Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 25 Sat, 2:35 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 7732 posts ]  Go to page Previous  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 516  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2005 May 12 Thu, 7:38 am 
official forum bOObie
official forum bOObie

mira wrote:
tenshi wrote:
mira wrote:
Egyébként most konkrétan az érdekelne, hogy melyik Diru számokat írta Yoshiki. Valaki tudja?

Írni azért nem írt, da ha jól emlékszem, a Zannál, az Akuro no okánál és a Yuramekinél segített be. ^^"

Értem, köszi. :smile1:

Amúgy következő J-rock bulin milyen jó lenne már X-Japan-t cosplayelni. Csak mert én Yoshikinek fogok öltözni, úgy döntöttem. Komoly lesz. :twisted: (Kivételesen tényleg.) Csakhát ki az, aki például Toshinak öltözne. Vagy Patának. :shock: Szerintem senki. Nem is annyira jellegzetesek, hogy nagyon be lehetne öltözni. Hide még hagyján. :P Mindegy, én mindenképpen hermafrodita-korszakbeli Yoshiki leszek, fekete harisnyával meg olyan szép bondori szőkésbarna hosszú hajjal. Nincs is annál szexibb. :heart:

Nah, akkor lesznek cosplayerek. ^^" Szobatársam Melinda pl. Toll esz a Buck-Tickből, ha addig sikerül valami jó kis öltönyt szerválnia.
A probléma az X cosplayjel azt hiszem egyértelmű: egyikünknek se igen állna meg úgy a haja sajnos ^^". Megy vagy nincs olyan hosszú hajunk, vagy nincs pénzünk parókára. (Én mondjuk most növesztem, de fekete lesz, mert ugye Atchan ^_^.)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 May 12 Thu, 9:07 pm 
Elite Member

tenshi wrote:
Nah, akkor lesznek cosplayerek. ^^" Szobatársam Melinda pl. Toll esz a Buck-Tickből, ha addig sikerül valami jó kis öltönyt szerválnia. A probléma az X cosplayjel azt hiszem egyértelmű: egyikünknek se igen állna meg úgy a haja sajnos ^^". Megy vagy nincs olyan hosszú hajunk, vagy nincs pénzünk parókára. (Én mondjuk most növesztem, de fekete lesz, mert ugye Atchan ^_^.)

Akkor jó^^ Yoshikivel az a szerencse, hogy nem nagyon állítgatta fel a haját. Mondjuk többnyire nagyon hosszú volt, legalábbis a visual korszakában, úgyhogy az enyémhez majd.... hozzáképzeltek plusz 30 centit. :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 May 12 Thu, 9:14 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

mira wrote:
tenshi wrote:
Nah, akkor lesznek cosplayerek. ^^" Szobatársam Melinda pl. Toll esz a Buck-Tickből, ha addig sikerül valami jó kis öltönyt szerválnia. A probléma az X cosplayjel azt hiszem egyértelmű: egyikünknek se igen állna meg úgy a haja sajnos ^^". Megy vagy nincs olyan hosszú hajunk, vagy nincs pénzünk parókára. (Én mondjuk most növesztem, de fekete lesz, mert ugye Atchan ^_^.)

Akkor jó^^ Yoshikivel az a szerencse, hogy nem nagyon állítgatta fel a haját. Mondjuk többnyire nagyon hosszú volt, legalábbis a visual korszakában, úgyhogy az enyémhez majd.... hozzáképzeltek plusz 30 centit. :P

*_* Biztos naon szép lesz! ^.^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 May 14 Sat, 7:01 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Dir en grey scennek a német Orkus magazinból.

*~* klikk *~*

persze épp az interjús részt kicsinyítette le a photobucket, de el lehet olvasni azé'. ^^"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 May 14 Sat, 8:19 pm 
official forum bOObie
official forum bOObie

bylon wrote:

*~* klikk *~*

persze épp az interjús részt kicsinyítette le a photobucket, de el lehet olvasni azé'. ^^"

Toshiya............. *-* Die........... 0_0 *dies*
A francba már, nagyon jól néznek ki! ^.^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 May 15 Sun, 6:51 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

tenshi wrote:
bylon wrote:

*~* klikk *~*

Toshiya............. *-* Die........... 0_0 *dies*
A francba már, nagyon jól néznek ki! ^.^

ah, igen coolosak ! ^^

angol fordítása az interjúnak:

mistoline wrote:
Anyone interested:

Dir en grey Interview – Orkus Magazine May (June?) 2005

Please note that this translation is translated from German to English, even though the original interview was done in Japanese. Things get lost/modified unintentionally along the way. Some things are hard to translate.

