|
No, egyet értek azzal is, amit Zoska meg Malice MArtinet írt, meg azzal is, amit Case. Nekem nagyon tetszett az Amerikai PSycho, emlékszem, azt a knöyvet kértem karácsonyra anyámtól 16 évesként és anyám megvette, de beeovlasott és nem adta oda ezért csak következő karácsonykor adta oda... (engem mindig megmosolyogtat, hogy mennyire félti a lelkivilágomat anyukám... xD) de akkor rávetettem magam és rögtön bekebeleztem az egészet. Őszintén szólva nekem akkor nagyon tetszett, és igazából még most is tetszik, hasonlót nem is olvastam előtte, ezért ért újdonságként a könyv úgymond "naturalista ábrázolásmódja" (tehát ezalatt az értem, hogy amilyen részletességgel leírt mindent.) Abban egyetértek Case-szel, hogy le se tagadhatná, hogy melyik olvasótábornak készült elsősorban, de ez nem ront egy kicsit sem a könyv minőségén az én szememben. Persze, készültek már más, az "amerikai álmot" leleplező művészeti alkotások, és persze, hogy a sznob olvasóközönségnek szánták: nade ilyenkor az jut az eszembe, hogy na és? Nekem akkor is tetszett. Ez nem azt jelenti, hogy én sznob vagyok. Ha meg mégis, akkormeg... kit érdekel?! Ha olvasok egy könyvet, és szórakoztat, elgondolkodtat, akkor már nem érdekel, hogy ki írta, kik szeretik, milyen közönségnek szánták, vagy hogy mennyire csapnivaló film készült belőle. Jó és kész. Nem vagyunk egyformák, nem tetszhet mindenkinek ugyanaz. Csomóan szeretik pl innen is a vámpírkönyveket ,én meg rühellem az emljtett műfajű köteteket és legszívesebben máglyára dobnám az összes ilyen témájút, de ez nem azt jelenti, hogy az, aki viszont szereti őket, az ízlésficamos, vagy hogy őt minősíti, hogy ilyeneket szeret. IGaz hogy senki sem mondta azt hogy "ha szereted az AP-t akkor sznob vagy!!" de ez most úgy kijött belőlem, elkalandoznak a gondolataim...
A "meghaladta a korát" dologgal pedig nem tudok mit kezdeni, koromnál fogva ez érthető, ezért nem is akarok úgy tenni, mintha kurvára vágnám a témát, elég nevetségesen venné ki magát. xD
Szóval a konklúzió: teljesen az ízlés dolga, hogy jó könyv-e a psycho, vagy nem. igazából mindenki mást tart szépnek, jónak, izgalmasnak stb, nem?
és most kellemetlenül érzem magam, hogy úgy írtam megint, mintha jöttem volna észt osztani, holott semi iylesmi célom nem volt és nem is szokott lenni... o__O" faragni kéne valamicskét a stílusomon, vagy nem tudom. Vagy nincs vele semmi baj? Ah, mindegy. -__-"
_________________ wtfrotflolmaocetung.
"Obi-Wan Kenobi is like God but with better weapons"
|