|
Na mostmár én is elolvastam! *rászánta az egész éjjelét*Ami nagyon tetszett a hetes könyben, hogy pörög az egész, nem ülepszik le, nem nagyon vannak üresjáratok és felesleges feejzetek. A harmadik könyvtől kezdve Remus-Sirius-Piton volt a kedvencem, jelenetek közül meg természetesen a visszaemlékezős részek, a merengő és társaik, és ebben az utolsó részben eleget kaptam Pitonfronton ebből! Remusból sajnos nem sokat kaptam, amit meg igen, az sem volt túlélvezhető, de hogy még meg is hal.. hát ez az én szerencsém, a kedvenceim mindig idő előtt feldobják a pacskert. Az utolsó pár fejezet baromi jó (kivéve a legutolsót... oké hogy heppiend szép lezárás meg minden de.. áhh xD), mármint amelyek a Roxfortban játszódnak, Neville-t eddig is szerettem, de most annyira pozitívan csalódtam benne, hogy abszolút a szívem csücske ^__^ Nade Piton! Ahogy mozgatta a szálakat a háttérből Dumbledore-ral együtt, az valami zseniális, ugyebár ő repítette le szerencsétlen George fülét, akkor elgondolkodtam, hogy hmm, ha ő jó, akkor ezt mivel fogja megmagyarázni, mért tette? Erre bakker, Remust akarta megvédeni, hogy eltérítsen egy átkot, dehát ez George fülébe került... emlékeztet engem az első részbeni brillírozására, amikor mindenki atz hitte, hogy Piton jó, közbemeg Mógus a hunyó. A szereplők sajnos úgy hullanak, mint a legyek, Dobby halálánál nem gondoltam volna, hogy elsírom magam, mert sosem nőtt a szívemhez, erre mégis... Értelmetlen halálok számomra: REMUS (még csak le sem írták!! Bezzeg HEdvig haláltusájára pazaroltak pár sort.. o__O), Fred... ööö.. najó hát ennyi, de azért ez bőven elég.. a többiek halálának dramaturgiai szempontból volt értelme : P Ami viszont NEM tetszett a könyvben... minden, amit a hatodik év végén megjósoltam, az bevált. Például annyira tudtam, hogy Piton jó (bár ennek örülök, úgyhogy ezt nem rovom fel), hogy Harry is horcrux, hogy Remust kinyírják (bár az utolsó percig imádkoztam, hogy csak én ovlasom félre..de nem x__x), na de amire nem számítottam... Piton szerelmes volt Lilybe?! Ez így annyira... szappanoperaszerű. Az, hogy nagyon jó barátok voltak, okés, de ez így.. meg hát tényleg, most csak azért, mert Piton szerette Lilyt, ezért megbízott benne Dumbledore? Áh... de nem akadékoskodok, mert úgy van megírva, hogy még ennek is értelme legyen. A végén tiszta libabőrös voltam, mikor mindenki harcol, házimanók, szellemek, tanárok, áhh... tökjóvolt. Kár, hogy Simaszájú Gergely nem kapott elég szerepet az utolsó kötetben... : >
_________________ wtfrotflolmaocetung.
"Obi-Wan Kenobi is like God but with better weapons"
|