I personally hope they didn’t get too sick of the German interviewer. I did.

~~

Especially due to companies like Neotokyo, we Europeans get to know more and more fascinating bands from Japan. Germany’s most beloved band most certainly is Die en grey. The band was founded at the end of the 90s and first found its home in Visual Kei. In time, their outfits and images changed, but that didn't affect the size of their continuously growing fanbase in the least. That alone is impressive. Because how often have we seen it happen with bands that, as soon as their familiar looks were gone, their career went straight downhill? But of course Diru, as they are affectionately called, have a charisma that very few bands have. And in the end it is, or at least should be, the music that persuades the listener over everything In that sense, Dr en grey overcome all doubts. In their home country they are counted among the biggest of the big in the jrock-genre. With their album Vulgar, released in 2003, the five of them created a musical work that was celebrated by many as unbeatable. These days they are releasing their fifth album, Withering to death. Whether the Japanese can outdo themselves again will be awaited. There are first indices for that…

Orkus: How would you describe your new album Withering to death. yourselves?
Dir en grey: A feeling of despair.

O: What’s the meaning of the title of your new album?
Dir en grey: The title was created from the word ‚wither’ which has different meanings, like: tortured humans, pain, conflict/opposite.

O: What does the ‘.’ at the end symbolize? Defenitiveness, something concluded?
Dir en grey: That’s left to your fantasy.

O: Where does the idea for the artwork come from and who designed it?
Dir en grey: We wanted to use that kind of paper and designed several patterns with this material. The final design was made through trial and error; we did it together with a designer who has been working for us for a long time.

O: How long did you work on the new album, the music and the artwork?
Dir en grey: Composing the music took about a year, the planning of the design about three or four months.

O: Did you have the impression that you needed to fulfil certain expectations for the new album?
Dir en grey: I get that feeling more and more, every time we perform live.

O: How was your studio work advancing?
Dir en grey: We spent about half a year in the studio and composed the music. The actual recording work was finished after about a month.

O: What is a normal day in the studio like for Dir en grey?
Dir en grey: We try to relax and speak about the ideas of every member. Almost every time we were in a bad constitution.

O: Who of you prefers working in the studio, who prefers being on stage?
Dir en grey: In the studio it works like that: All five members say their opinion, Kaoru puts them together and brings things to an end. Everyone is using their entire nerve force [the word is just as senseless in German! ~Mistoline], in the studio and live.

O: Is it difficult sometimes, to unite the opinions of five individuals?
Dir en grey: It’s fun and it is really exciting.

O: What does it mean to you when you’re facing thousands of fans who are cheering and singing along with your songs?
Dir en grey: My heart beats faster.

O: Dir en grey’s career went straight up. Even though you changed your style, your success remained. Don’t you think that changing your style is always risky?
Dir en grey: We don’t think so. We’re just going our way.

O: You’ve done concerts in China and Korea. In your opinion, what are the differences of those countries compared to Japan.
Dir en grey: They felt us fort he first time, I think. That purity gave us new power.

O: What was the best experience you’ve ever had on stage?
Kyo: Nothing.
Kaoru To play rock.
Die: It’s great every time.
Toshiya: It’s great every day.
Shinya: It’s great every time.

O: How many people come with you when you’re on tour (including technicians, the manager, etc.)
Dir en grey: About 30 people accompany the tour in Japan (including band members, manager, stage director, sound team, light team, an instrument technician, film team, hair stylists, stylists, tour producers, etc.)

O: You can find everything on your beautiful and interesting webpage – everything, except for photos! Why did you make that decision?
Dir en grey: Because we keep the picture of every moment as a treasure.

O: You’re partly using English lyrics. Is that supposed to open up your way to Europe and America more easily, or is it just a stylistic element?
Kyo: I use it when I see it fit.

O: You’re the most beloved Japanese band in Germany and Europe. How do you explain that phenomenon?
Dir en grey: I don’t really have a definite feeling yet; I will come and confirm that. [Makes no sense in German, either. ~Mistoline]

O: What aim does Dir en grey want to reach?
Dir en grey: There is no aim.

O: Which day in the past do you especially like remembering?
Kyo: There is nothing spezial.
Kaoru: I can’t remember every time because everything is always so exciting.
Die: I can’t remember every time because everything is always so exciting. [???]
Toshiya: I will never forget the times we’ve spent together, in good and bad times.
Shinya: I can’t forget any day.

