszont még egy szakot fel kellene vennem, nem nagyon látom magam, mint tanárnő, amint megpróbálok nem leüvölteni egy gimnazistát...Nem az én formám, ahhoz túl türelmetlen vagyok, hogy a "butábbaknak" többször is elmagyarázzam. De legalább van önkritikám ugye...
Sokkal inkább foglalkoztat az újságírás, mert ugye egyszakos diplomával nem sokra megyek majd.
Persze még mindig tévedésben is élhetek, taníthatok nyelviskolában vagy valami hasonló, nem igazán tudom, mi akarok lenni,csak azt hogy tanár nem.
Ha értenék egy kicsit a matekhoz, a Corvinusra mentem volna, nemzetközi kapcsolatok és diplomáciára. Abban lett volna ráció...most annyira úgy érzem, hogy melléfogtam és csak pazarlom az éveket miközben semmi hasznosra nem lesz jó a végzettségem...
De majd meglátjuk, a vak is aszonta'!. :wink:

nézd a csajom amerikanisztika/politológia-t végzett és most PR manager. szóval teljesen kiszámíthatatlan. Viszont a huga aki PR-osnak tanult egyetemen ő újságíó lett egy ideig..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 19 Thu, 3:01 pm 
oshare booty
oshare booty

Koga wrote:
másoddiplomámat

hehe máááásod... legyen meg az első(d) először XD és elég nekem az is csak legyen master :beaten:

hűű pr manager? az ari egy állás tud lenni a cég méretétől függően!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 19 Thu, 3:02 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

pszabi wrote:

alig bírtad elolvasni mi? durva hogy milyen vadhajtások vannak itt néha :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 19 Thu, 3:03 pm 
oshare booty
oshare booty

Mona wrote:
pszabi wrote:

alig bírtad elolvasni mi? durva hogy milyen vadhajtások vannak itt néha :D

igen-igen, meglepett :D ált "szia xy vagyok" :D és erre lehet reagálni h mit szerecc satöbbi, erre egy teljes leírás XD talán a cipőméret nem volt benne :beaten:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 19 Thu, 3:06 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Hosszú lett? :oops: Gomen ne...lehet, hogy csak morzsákat kellett volna...csak gondoltam így hívom fel magamra a figyelmet! Nem is...de megesik velem, hogy ömlengősre sikeredik, amit írok.
A cipőméretemet hiányolod? 39-es európai számozás szerint. 8)
Ez tetszik... "vadhajtások" !!! XD

Last edited by Aru on 2007 Apr 19 Thu, 3:07 pm, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 19 Thu, 3:07 pm 
oshare booty
oshare booty

Aru-chan wrote:
A cipőméretemet hiányolod? 39-es európai számozás szerint. 8)

hálás köszönetem, most már teljes a napom :beaten: ... XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 19 Thu, 3:07 pm 
Forum Expert
Forum Expert

XD Szívesen...még mindig a "vadhajtások"on vihogok... Aru no baka!
Mellesleg elfelejtettem még odabiggyeszteni, hogy stílusom: Punk, Punk Loli, vegyes, egyéb

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 19 Thu, 3:17 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

pszabi wrote:
Koga wrote:
másoddiplomámat

hehe máááásod... legyen meg az első(d) először XD és elég nekem az is csak legyen master :beaten:

Lényegében a harmad, csak tudod hogy megy ez: nem akartam felvágni a felesleges papírokkal :P - mert egyikkel se tudok mit kezdeni, az is fix. Tökéletesen felesleges tagja vagyunk társadalmunknak képesítéseimet tekintve. Jobb megélhetési főiskolásnak lenni, mint dolgozni - most már rájöttem :(

Oké, bevallom: 5 agyú akarok én is lenni ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 19 Thu, 3:22 pm 
oshare booty
oshare booty

haha ok... nemtom, én első éves vok, de most nagyon élvezem azon tantárgyaimat, amelyekkel foglalkozni fogok, szal a főtárgyaimat.. nemtom, szal nagy a szabadság, de az anyagiak meg bleh, legalábbis nálam, én vhol várom már a meló érát :D

/off :beaten:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 19 Thu, 3:34 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

pszabi wrote:
haha ok... nemtom, én első éves vok, de most nagyon élvezem azon tantárgyaimat, amelyekkel foglalkozni fogok, szal a főtárgyaimat.. nemtom, szal nagy a szabadság, de az anyagiak meg bleh, legalábbis nálam, én vhol várom már a meló érát :D

apám azt mondta mindig kiskoromban hogy jó pap holtig tanul
amikor kezdtem felnőni azt mondta addig minden anyagi támogatást megkapok amíg tanulok...

mona vagyok, 24 éves és remekül kombinálok :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Apr 19 Thu, 3:39 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Mona wrote:
pszabi wrote:

apám azt mondta mindig kiskoromban hogy jó pap holtig tanul
amikor kezdtem felnőni azt mondta addig minden anyagi támogatást megkapok amíg tanulok...

mona vagyok, 24 éves és remekül kombinálok :D

Nekem is lehet, hogy nyáron dolgoznom kéne valamit..na nem a Mekiben azért.
Pl. szívesen korrepetálnék gimiseket angolból, vagy vállalnék nyelvvizsgafelkészítést, esetleg fordítást. Ezen még járatom egy kicsit a meglévő idegsejtjeimet.

Nekem is azt mondogatta apám mindig, hogy "addig támogatlak, amíg tanulsz", de ő már határokat szabott: azt mondta, vagy 5 év alatt elvégzem az 5 éves szakot, vagy mehetek dolgozni, hogy fenntartsam magam. Aztán meg apám is megpattant a családi körből. :(

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 3752 posts ]  Go to page Previous  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 251  Next

All times are UTC + 1 hour