Aru-chan wrote:
Biztos volt már szó ezekről itt, de Banana Yoshimoto könyvei. Főleg a Kitchen, de az nagyon. Amilyen ramatyul vagyok néha mostanság, segít kilábalni.
Azt én is olvastam! Pontosabban Luluko nekem adta a saját kötetét, merthogy kétszer volt meg neki, hála a véletlen játékának, úgyhogy mostmár az én polcomon pihen. Nagyon szépen ír a nő, bár mindig bennem van az, hogy ugyebár az írás gyakoratilag fordítás, tehát a fordító érdeme az, hogy más nyelveken is megérinti az olvasót a történet. Őszintén szólva amikor elkezdtem olvasni az első novellát a Kitchenben, azt hittem, hogy az elbeszélő férfi, és egy meleg románcot olvasok, aztán a történet közepén kiderült, hogy tévedtem.. annyira jellemző!! xD Na elkalandoztam... tény, hogy nagyon szép történet mindkét novella, ami benne van abban a kötetben. Más írása még nem járt a kezemben. Érdekes, én is pont egy ramaty lelkiállapotomban olvastam először, de tényleg tipikus oylan könyv, hogy bármikor elő lehet venni. : )
Case wrote:
én sose olvastam töle semmi (én magasirodalmat? soha!) de régen-régen a tilos rádióban felbukkant néha az emberke és ott olvasott fel cuccaiból és azok megávalragadóan elvetemültek voltak. ^^
Hát ez öreg hiba, Case barátom! xD Egyébként, nem mintha valami rohadt nagy szakember lennék, de nagyon jól ír a pasas, és elég közvetlen ember, egyszer a töritanárom (aki mindenféle kortárs magyar író-költőnek nagy spanja o__O) leszervezte őt az iskolába egy beszélgetődélutánra, nagyon kellemes élmény volt.
Na, ezennel A test angyala kipipálva, most jön a Grafitnesz verseskötet. Ez nálam nagy szó, mert nem vagyok egy versolvasó-típus, de remélem, kellemes csalódok.