O: If it wasn’t for Dir en grey, what would you do now (except for being musicians)?
Kyo: I never thought about that.
Kaoru: I can’t think.
Die:: I don’t really know…
Toshiya: I think I’d be doing something completely different.
Shinya: I haven’t ever thought about that.

O: What are your plans for the future?
Dir en grey: We hope it won’t go as we have planned (meaning, we don’t know what will happen).

O: Because Japan as a country is rather exotic for Germans (in a positive sense!) I’d like to ask the question what exactly is “typically Japanese” in your opinion?
Dir en grey: An ant.

O: And what do you think is “typically German”?
Dir en grey: We get the feeling they’re tough.

O: Now a few questions for the members: Kyo, what do you like about being a singer and what don’t you like about it?
Kyo: I can’t say it that easily, what is good and what is bad.

O: Kaoru, you’re known as a workaholic. Whenever there is a problem with the label or an organizer, you’re trying to find a solution. In the studio you also seem to be the one who switches off the lights as the last person there. What kind of energy makes you go on and fight instead of giving up?
Kaoru: I think that’s a challenge of life. And I don’t want to loose something good because of something bad.

O: How do Dir en grey songs develop and in which situations is creativity at it’s best?
Kaoru: When we make music, starting with the guitar, my idea is first. When I put the music together to one music with a feeling of balance. [Yupp. The sentence is just as incomplete and awkward in German.]

O: Is it sometimes hard for you to feel responsible for everything? How do you manage to push things further on?
Kaoru: That’s not hard. I have a strong believe that I can manage difficult situations.

O: Die, what was the nicest compliment you’ve ever gotten?
Die: None.

O: You have changed your style and your outfit a lot and extremely in the last few years. Are you feeling, fitting to the outfit, different inside as well?
Die: I don’t know.

O: An easy question at the end: What does your guitar mean for you? ;-)
Die: Red.

O: Toshiya, an almost philosophical question: What do you think is the sense of life?
Toshiya: I wanted to know that sense, that’s why I am in a band.

O: You are a rather creative person. Is there a lot to expect?
Toshiya: At the moment I have no time to think of different things.

O: Shinya, you’re supposed to be the steady one. Is there something that can make you loose composure?
Shinya: When I go insane.

O: What is your “training” to be such a talented and energetic drummer?
Shinya: To be in good health every day.

O: I heard you like dogs a lot. What are the three things or attributes of dogs that fascinate you the most?
Shinya: Face, voice and character.

Interview by Claus Müller; Secondary translation (German-English): Mistoline

Discography (album)
Gauze (1999)
Macabre (2000)
Kisou (2002)
Vulgar (2003)
Withering to death. (2005)

Line-Up
Kyo – Vocals
Kaoru – Guitar
Die – Guitar
Toshiya – Bass
Shinya – Drums

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 May 19 Thu, 10:41 am 
Elite Member

kicsit megkésve...

mira wrote:
Amúgy következő J-rock bulin milyen jó lenne már X-Japan-t cosplayelni. Csak mert én Yoshikinek fogok öltözni, úgy döntöttem. Komoly lesz. :twisted: (Kivételesen tényleg.) Csakhát ki az, aki például Toshinak öltözne. Vagy Patának. :shock: Szerintem senki. Nem is annyira jellegzetesek, hogy nagyon be lehetne öltözni. Hide még hagyján. :P Mindegy, én mindenképpen hermafrodita-korszakbeli Yoshiki leszek, fekete harisnyával meg olyan szép bondori szőkésbarna hosszú hajjal. Nincs is annál szexibb. :heart:

:love2:
szerencséd, hogy nem leszek ott, mert egész buliban le nem tudnál vakarni magadrol! :D csináljatok sok-sok képet!!! /me otthon fog tanulni :messer:

kérdés: a berlini utra mit vigyünk magunkkal? és mit fogunk a koncert elött csinálni (városnézés, manga vadászat... :D )
még vmi: kihez mehetek csövezni csüt. éjszakára??? :puppydogeyes: :puppydogeyes: :puppydogeyes:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 May 19 Thu, 5:35 pm 
Mumus

hozzám jöhtsz ha akarsz de reggel be kell mennem dogát írni ha lesz suli pénteken mert az a hír járja hogy nem de ez csak pletyka!!! viszont ha akarsz akkor jöhetsz de ott van Case is de nem tom nálla mennyien fognak aludni!! és azért én kialudnám magam még a végén egész este fenn lennétek és videókat néznétek és nem aludnátok ki magatokat :twisted: 8)

na vagy 10 javításra leírtam mit akarok mondani :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 May 20 Fri, 2:05 pm 
Official Cheerleader

Ji-chan wrote:
viszont ha akarsz akkor jöhetsz de ott van Case is de nem tom nálla mennyien fognak aludni!! és azért én kialudnám magam még a végén egész este fenn lennétek és videókat néznétek és nem aludnátok ki magatokat :twisted: 8)

hát amennyire én tom Casenél eddig csak én alszom, de ő azt mondta aki nem akar reggel két órát utazni az nyugodtan jöhet :smile2:
ja meg vacsira curryt főzök csakhogy legyen valami nem instant a pocónkban mégmielőtt nekivágnánk eme nagy útnak XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 May 20 Fri, 2:27 pm 
Mumus

rakhatsz el nekem másnapra ugyis jössz még egy vacsival a múltkori ott hagyás miatt :lol: 8) bEEEE:P XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 May 20 Fri, 7:22 pm 
Site Admin

megumi wrote:
hát amennyire én tom Casenél eddig csak én alszom, de ő azt mondta aki nem akar reggel két órát utazni az nyugodtan jöhet :smile2:
ja meg vacsira curryt főzök csakhogy legyen valami nem instant a pocónkban mégmielőtt nekivágnánk eme nagy útnak XD

jaja, még lehet jönni ide aluszni aki akar. még van hely. :grin: (és szigorúan aluszka és nem videózás, meg egyéb heje-huja! :nono2: :pinky2: )

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 May 20 Fri, 8:41 pm 
Mumus

okok elhiszem 8) :lol: !! petra-chan nállam alszik vagyis az beszéltük meg!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 May 22 Sun, 1:09 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

columiba halléban le lehet/ le kell pakolni a garderobe-ban:
kabát 1€, táska 2€

n____n~

ÉS A BIZTOSÍTÓTŰ VESZÉLYES DOLOGNAK SZÁMÍT! XD

jameg a szegecs is. de ez már természetes/közismert...valamennyire.

aztán lehet csak egy német forummozó ragozza túl, hogy a ruhatárba leadni szánt táskáról is távolítsák el a biztosítótűket O_o

najó.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 May 23 Mon, 10:52 pm 
Site Admin

No, akkor mivel már csak pár nap van hátra egy kis összefoglaló a dolgokról:

péntek:

A vonat 10.20-kor indul a Nyugatiból. Találkozó 9.30-kor bent a pályaudvaron, a menetrend-kijelzö alatt (de ennél inkáb csak korábban, tehát inkább idözítse az indulást mindenki úgy, hogy legyen ott negyedre ^^").
Jegyeket viszem majd, meg maradnak is nálam végig, mert mivel csoportos jegy ezért csak egyben érvényes a nyolc darab. A helyjegyek két egymás melletti kabinba szólnak (négyen itt, négyen ott).

22.17-re érkezünk majd meg Berlinbe. Itt Ji és Erisz lelépnek Ji rokonához aluszkálni, mi meg megyünk a mi szállásunkra. Ha minden jól megy ez a Mitte-ben lesz (ez a volt keleti városközpont, a hírneves tv-torony környékén), ha ez valamiért mégsem jön össze, akkor egy kicsit északabbra, a Pankow nevü városrészben van back-up szállás. (pontos címeket megszerzem holnapra) Mivel ugye nem valami hotelröl van szó, hanem sima lakásról ezért hozzunk mindenki hálózsákot, matracot, vagyvalamit, ami kell neki alváshoz.

szombat:
Jelenlegi tervek szerint 11.00-kor találkozunk Ji-ékkel (de ezt, meg a helyet is majd kitaláljuk pontosan pénteken, amikor Ji-rokonék megmondják, hogy hova-mikor tudják szállítani/elirányítani öket. :grin:) Innentõl egyrészt irány a NeoTokyo bolt (szintén a Mitte-ben van - Neo Tokyo Berlin, Schönhauserallee 188) meg városnézés, meg majd meglátjuk mi még. :smile2:
A repülös osztag 14.40-kor érkezik Schonefeld-re, ami lent van messze, Berlintöl délre. Szerintem amig kijutnak a reptérröl/beérnek a városba kb. lesz du. 4 óra, tehát egyenlöre maradjunk abban, hogy akkor találkozunk. Legyen mondjuk az Alexander-platz U-Bahn/S-Bahn megálló. Ez megintcsak a tv-toronynál van és itt több vonal fut össze, tehát könnyen megközelíthetö. (Repülösök közül járt már valaki Berlinben? Meg van valakinek egy normális metrótérképe? Mert ami az én Cartografia-s Berlin térképemben van az használhatatlan.)

Ha megtaláltuk egymást szerintem el is pályázhatunk a Columbiahalle (Columbiadamm 13-21) felé. Ott ugye 19.00-kor nyitnak, de addigra már biztos iszonyat tömeg és nyomulás lesz, tehát jobb minnél elöbb odaérni.
Kezdés eeeelvileg 20.30-kor. Ha nincs sok csúszás akkor ez azt jelenti, hogy elvileg olyan 23.00 környékére érünk vissza Mitte-be, ahol, mivel a korai visszaindulások miatt aludni amúgyis tökfölösleges lenne... afterparty! :bluegrin:

3. Japanese "Love Kamikaze Night"
A helyszín: Hotelbar, Zionskirchstr. 5, 10119 Berlin Mitte (igen, megin' a Mitte, ez éppen vagy 10/15 percnyire a tv-toronytól gyalog. :grin:) Hogy az afterparty elött vagy után ugrunk-e el a hálózsák, megstb cuccokért azt meg majd ott meglátjuk.

vasárnap:
Repülõ ugye 9.10-kor indul, vonat meg 07.42-kor és 19.40-re érünk a Nyugatiba.

Hmmm.. mi van még? o_O Cuccot a lehetõ legkevesebbet hozzon mindenki, tényleg csak azt ami a legszükségesebb, föleg a koncerte, mert ott ugye kvázi mindent le kell adni a ruhatárba.
Idõjárásnak majd utánanézek, csak most még korai szerintem.
Arashi: mivel mi valamikor koradélután úgyis megyünk a NeoTokyo boltba, ahol át lehet venni a koncertjegyeket szerintem jobb lenne, hogyha valahogy meg lehetne oldani, hogy nekünk is odaadják öket. Föleg mivel fene tudja, hogy a Columbiahalle-nál mekkora lesz a tömörülés, meg hogy lesz megoldva az egész. Szerinted meg lehet valahogy oldani a dolgot? o_O

Asszem nem felejtettem ki semmit, de ha van valakinek valami kérdése, akkor hajrá. :grin:

(jakülönben: Dir en grey Live in Berlin – SOLD OUT!!! wtf!? :shock:)

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 May 24 Tue, 9:26 am 
Member

Case wrote:
(Repülösök közül járt már valaki Berlinben? Meg van valakinek egy normális metrótérképe? Mert ami az én Cartografia-s Berlin térképemben van az használhatatlan.)

Térképet megoldjuk, én majd szerzek. ^^

Quote:
Arashi: mivel mi valamikor koradélután úgyis megyünk a NeoTokyo boltba, ahol át lehet venni a koncertjegyeket szerintem jobb lenne, hogyha valahogy meg lehetne oldani, hogy nekünk is odaadják öket. Föleg mivel fene tudja, hogy a Columbiahalle-nál mekkora lesz a tömörülés, meg hogy lesz megoldva az egész. Szerinted meg lehet valahogy oldani a dolgot? o_O

Hát, elvileg be kell hozzá mutatni a személyit. Puff. Viszont most írtam nekik egy mailt és megkérdeztem, hogy megbízással, vagy a személyim fénymásolatának bemutatásával esetleg másnak is odaadják-e - reménykedjünk, hogy nem lesznek túl szőrösszívűek...
Ha mégis, akkor annyit tudunk tenni, hogy délután, miután találkoztunk, egy előőrsöt elküldünk a Columbiahalle-hoz helyfoglalás céljából, a maradékkal meg elhozzuk a jegyeket. Megkérdeztem azt is, hogy az "Abendkasse" (jegypénztár) pontosan hol lesz, gondolom a CH környékén, végső esetben még onnan is elhozhatjuk.

Majd updatelek, ha jött válasz.

EDIT: Nah, gyorsak ezek, mint a villám! ^^ Szóval: oké a dolog, kell egy írásos meghatalmazás, meg a személyim fénymásolata, és akkor odaadják. Akkor ezek szerint én kimegyek integetni nektek a vonathoz pénteken (8)), előbb ugyanis nem fogom tudni ezeket rátok testálni...

Ki vállalja az átvételt - Case? -, mert akkor azt a nevet írom a meghatalmazásra (persze ahhoz egy polgári névre is szükségem lesz :sweatdrop:).

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 7732 posts ]  Go to page Previous  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 516  Next

All times are UTC + 1 hour